Motocykl na co dzień do 5000 zł
• Strona 1 z 1
Motocykl na co dzień do 5000 zł
Witam
Wychodzę do was z pytaniem wyboru pierwszego własnego motocykla, myślę o przyszłym sezonie ale mam nadziej że podpowiecie mi co było by najlepszym wyborem
Mam małe doświadczenie (może z 1000 km na motocyklach różnej maści od komarów do hondy CB 500), Mam 24 lata, 180 wzrostu i 85 kg wagi.
Myślę o Motocyklu wygodnym, użytkowym tak samo jak do jazdy miejskiej jak i małych tras z plecakiem(50 % ruchu miejskiego i 50 % weekendowej jazdy)
Odnośnie kilometrów nie mam pojęcia ile chce "wylatać" kilometrów, jak każdy pewnie jak najwięcej myślę o czymś w granicach 5 tys w tym mam nadzieje zmieścić się z Ciuchami.
Koszty utrzymania nie grają zasadniczo roli gdyż mogę pozwolić sobie na dość wiele
Myslałem o jakimś turystyku lub nakedzie coś w stylu GS 500.
Szukam podpowiedzi bardziej doświadczonych ode mnie ludzi mających pojecie o sprawie, chciałbym wybrać dobrze żeby nie musieć zmieniać maszyny po pierwszym sezonie z powodu braku zadowolenia z Motocykla
Pozdrawiam LEszek
Wychodzę do was z pytaniem wyboru pierwszego własnego motocykla, myślę o przyszłym sezonie ale mam nadziej że podpowiecie mi co było by najlepszym wyborem
Mam małe doświadczenie (może z 1000 km na motocyklach różnej maści od komarów do hondy CB 500), Mam 24 lata, 180 wzrostu i 85 kg wagi.
Myślę o Motocyklu wygodnym, użytkowym tak samo jak do jazdy miejskiej jak i małych tras z plecakiem(50 % ruchu miejskiego i 50 % weekendowej jazdy)
Odnośnie kilometrów nie mam pojęcia ile chce "wylatać" kilometrów, jak każdy pewnie jak najwięcej myślę o czymś w granicach 5 tys w tym mam nadzieje zmieścić się z Ciuchami.
Koszty utrzymania nie grają zasadniczo roli gdyż mogę pozwolić sobie na dość wiele
Myslałem o jakimś turystyku lub nakedzie coś w stylu GS 500.
Szukam podpowiedzi bardziej doświadczonych ode mnie ludzi mających pojecie o sprawie, chciałbym wybrać dobrze żeby nie musieć zmieniać maszyny po pierwszym sezonie z powodu braku zadowolenia z Motocykla
Pozdrawiam LEszek
- LeszekP
- Świeżak
Yamaha xj600s Diversion będzie dla ciebie w sam raz.
Mam tu takÄ… godnÄ… polecenia:
http://olx.pl/oferta/yamaha-xj600s-dive ... 6SHaX.html
Mam tu takÄ… godnÄ… polecenia:
http://olx.pl/oferta/yamaha-xj600s-dive ... 6SHaX.html
- Kruszyciel
- Świeżak
Chyba najlepszy w tamtych latach motocykl tej klasy... Niemieckie pisma podawały - cytuje (jak cię nie stać na CB, kupuj GS'a), a w testach wypadał lepiej...
Na motocykl codzienny i dla kogoś z niewielkim doświadczeniem - myślę, że idealny... Dla własnego bezpieczeństwa szukaj modelu z tarczą z tyłu
Na motocykl codzienny i dla kogoś z niewielkim doświadczeniem - myślę, że idealny... Dla własnego bezpieczeństwa szukaj modelu z tarczą z tyłu
Jak fenix z popiołów
-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
W tym przedziale cenowym, to raczej "Dla wlasnego bezpieczenstwa szukaj modelu w ogole z hamulcami". Niestety, ale bedziesz musial pojsc na sporo kompromisow. Wazne zaby silnik, skrzynia, hamulce, elektryka i zawieszenie byly sprawne - w kwestii tarcz z tylu, koloru, zadrapan itp - nie bardzo mozesz wybrzydzac.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Mnie już tutaj koledzy z forum wyprowadzili z błędu i wiem, że w takim przedziale cenowym to nie kupi się i motocykla i się nie ubierzesz. No chyba, że chcesz do motocykla tylko kask kupić :/
Ja stoję przed wyborem albo ER5 od sąsiada (ojciec i syn to jedyni kierowcy jakich zaznał motocykl) albo CBF500 z ABS'em tylko, że musiał bym jechać dość daleko.
Ogólnie bierz to co jest w przedziale cenowym i weź jakiego kolegę (który się zna na mechanice) na oględziny motocykla.
Ja stoję przed wyborem albo ER5 od sąsiada (ojciec i syn to jedyni kierowcy jakich zaznał motocykl) albo CBF500 z ABS'em tylko, że musiał bym jechać dość daleko.
Ogólnie bierz to co jest w przedziale cenowym i weź jakiego kolegę (który się zna na mechanice) na oględziny motocykla.
-
GaskaBalbinka - Świeżak
Hej, jeździłem na kursie gs 500 i całkiem fajnie mi się jeździło. Motocykl ogółem ma dobrą prasę na forum,jest łatwy w prowadzeniu, dużo wybacza, nie jest narwany, ma około 46 km. Musiałbyś się objechać trochę nim i samemu sprawdzić. Jeśli miałbym wybieerać brałbym cb 500. Pamiętaj, że to golas więc nie jest przyjemnie na trasach. Także zastanawiam się nad wyborem gs 500 w wersji f (sport) lub cb 500. Jeśli cb 500 to szukaj wersji pc 32 czyli z tarczą z tyłu, produkowanego po 96 r. Jest jedno ale - dobra cb 500 to ceny powyżej 5000 PLN, więc nie ma opcji, że w 5000 zmieścisz się z ciuchami. Kask polecam sharka s900c z pinlockiem i rękawice shimy st1, buty mam i polecam alpiny smx 6, ale nie wiem czy to się spasuje z cb 500, pozdrawiam i napisz jak kupisz.
- Maqs
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość