Przesiadka - supermoto i trasa
• Strona 1 z 1
Przesiadka - supermoto i trasa
Witajcie, przeprowadzam się do dużego miasta i rozważam zakup supermociaka - najbardziej podobba mi się WR250X potem DRZ400SM głownie pod uwagę bralem koszty utrzymania ( znacznie mniejsze niz mojej akutalnej 600ccm), do tego wysokie zawieszenie, niska waga - no na miasto ideał
Pytanie brzmi czy ktoś dosiadał takiego cuda i da radę tym pojechać jakąś trasę - tj. ~250km dajmy na przykład i z sensowną predkoscią? (jestem typem zamulacza , 110 przelotowo wystarczy absolutnie). Moja waga 75kg jak porównanie do 600ccm- w tym przypadku FZS 600?
Pozdro i dzieki za odpowiedzi o ile takowe będą bo chyba popularnośc takich maszynn w naszym kraju powalająca nie jest

Pytanie brzmi czy ktoś dosiadał takiego cuda i da radę tym pojechać jakąś trasę - tj. ~250km dajmy na przykład i z sensowną predkoscią? (jestem typem zamulacza , 110 przelotowo wystarczy absolutnie). Moja waga 75kg jak porównanie do 600ccm- w tym przypadku FZS 600?
Pozdro i dzieki za odpowiedzi o ile takowe będą bo chyba popularnośc takich maszynn w naszym kraju powalająca nie jest

- BeginnerBiker
- Świeżak
Za małolata robiłem trasy simsonem i nie dane było mi narzekać
Teraz mimo 188cm na FZS (ludzie narzekaja) jest mi wygodnie
WR mniej popularne od DRZ - moze niedocenione? Suzuki są starsze co w klasie SM kojarzy mi się z jednym - było upalane i to ostro
Może się mylę.
No i nie będę ukrywał, że najbardziej zalezy mi na jak najtanszej eksploatacji (okresy miedzy przegladami/ wymiana oleju inne.) fazerek przy mojej jeździe pali 4.4-4.8L/100km. Choć spalanie to nie wszystko
Ahh no i DRZ chyba łatwiej odsprzedać, są tu jacyś użytkownicy obu pojazdów?

WR mniej popularne od DRZ - moze niedocenione? Suzuki są starsze co w klasie SM kojarzy mi się z jednym - było upalane i to ostro

No i nie będę ukrywał, że najbardziej zalezy mi na jak najtanszej eksploatacji (okresy miedzy przegladami/ wymiana oleju inne.) fazerek przy mojej jeździe pali 4.4-4.8L/100km. Choć spalanie to nie wszystko

Ahh no i DRZ chyba łatwiej odsprzedać, są tu jacyś użytkownicy obu pojazdów?
- BeginnerBiker
- Świeżak
wrką 250 km raczej męczarnia, DRZ juz duzo lepiej ale wygodnie nie bedzie
ja mam exc 525 siedzenie praktycznie deska, ochrony przed wiatrem zero, przeleciałem raz trase 100 km i w uszach mi huczało jeszcze kilka godzin, mimo upału w kurtce zwykłej zmarzłem bo wiało ostro.
DRZty to pancerne sprzety, nbawet upalane to remonty są dosyc tanie i potem starczaja na długo wiec warto, ja bym szedł w to. chyba że bardziej trasy to moze pomysl o ktme LC4
ja mam exc 525 siedzenie praktycznie deska, ochrony przed wiatrem zero, przeleciałem raz trase 100 km i w uszach mi huczało jeszcze kilka godzin, mimo upału w kurtce zwykłej zmarzłem bo wiało ostro.
DRZty to pancerne sprzety, nbawet upalane to remonty są dosyc tanie i potem starczaja na długo wiec warto, ja bym szedł w to. chyba że bardziej trasy to moze pomysl o ktme LC4
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- BeginnerBiker
- Świeżak
czemu ? WR i DRZ kosztujÄ… podobnie co starsza lc4ka
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Chodziło mi raczej o koszty utrzymania. WR chyba tutaj dominuje - no i młody rocznik. Ciężko znaleźć kogoś kto ma takowy żeby się przymierzyć (nigdy nie siedziałem na sm)
- BeginnerBiker
- Świeżak
DRZ400S znajomego, traktowana w trasie, na szosowych długich przełożeniach ale na kostkowych oponach, spalała w okolicach 3.5-4L. Do 4.5l zbliżała się jedynie załadowana tobołami (używana była również jako wyprawówka (otwórz link)) przy prędkościach utrzymywanych w okolicy 110-120km/h - przy okazji masz odpowiedź na pytanie odnośnie dłuższych tras
Części do DRZty opór, z WRką nie miałem styczności. DRZta ma jeszcze jedną zaletę, a mianowicie jej silnik nie jest wibratorem luzującym zęby kierowcy.

- Artur_
- Świeżak
jak juz to WRka bedzie duzo gorsza od DRZ pod wymienionymi względnami, no moze poza rocznikiem ;P
DRZta duzo lepiej sie sprawdzi na trasie i jest tansza w eksplo no i jest tego sporo wiec duzo łatwiej o uzywki
DRZta duzo lepiej sie sprawdzi na trasie i jest tansza w eksplo no i jest tego sporo wiec duzo łatwiej o uzywki
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość