Opony z powypadkowych Motocykli ??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Opony z powypadkowych Motocykli ??
Czy myslicie ze warto brac takie opony ktore sa uzywane od tygodnia ale sa zdjete od rozbitego moto??
Nie mowie tu o rozjechanym motocyklu w drobny mak....tylko o takim ktory ma skasowany tylko przod i np biore opone tylna
Co o tym sadzicie ??
Nie mowie tu o rozjechanym motocyklu w drobny mak....tylko o takim ktory ma skasowany tylko przod i np biore opone tylna
Co o tym sadzicie ??
<zx12r> / <Suzuki dr 650>
"Moja ulica murem podzielona
Świeci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
-
Cezarjusz - VIP Ścigacz.pl
Nie mam zielonego pojecia, chetnie bym sie dowiedzial. Łowca pisal odnosnie opon obszernie i przestrzegal przed zakupem takiej opony, ale jak jest w praktyce, chetnie sie dowiem.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
A będziesz umiał stwierdzić czy tylnej oponie nic się nie stało?
Skąd będziesz wiedział, że opona pochodzi z tak, a nie inaczej wyglądającego wypadku?
Może się czepiam...
Skąd będziesz wiedział, że opona pochodzi z tak, a nie inaczej wyglądającego wypadku?
Może się czepiam...
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Ścigacz.pl
mysle ze to co lowca pisze w swoich artykolach ma wiele wspolnego wlasnie z praktyka i doswiadczeniem.przeciez to nie jakis tam wielki specjalista i przedstawiciel firmy oponiarskiej, tylko nasz tu kolega z doswiadczeniem i wiedza fachowa.ja bym tam polegal wlasnie na jego opini jesli chodzi o wiekszosc pytan zwiazanych z motocyklami
osobiscie tez bym nie bral takiej opony.
pozdrawiam
osobiscie tez bym nie bral takiej opony.
pozdrawiam
GSF 600N | | http://uk.youtube.com/watch?v=-lPBgtRLmIE
-
johnmichael - VIP Ścigacz.pl
W ogole to na focie ta opona tylna jest kiepska....ale przekonujecie mnie ze lipne sate oponki;/ a szkoda >A jeszcze sie zapytam o cos ale np jak moto pierdzielnelo tylko przodem i wyjebalo sie na bok to z oponka cos sie dzieje,chyba sila zderzenia ma tu tez cs do rzeczy ?? czy poprostu przy kazdym zdarzeniu ktore wiarze sie z uszkodzeniem moto trzeba wymieniac opony ??
I prozba,mozecie mi doradzic jakas dobra ale nie najlepsza :0 oponke na tyl do szsybkiej jazdy po drogach publicznych,trasach.I jeszcze jednoco brac czy 190/50/17 czy 200 ??Bo znajomy gadal ze do 12 dobra jest 190 teraz tez mam 190 i wsumie jezdzi w zakretach b.d,czy na 200 by to sie nie zmienilo na gorsze???
I prozba,mozecie mi doradzic jakas dobra ale nie najlepsza :0 oponke na tyl do szsybkiej jazdy po drogach publicznych,trasach.I jeszcze jednoco brac czy 190/50/17 czy 200 ??Bo znajomy gadal ze do 12 dobra jest 190 teraz tez mam 190 i wsumie jezdzi w zakretach b.d,czy na 200 by to sie nie zmienilo na gorsze???
-
wiesz po ślizgu to skończy się tak że będzie bok starty i w zakręcie będziesz podskakiwał. Raz podobnie załatwił komplet opon w samochodzie, zahamował bardzo mocno bo coś mu wybiegło na droge, a potem czuł że się kwadratowe zrobiły. Możesz tego na oko nie zobaczyć, a w czasie jazdy wyjdzie.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Cezarjusz napisał(a):>A jeszcze sie zapytam o cos ale np jak moto pierdzielnelo tylko przodem i wyjebalo sie na bok to z oponka cos sie dzieje,chyba sila zderzenia ma tu tez cs do rzeczy ??
Sorry-poszukaj sobie na youtube filmików z dzwonów-i wreszcie niech do Ciebie dotrze-nawet przy predkości "skuterowej" (50km/h) nie ma takiej możliwości że moto robi puk i się spokojnie kładzie jakby do snu. To jest ogromne rabnięcie i ogromne siły, które prowadza do niewidocznych uszkodzen, czesto np. ramy, która "na oko" jest ok. I to się tyczy takze opon. Jedyne co godne polecenia z motocykla powypadkowego to silnik o ile jest w stanie nie uszkodzonym w trakcie wypadku.
Co do pytania o szerokośc opony...przy 200 może ci się polepszyć trakcja na prostych ale znacznie pogorszyc na winklachi i sprawić, że skrecanie i przezucanie moto z "ucha na ucho" bedzie wymagało więcej pracy. Nie bez powodu producenci zaczynają schodzić z szerokości nawet do 180. 200tki sa dobre...do lansu

brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
simonw napisał(a):Nie mam zielonego pojecia, chetnie bym sie dowiedzial. Łowca pisal odnosnie opon obszernie i przestrzegal przed zakupem takiej opony, ale jak jest w praktyce, chetnie sie dowiem.
Troche mnie dziwi ta wypowiedź. "Lovtza pisał, ale ja mam to w dupie bo i tak wiem swoje". Skoro ktoś już doradza i to z sensem to dlaczego nie dociera? Skoro odradzał to przecież znaczy żeby nie kupować takich opon. Nie wiem po co ten temat. Polak zarabia na głupocie innego Polaka...
-
hefron - VIP Ścigacz.pl
Bioresie za jakas noweczke ale 190 i bedzie dobrze.Tylko szkoda mi 1200 zl ;/
-
coś za coś... takie oponki to się tylko do palenia gumy nadają...
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
Wiem ze 200 jest przewidziana,ale na 190 latwiej naklonic 12 do przekladania w zakretach,chyba poszukam wlasnie "lezakowanki" jakiejs ale na zime dopiero zmienie jak oddam do serwisu na ogolny przeglad
-
Oponki to podstawa, teoretycznie i praktycznie. Nie ma o czym w ogole mowic. Osobiscie bede bral tylko nowki. Radze innym tak samo, wiem wydatek - ale jak juz Was stac na moto to winno byc tez na oponki. Pozdrowienia!
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Ja mam nie tylko motor i nie jeden wiec musze zajac sie kazdym a i nie tylko nimi,a po zxa tym to na oponkach sie nie konczy
wiec wydatkow z samymi moto jest sporo .Ale nowka to nowka .zdrowka

-
to zrezygnuj z któregoś i przeznacz całą kase na serwisowanie pozostałych sprzętów 

Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
Cezarjusz napisał(a):Wiem ze 200 jest przewidziana,ale na 190 latwiej naklonic 12 do przekladania w zakretach,chyba poszukam wlasnie "lezakowanki" jakiejs ale na zime dopiero zmienie jak oddam do serwisu na ogolny przeglad
Może się okazać, że opona 190 założona na zbyt szeroką, jak dla niej felgę źle się ułoży (rozpłaszczy się na boki) i jej profil będzie wyglądał gorzej niż w przypadku 200.
Pamiętaj też o wysokości opony, ponieważ ma to wpływ na przełożenia.
Wysokość podawana jest w stosunku procentowym do szerokości, trzeba sobie policzyć.
190 powinna być trochę lżejsza.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2