napęd
• Strona 1 z 1
napęd
Witam mam problem z napędem natomiast gdy ruszam to czuje jak mi łancuch obija sie o stópke prawdopodobnie naciagałem go nasmarowalem bylo ok po okolo 300km to wraca czy moj napęd jest do wymiany czy sama zębatka moze ? suzuki gsf 650 bandit 2005r
LUBIE...
- okonek89
- Świeżak
porób fotki jak wygląda napęd, nie jest za mocno albo za luźno napięty ?
dzieje sie tak tylko przy ruszaniu na półsprzegle ( jak pomału puszczasz sprzęgło ? ) czy bez dotykania sprzęgła przy przyspieszaniu z niskich prędkosci też, bo może masz przekładki pokrzywione w sprzęgle i to sprzęgło szarpie co sie przenosi na napęd
dzieje sie tak tylko przy ruszaniu na półsprzegle ( jak pomału puszczasz sprzęgło ? ) czy bez dotykania sprzęgła przy przyspieszaniu z niskich prędkosci też, bo może masz przekładki pokrzywione w sprzęgle i to sprzęgło szarpie co sie przenosi na napęd
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Postaw go na też stopkę centralną, zakręć tylnym kołem i obserwuj, czy ci ten łańcuch nie "faluje", bo może być nierówno wyciągnięty. A na dziurach nie trzaska ci o wahacz przypadkiem
? Zdejmowałeś pokrywę, tam gdzie masz przednią zębatkę ? Może gumowa prowadnica łańcucha się ześlizgnęła (jeśli taką masz) i hałasuje. Bez przedniego dekielka pokręć kołem i obserwuj, nasłuchuj.
Zrób zdjęcia

Zrób zdjęcia

Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
fotki jutro moge pokazac dzieje sie tak gdy ruszam 3 dni temu naciagalem lancuch bo byl lekko luzny i bylo ok jakies 300km przejechalem i znow powraca ale przy ruszaniu a łancuch nierówno chodzi na boki chodzi sprzeglo raczej w porzadku
LUBIE...
- okonek89
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości