yamaha yzf r125 SWAP z silnikiem 2t
• Strona 1 z 1
yamaha yzf r125 SWAP z silnikiem 2t
Witam
tak jak w temacie planuje wstawic silnik 2 t (od nsr albo nowej rs) do yzf czy to wypali i czy to ma sens?
Planuje cos takiego zrobic poniewasz chce uzyskac wyglad i moc mojego motocykla :)
PS: ktora elektryke ta od np. NSR czy od YZF
Pozdrawiam :)
tak jak w temacie planuje wstawic silnik 2 t (od nsr albo nowej rs) do yzf czy to wypali i czy to ma sens?
Planuje cos takiego zrobic poniewasz chce uzyskac wyglad i moc mojego motocykla :)
PS: ktora elektryke ta od np. NSR czy od YZF
Pozdrawiam :)
- oskarynka
- Świeżak
Na 99.9% nie wypali bez jakiś grubszych zmian - na pewno będzie trzeba ingerować w ramę, tj. coś dospawać, coś uciąć. Zaburzy to dynamikę i geometrię całego podwozia. Tego typu składaki to zawsze zła opcja.
Chcesz sportowy moto 2t? To kup od razu RSa lub NSR.
Chcesz sportowy moto 2t? To kup od razu RSa lub NSR.
Kawasaki ER-5, 98r.
- jackal_pl
- Świeżak
nie koniecznie, tylko że takie przeróbki musi wykonywać osoba która ma pojęcie co robi, a nie jest to łatwe ani tanie. ( moim zdaniem też bezsens ale jak kto chce )
inaczej też to widze - takie przeróbki powinni robic pasjonaci którzy wiedzą co robią, jak ty to zlecasz komuś to zrobi ci jakas niedoróbke a potem każda śrubka źle zamontowana bedzie sie odbijać w przyszłosci na prowadzeniu albo bezpieczenstwie.
co do przeróbek, trzeba na pewno przespawywać mocowanie silników, przespawywać wydechy,
elektryka idzie róznie, swiatła itp wszystko zostaje z yzf, z kolei urządzenia do odpalania silnika musza byc nowe, trzeba wiec dwie elektryki pospinać ze soba - tez nie mało roboty.
to sie wydaje tak o proste, ale pewnie z miesiąc trzeba nad tym siedziec żeby dopracowac
inaczej też to widze - takie przeróbki powinni robic pasjonaci którzy wiedzą co robią, jak ty to zlecasz komuś to zrobi ci jakas niedoróbke a potem każda śrubka źle zamontowana bedzie sie odbijać w przyszłosci na prowadzeniu albo bezpieczenstwie.
co do przeróbek, trzeba na pewno przespawywać mocowanie silników, przespawywać wydechy,
elektryka idzie róznie, swiatła itp wszystko zostaje z yzf, z kolei urządzenia do odpalania silnika musza byc nowe, trzeba wiec dwie elektryki pospinać ze soba - tez nie mało roboty.
to sie wydaje tak o proste, ale pewnie z miesiąc trzeba nad tym siedziec żeby dopracowac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Fajny fajny, jednak jak sie przymierzalem to dla mnie o duzo za maly (wzrost 195cm) wiec ciekawi mnie jak ty sie nim odnalazles jak na nie wiele mniejszy wzrost, ja mialem kolana prawie pod broda Smile
- zohaa
- Świeżak
Mialem NSR i wyglad to nie to co chce a yzf ma cos w sobie tylko ze z orginalnym silnikiem nie jedzie.
A mocowania silnika by mi robil fachowiec bo wiem ze to trzeba rowno itp. A mam szanse akurat kupic yzf bez silnika dlatego ten temat.
Jeszcze takie pytanie jak by silnik 250ccm wstawic?
I jaki ten silnik 250? Od czego?
Pozdrawiam
A mocowania silnika by mi robil fachowiec bo wiem ze to trzeba rowno itp. A mam szanse akurat kupic yzf bez silnika dlatego ten temat.
Jeszcze takie pytanie jak by silnik 250ccm wstawic?
I jaki ten silnik 250? Od czego?
Pozdrawiam
- oskarynka
- Świeżak
jedak mam chec cos takiego zrobic tylko pomozcie mi jaki silnik wybrac?
125 czy 250? oby dwa w 2t
a koszty jakies ogromne nie beda bo znalazlem yzf bez silnika wiec...
silnik koszt robienia/spawania uchwytu pod silnik itp no mysle ze w 3 tys bym wyrobil
125 czy 250? oby dwa w 2t
a koszty jakies ogromne nie beda bo znalazlem yzf bez silnika wiec...
silnik koszt robienia/spawania uchwytu pod silnik itp no mysle ze w 3 tys bym wyrobil
- oskarynka
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości