Pierwsze moto do 8 000 złotych.
• Strona 1 z 1
Pierwsze moto do 8 000 złotych.
Cześć wszystkim.
Potrzebuje waszych opinii do kupna mojego pierwszego motocykla. Zdałem A2, lecz chce coś większego (w papierkach zawsze można odpowiednio pokombinować
Tak będę miał pełen kostium, buty, rękawice itd. Chodzi mi o motocykl sportowy, żeby nie był ogromnie ciężki. Szukam motocykla do jeżdżenia na dłuższe dystanse (tak wiem lepiej turystyczny kupić na takie coś ale ja w 100% wole sportowe). Na jakieś zjazdy czy cos, po prostu żeby się nie psuł w trasie. Co polecacie?
Potrzebuje waszych opinii do kupna mojego pierwszego motocykla. Zdałem A2, lecz chce coś większego (w papierkach zawsze można odpowiednio pokombinować

Tak będę miał pełen kostium, buty, rękawice itd. Chodzi mi o motocykl sportowy, żeby nie był ogromnie ciężki. Szukam motocykla do jeżdżenia na dłuższe dystanse (tak wiem lepiej turystyczny kupić na takie coś ale ja w 100% wole sportowe). Na jakieś zjazdy czy cos, po prostu żeby się nie psuł w trasie. Co polecacie?

- Infinity
- Świeżak
Re: Pierwsze moto do 8 000 złotych.
Infinity napisał(a):Cześć wszystkim.
Zdałem A2
Gratulacje, ale nie ten dział w takim razie

Infinity napisał(a): lecz chce coś większego (w papierkach zawsze można odpowiednio pokombinować
Temat zaraz poleci za:
a) nieznajomość regulaminu
b) świadomą próbę łamania Polskiego prawa.
Kombinować będziesz mógł, jak spowodujesz kolizję pojazdem,do kierowania którym nie posiadasz uprawnień...uwierz mi, że rzeczoznawcy i ubezpieczyciele nie są idiotami i wiedzą, czym można jeździć na A2, w policji, wbrew pozorom, też nie pracują sami kretyni

Infinity napisał(a):Chodzi mi o motocykl sportowy, żeby nie był ogromnie ciężki.
Szukam motocykla do jeżdżenia na dłuższe dystanse.
Te dwie kwestie wzajemnie sobie zaprzeczają. A sportowy motocykl na pierwszy sprzęt? Rozumiem, że zakręty na kwadratowo i piz## na prostej? Bo oczywiście doświadczenia i techniki jazdy nie śmiem kwestionować

Infinity napisał(a):Na jakieś zjazdy czy cos
Czyli bardziej do "pokazówki" niż do jeżdżenia? Z resztą, sama opcja rejestracji "czegoś mocniejszego na A2" mówi sama za siebie. Tak samo jak zakup sportowego motocykla na pierwszy sprzęt

Infinity napisał(a):po prostu żeby się nie psuł w trasie.
Krótko, jak dbasz, tak masz

Infinity napisał(a):Co polecacie?
Przede wszystkim zapoznanie się z regulaminem forum, ewentualnie jeszcze podczepionym tematem "Jak pytać...".
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Moim zdaniem szukasz motocykla do lansu. Na A2 będzie ciężko coś takiego znaleźć, najlepiej R6 czy R1, każda licealistka na to poleci...
Piszesz, że w 100% wolisz sportowe, a jeździłeś na turystycznym, żeby twierdzić, że są o 100% gorsze?
Piszesz, że w 100% wolisz sportowe, a jeździłeś na turystycznym, żeby twierdzić, że są o 100% gorsze?
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
Nie kupuje motocykla dla ''lansu'' tylko dla siebie. Ma dobrze wyglądać (sportowo) nie psuć się i mieć około 50-100 koni. I nie lubie zapier#$%$ć tylko jeździć jak przeciętna osoba. Także co polecacie?
- Infinity
- Świeżak
GS500F, Fazer może się trochę ciężko prowadzić jak dla początkującego, poza tym blokowanie silnika, który w zasadzie żyje wysokimi obrotami, jest przynajmniej moim zdaniem, trochę nie w tamburyn, w ogóle po co? Żeby zamulić żwawą maszynę, kiedy taki GS bez blokowania w takiej sytuacji da tyle samo, albo i więcej funu, do blokowania już lepiej podejdzie SV650, bo ten przynajmniej ma trochę życia na dole.
-
Glenroy - Moderator
Kiedyś coś obiło mi się o uszy, że wołali 700-1000zł ze wszystkimi papierami, ale nie wiem czy to pewniak.
Jak już to złap sobie GS500F, wygląd sportowy taki jaki chciałeś.
Jak już to złap sobie GS500F, wygląd sportowy taki jaki chciałeś.
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
Dlaczego w ogole z tym gosciem dyskutujecie?
Pisze, ze chce lamac prawo, szuka sportowej szescsetki do turystyki i lansu na pierwsze moto, za 8k PLN i ma sie nie psuc. Podwieszony temat zlewa i pisze nie w tym dziale, w ktorym powinien.
Pisze, ze chce lamac prawo, szuka sportowej szescsetki do turystyki i lansu na pierwsze moto, za 8k PLN i ma sie nie psuc. Podwieszony temat zlewa i pisze nie w tym dziale, w ktorym powinien.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
na stos z nim, a tak na poważnie to jak mam Cię poważnie traktować? dla mnie to ty jesteś potencjalny świr, który może mnie na drodze strzelić z każdej strony bo zdałeś prawko i myślisz że już wszystko możesz... kup sobie, mam nadzieje że się wypierdzielisz koło domu.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Infinity napisał(a):A jak ocenicie Honde CBR 600, zdatna do małego zblokowania?
Taka podstawowa kwestia. Znasz przepisy co do blokowanych motocykli, żeby spełniały warunki pod kat. A2? Zainteresuj się tym, to dowiesz się, że moc blokowanego motocykla nie może przekraczać 70kW [tj.95KM] teraz pokaż mi, która sportowa 600-ka ma 95KM...
Podobno nie szukasz moto do lansu, tylko dla siebie...poważnie? Ale na GS500 już będzie wstyd wśród kumpli i nie będzie można sobie przedłużyć przed dziewczynami, co?

Sam zaczynałem przygodę stosunkowo niedawno, uwierz mi, miałem kilka takich sytuacji i to nie jest nic przyjemnego kiedy zaczyna Cię za szeroko wynosić z zakrętu a Tobie brakuje odwagi i doświadczenia, żeby chociażby mocniej złożyć moto.
-
Glenroy - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość