Honda Hornet 600
• Strona 1 z 1
Honda Hornet 600
Cześć, mam szybkie pytanie do Was
Czy ktoś może mi powiedzieć na jakich obrotach najlepiej trzymać horneta 600 96km?
Ciężko dokładnie to określić, zależy od jazdy, ale doszedłem ze znajomym do wniosku, że optymalne obroty to 5 tys na dwójkę, a później co 6 tys wyższy bieg.
Chodzi mi o to, ponieważ wiem, że hornet lubi wysokie obroty, a szukam takiego złotego środka, aby go nie męczyć w czasie spacerowej jazdy ze znajomymi.
Jakieś wskazówki?
Przepraszam, jeżeli pomyliłem zakładki, post jest z dupy czy takie tam. :>
WIecie wieczór, niedziela.. człowiek czasem nie wie co piszę, ale chce znaleźć dobrą poradę.

Czy ktoś może mi powiedzieć na jakich obrotach najlepiej trzymać horneta 600 96km?
Ciężko dokładnie to określić, zależy od jazdy, ale doszedłem ze znajomym do wniosku, że optymalne obroty to 5 tys na dwójkę, a później co 6 tys wyższy bieg.
Chodzi mi o to, ponieważ wiem, że hornet lubi wysokie obroty, a szukam takiego złotego środka, aby go nie męczyć w czasie spacerowej jazdy ze znajomymi.
Jakieś wskazówki?
Przepraszam, jeżeli pomyliłem zakładki, post jest z dupy czy takie tam. :>
WIecie wieczór, niedziela.. człowiek czasem nie wie co piszę, ale chce znaleźć dobrą poradę.
-
KapiBara - Świeżak
leff napisał(a):meczyc? przeciez to silnik ze sporta, on zyje obrotami jak chcesz jezdzic na niskich to zmien moto
Czasami zdarza się, że np. prowadzisz kogoś.. chodziło mi tylko i wyłącznie o to, poniżej jakiej obrotów lepiej nie schodzić...
(Przykładowo w ducatii monster 900 zaleca się jeździć minimum na 3k)
Krmtzzz napisał(a):A co masz za problem z jezdzeniem na 5 tys ? To wbij sobie 2jke i jezdzij na 10...
Mogę sobie śmigać na tych 7-9k jadąc spokojnie, ale kwestia czystej ciekawości.

I tak chodzi o to, aby silnik płynnie chodził, tylko ciekaw jestem czy ktoś się przebił w zalecenia producenta, :>
-
KapiBara - Świeżak
Podobna dyskusja była nie tak dawno na" forum motocyklistów".Tylko tam chodziło o Bladego jeśli się nie mylę.Mniej więcej opinie były takie ,że silnik lubi i zdrowo dla niego jak jest w okolicach pomiędzy maksymalnym momentem a mocą.A pytającemu który ma takie problemy polecili zmianę moto na 125cm i jazdę po bożemu 

biegacz
-
pamoz - Świeżak
leff - mam olejaka w rzędzie 3/4...
pamoz - widzisz... Tylko ja szukam moto elastycznego w dolnym zakresie (miasto i mniej motania biegami), a i lubię czasem 200 złapać... Najprzyjemniej w tych okolicach jeździło mi się B12 i VTR... Tu R4 tu V2... Natomiast jak śmigałem SC28 to się mordowałem poniżej 80km/h
pamoz - widzisz... Tylko ja szukam moto elastycznego w dolnym zakresie (miasto i mniej motania biegami), a i lubię czasem 200 złapać... Najprzyjemniej w tych okolicach jeździło mi się B12 i VTR... Tu R4 tu V2... Natomiast jak śmigałem SC28 to się mordowałem poniżej 80km/h
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości