Zobacz wÄ…tek - Pierwszy kask
NAS Analytics TAG

Pierwszy kask

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Pierwszy kask

Postprzez koxe-rr » 6/9/2014, 09:19

Cześć,
Chce kupić pierwszy kask, dlatego że chcę rozpocząć swoją przygodę z motocyklami. Na wydanie mam około 1tyś pod warunkiem fv23%. Chce sobie zakupić motocykl aprilie rs 125. Byłem nastawiony na kask zamknięty, jednak przeczytałem recenzje Nolana N104 EVO Action, który można kupić za 920zł i spodobał mi się. Czy da się jeździć w N104 Evo powiedzmy te 160km/h czy jest za głośno? Jak możecie to podajecie mi propozycje kasków za te 1000zł może być w sklepie internetowym, to bym wiedział, co przymierzać w sklepie.
Dziękuje za pomoc.
koxe-rr
Świeżak

Postprzez mirekm71 » 6/9/2014, 09:46

Jak jest szyba to zawsze beda turbulencje powietrza i to, ze w/g producenta kask jest cichy nie oznacza, ze będzie cichy na Twoim motocyklu. Jak będzie Ci przeszkadzał hałas nauczysz się jeździć z zatyczkami lub w słuchawkach.

Dla ochrony zdrowia lepiej odrazu nauczyć się stosować zatyczki lub słuchawki.
mirekm71
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kravec » 6/9/2014, 18:44

A temat o kaskach jest przyklejony.

Z tego co pamiętam to N104 ma bardzo dobre opinie i dobrze wypadał w testach. Kaski takie stworzone są do turystyki więc nie powinny być specjalnie głośne (ale jest to zależne od motocykla- tak jak napisał Mirek). Zawsze dobrym rozwiązaniem są zatyczki (tak jak również już napisał Mirek).

Ten temat zamykam.
kravec
Administrator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê