[Aktualności] Tragiczne skutki jazdy bez ubezpieczenia
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Tragiczne skutki jazdy bez ubezpieczeni
Dyskusja na temat: Tragiczne skutki jazdy bez ubezpieczenia
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Tragiczne skutki jazdy bez ubezpieczenia
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Tragiczne skutki jazdy bez ubezpieczenia
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
To w takim razie może warto też w momencie sprzedaży pojazdu zażądać okazania prawa jazdy?<br><hr>wertal
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dziwne, bo w uk ubezpieczenie jest przede wszystkim na mnie + dany pojazd, Jeśli to nie ja prowadzę, to ubezpiecznie jest nieważne!!!<br><hr>anonim
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z tego co wiem, to w PL OC przechodzi na nabywcę pojazdu (motocykla) i to on ma prawo: 1. kontynuować to ubezpieczenie 2. wypowiedzieć jeżeli chce skorzystać z innej oferty. Sprzedawca owszem ma obowiązek wyrejestrować pojazd i zgłosić ten fakt towarzystwu ubezpieczeniowemu. Nie chcę jednak mędrkować ale myślę, że w podobnej sytuacji w Polsce bym się wybronił, szczególnie w sytuacji, gdy kierujący był pozbawiony uprawnień. Działałem po pierwsze w dobrej wierze, a po drugie nie mam obowiązku zawiadamiać ubezpieczyciela o fakcie zbycia motocykla w następnym dniu (wypadek miał miejsce ledwie kilka dni od daty zbycia motocykla). Po to jest gwarantowany fundusz ubezpieczeń, żeby pokrywał szkody wynikłe z takich zdarzeń. Jednak oczywiście z tzw. ostrożności lepiej jak najprędzej wyrejestrować motocykl i zgłosić jego zbycie towarzystwu ubezpieczeniowemu.<br><hr>Gnypek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości