Rieju Marathon 125 Pro 2014
• Strona 1 z 1
Rieju Marathon 125 Pro 2014
Cześć
Jestem tutaj nowy i bardzo proszÄ™ o pomoc przy zakupie cross'a.
Byłem dziś w salonie i zobaczyłem motorek, który spełniałby wymagania kwotowe
za 16 tyś zł jest dostępny taki sprzęcik :
Rieju Marathon 125 Pro 2014 - http://otomoto.pl/rieju-marathon-pro-12 ... 66437.html kompletnie nie znam tej marki, ciężko też o jakieś testy, filmiki itp.
Czy jako pierwsze moto jest to dobry wybór i jak z porównaniem do ktm czy yamahy ?
(byłem przekonany, że wybiorę coś z tych marek)
Widziałem co chłopaki wyczyniają na ktm i byłem pod dużym wrażeniem co tj. 125 cm
w terenie.
Z tego co wyczytałem to Hiszpańska marka produkująca motory do 250 cm licząca sobie 40 wiosen, w salonie przed podejściem sprzedającego myślałem iż to made in Chiny w dobrym wykonaniu. Gwarancja 24 mc/ 12tyś/km
Z góry dziękuje.
Jestem tutaj nowy i bardzo proszÄ™ o pomoc przy zakupie cross'a.
Byłem dziś w salonie i zobaczyłem motorek, który spełniałby wymagania kwotowe
za 16 tyś zł jest dostępny taki sprzęcik :
Rieju Marathon 125 Pro 2014 - http://otomoto.pl/rieju-marathon-pro-12 ... 66437.html kompletnie nie znam tej marki, ciężko też o jakieś testy, filmiki itp.
Czy jako pierwsze moto jest to dobry wybór i jak z porównaniem do ktm czy yamahy ?
(byłem przekonany, że wybiorę coś z tych marek)
Widziałem co chłopaki wyczyniają na ktm i byłem pod dużym wrażeniem co tj. 125 cm
w terenie.
Z tego co wyczytałem to Hiszpańska marka produkująca motory do 250 cm licząca sobie 40 wiosen, w salonie przed podejściem sprzedającego myślałem iż to made in Chiny w dobrym wykonaniu. Gwarancja 24 mc/ 12tyś/km
Z góry dziękuje.
- easy78
- Świeżak
No reju. Taki cross. Nie jakiś szczególnie dobry ale też nie zły. Na pewno w takim roczniku będziesz miał słabo dostępne części. Ale czy nie warto poszukać jednak czegoś markowego?
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
zapomnij o czyms takim że jest to porównywalne z ktmem czy yamahą moze 10% ma tego co ma w sobie KTM
rieju to taka średnia firma, nie chinszczyzna czysta jak jakies kingwaye itp, ale do markowca mu daleko. sprzet jeździ, raczej nie ma z takimi dramatycznych problemów tak jak to bywa w chinszczyznie typu oryginalny napęd wyciąga sie jak guma z majtek, czy plastiki pękają od wibracji silnika nawet na postoju ;D ale jak chcesz ostro polatac w terenie to zaraz wszystko okaże sie za słabe, zawieszenie hamulce itp itd, oczywiscie na początek niezła sprawa
ale za taką kase na pewno nigdy nie kupił bym nowego rieju, wolałbym 10X bardziej kupic ktma za 10 tysiecy i te 6 tysiecy miał na remonty odłozone ( bo na pewno ktm wyjdzie drożej w utrzymaniu )

rieju to taka średnia firma, nie chinszczyzna czysta jak jakies kingwaye itp, ale do markowca mu daleko. sprzet jeździ, raczej nie ma z takimi dramatycznych problemów tak jak to bywa w chinszczyznie typu oryginalny napęd wyciąga sie jak guma z majtek, czy plastiki pękają od wibracji silnika nawet na postoju ;D ale jak chcesz ostro polatac w terenie to zaraz wszystko okaże sie za słabe, zawieszenie hamulce itp itd, oczywiscie na początek niezła sprawa
ale za taką kase na pewno nigdy nie kupił bym nowego rieju, wolałbym 10X bardziej kupic ktma za 10 tysiecy i te 6 tysiecy miał na remonty odłozone ( bo na pewno ktm wyjdzie drożej w utrzymaniu )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dzięki Panowie za odp.
Strasznie się nakręciłem na ten moto, i już miałem robić rezerwacje lecz coś
nie dawało mi spokoju dlaczego tak mało popularny jest ten cross.
Na wszystkich newsa'ch polecali KTM, Yamahy, Kawasaki o Rieju nikt nic nie wspominał.
Zresztą jest koniec sezonu poszukam jakiegoś firmowego sprzętu, nowego nie chce ponieważ
kwota około 30 tyś mnie zabija a faktycznie 10 tyś inwestycja będzie najlepszym rozwiązaniem,
przynajmniej rysek nie będę liczył
Dzieki
Strasznie się nakręciłem na ten moto, i już miałem robić rezerwacje lecz coś
nie dawało mi spokoju dlaczego tak mało popularny jest ten cross.
Na wszystkich newsa'ch polecali KTM, Yamahy, Kawasaki o Rieju nikt nic nie wspominał.
Zresztą jest koniec sezonu poszukam jakiegoś firmowego sprzętu, nowego nie chce ponieważ
kwota około 30 tyś mnie zabija a faktycznie 10 tyś inwestycja będzie najlepszym rozwiązaniem,
przynajmniej rysek nie będę liczył

Dzieki
- easy78
- Świeżak
Siedzę na necie i szukam i szukam - co powiecie na taki sprzęcik :
http://allegro.pl/husqvarna-wr-125-cros ... 85049.html
pzdr
http://allegro.pl/husqvarna-wr-125-cros ... 85049.html
pzdr
- easy78
- Świeżak
hehe bo nie mogą pisać o rieju bo to jest kilka klas niższy sprzęt ;P
ty sie zdecyduj czego chcesz bo skaczesz po mocach i cenach że nie wiadomo.
sprzęcik spoko ale zalezy do czego ma byc uzywany. żadna marka normalna, nie produkuje motocykli bezsensownych, albo kiepskich ( nawet te które teraz są kiepskie, kiedys nie były )
ty sie zdecyduj czego chcesz bo skaczesz po mocach i cenach że nie wiadomo.
sprzęcik spoko ale zalezy do czego ma byc uzywany. żadna marka normalna, nie produkuje motocykli bezsensownych, albo kiepskich ( nawet te które teraz są kiepskie, kiedys nie były )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości