duże spalanie ?
• Strona 1 z 1
duże spalanie ?
Witam !
Mam pytanie, odnośnie spalania Derbi Sendy. Ostatnio po zalaniu baku do pełna w 3 dni pokonałem ok 60km i dziś zaświeciła się kontrolka rezerwy ( wyczytałem że zaświeca się ona przy pozostałych 1.2L paliwa ). Jeździłem głownie po ubitych leśnych dróżkach, oraz kilka razy po piachu. Czy to normalne, że pali ok 6L w ciągu niecałych 60km przebytej trasy ?
Pozdrawiam
Mam pytanie, odnośnie spalania Derbi Sendy. Ostatnio po zalaniu baku do pełna w 3 dni pokonałem ok 60km i dziś zaświeciła się kontrolka rezerwy ( wyczytałem że zaświeca się ona przy pozostałych 1.2L paliwa ). Jeździłem głownie po ubitych leśnych dróżkach, oraz kilka razy po piachu. Czy to normalne, że pali ok 6L w ciągu niecałych 60km przebytej trasy ?
Pozdrawiam

- ertrol
- Świeżak
to troche za duzo, sprawdź czy nie ma za duzo paliwa w komorze pływakowej ( przechylaj moto pomału az zacznie wyciekac odpływami ) powinno wyciekac przy wiekszym złozeniu powiedzmy około 45 stopni od pionu, jak wycieka wczesniej to jedna z przyczyn,
2 sprawa wrzuc fotke swiecy
2 sprawa wrzuc fotke swiecy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
hmm w 3 dni 60 km, tylko ile godzin wyjeździłeś w terenie, bo przecież nie ma co porównywać spalania w terenie do spalania na drodze, jeśli go piłowałeś to się nie dziw że tyle łyknął
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
@Henio, zdjęcie mogę wstawić jutro, i ogarnę tą komorę pływakową
@Kris 60km zrobiłem tylko i wyłącznie w terenie, ale jakoś bardzo go nie piłowałem właśnie, bo dopiero ogarniam jazdę w terenie i raczej skupiam się na technice niż rżnięciu maszyny. Nie pokonywałem na nim jakiś piasków, błot czy wysokich i stromych podjazdów. Raczej jeździłem po ubitym terenie i uczyłem się wchodzenia w zakręty, postawy oraz innych technicznych rzeczy. W drodze powrotnej zdarzyło się go przycinać na prostej drodze, ale to były kilkunastometrowe odcinki.

- ertrol
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość