Moto do 8000tysi
• Strona 1 z 1
Moto do 8000tysi
Witam pierwszy post na forum wiec trzeba się przywitać wiec Witam wszystkich
,a wracajÄ…c do tematu poszukuje moto do 8000zl interesujÄ… mnie scigi ale to chyba nie przy mojej budowie
. Wiec co możecie polecić na pierwsze moto dla osoby z opisu poniżej :
- Doświadczenia dużego bardzo nie mam może 2k km na mz 150ts i pomiędzy coś wpadło do 350cc ale to tylko przygody na 40km może więcej.
- 24 lata ale moto kupie jak będzie 25 wzrost 180cm a waga to 120kg na ta chwile.
- moto będzie używane do jazdy w trasie i trochę w mieście 70% trasa.
- na sezon planuje coÅ› kolo 3k km.
- sam motocykl chce kupić za 8000zl a na ciuchy tez kasa sie znajdzie (może ktoś mi coś doradzi z ubrań i jaki kask pod pingle, kwota na struj max 3500zl )
- a co do utrzymania myślę że na jakieś 2000zl uda się nazbierać
- a moto to sport ewentualnie turystyk
- Honda cbr 600f3/f4 ale to chyba za wcześnie
A kolejne moto to honda cbr 1000rr:)
Pozdrawiam KoRn3L

- Doświadczenia dużego bardzo nie mam może 2k km na mz 150ts i pomiędzy coś wpadło do 350cc ale to tylko przygody na 40km może więcej.
- 24 lata ale moto kupie jak będzie 25 wzrost 180cm a waga to 120kg na ta chwile.
- moto będzie używane do jazdy w trasie i trochę w mieście 70% trasa.
- na sezon planuje coÅ› kolo 3k km.
- sam motocykl chce kupić za 8000zl a na ciuchy tez kasa sie znajdzie (może ktoś mi coś doradzi z ubrań i jaki kask pod pingle, kwota na struj max 3500zl )
- a co do utrzymania myślę że na jakieś 2000zl uda się nazbierać

- a moto to sport ewentualnie turystyk
- Honda cbr 600f3/f4 ale to chyba za wcześnie

Pozdrawiam KoRn3L

Ostatnio edytowano 11/8/2014, 16:34 przez KoRn3L, łącznie edytowano 1 raz
- KoRn3L
- Świeżak
Jak dla ciebie - GS500F, będzie na początek idealny
Optymalna moc, prosty niezawodny silnik, umiarkowana cena i niskie spalanie. Doskonały wybór przed wejściem w 600ki
W twoim funduszu możesz już przeglądać. Wyglądu się nie powstydzisz

Optymalna moc, prosty niezawodny silnik, umiarkowana cena i niskie spalanie. Doskonały wybór przed wejściem w 600ki
W twoim funduszu możesz już przeglądać. Wyglądu się nie powstydzisz

Imbrola faza - "Detailing" 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Ja na 1 moto kupiłem Yamahę TDM 850. Wcześniej motorynka, Jawka i kumpel mnie przewiózł na Kawie 750. Też słuchałem, że to za duże, że za mocne, itd. Z perspektywy czasu, to nie żałuję, jeździłem nim kilka lat i zrobiłem około 50 tys. km. Nauczyłem się mechaniki, popełniłem kilka błędów i raz (pod koniec użytkowania) popełniłem małą glebę.
Ogólnie to nie motocykl zap... tylko jeździec na motocyklu. Ważne żeby myśleć cały czas, przewidywać sytuację na drodze i trzymać na wodzy emocje. Jeżeli nie jesteś człowiekiem spokojnym z natury, to faktycznie nie ma co się pchać na duże moto.
Co do samej TDM, to moto dość duże gabarytowo, moc wystarczająca (ok. 80KM), klika wad i zalet. 200km/h to z górki, ale silnik trwały i elastyczny.
Ogólnie to nie motocykl zap... tylko jeździec na motocyklu. Ważne żeby myśleć cały czas, przewidywać sytuację na drodze i trzymać na wodzy emocje. Jeżeli nie jesteś człowiekiem spokojnym z natury, to faktycznie nie ma co się pchać na duże moto.
Co do samej TDM, to moto dość duże gabarytowo, moc wystarczająca (ok. 80KM), klika wad i zalet. 200km/h to z górki, ale silnik trwały i elastyczny.
Honda CB 900 2004r.
- Pioto
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości