Motorynka - w dłuższą trasę
• Strona 1 z 1
Motorynka - w dłuższą trasę
Witam wszystkich,
z góry uprzedzam, że na motoryzacji nie znam się wogóle, więc proszę o odrobinę wyrozumiałości i cierpliwości dla laika.
Pytanie jest takie, czy jest wykonalnym pokonywać jakieś dłuższe trasy (kilkaset kilometrów), przy obciążeniu ok. 120kg, klasyczną motorynką Romet - Pony? Czy motorek nie będzie się przegrzewał?
Pozdrawiam
z góry uprzedzam, że na motoryzacji nie znam się wogóle, więc proszę o odrobinę wyrozumiałości i cierpliwości dla laika.
Pytanie jest takie, czy jest wykonalnym pokonywać jakieś dłuższe trasy (kilkaset kilometrów), przy obciążeniu ok. 120kg, klasyczną motorynką Romet - Pony? Czy motorek nie będzie się przegrzewał?
Pozdrawiam
- atamankoszowy
- Świeżak
Silnik powinien dać radę (o ile jest sprawny technicznie), będzie stale chłodzony powietrzem.
Inna sprawa, że to na maxa hardcore... Znam kilka osób, które pokonały 100-150km na zlot, ale to męka pańska...
Maszynka wywrotna, powolna i mało widoczna...
Niewygodnie i wolno....
Ale da się wszystko
Inna sprawa, że to na maxa hardcore... Znam kilka osób, które pokonały 100-150km na zlot, ale to męka pańska...
Maszynka wywrotna, powolna i mało widoczna...
Niewygodnie i wolno....
Ale da się wszystko

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Zakladam wyjazd sprzetem po remoncie, przygotowanym do trasy (na tyle na ile mozna przygotowac takie jezdzidło).
Kluczowa kwestia to czy dlugotrwala jazda nie bedzie sie zbyt szybko odbijala negatywnie na stanie pojazdu tak, ze uniemozliwi dalsza jazde.
Dystans jaki bedzie do pokonania to ok. 1000-1500km w jedna strone, 4-5 dni jazdy.
To, ze bedzie niewygodnie i wolno to juz wiem, wiec raczej interesuja mnie techniczne kwestie takiego wyjazdu
Kluczowa kwestia to czy dlugotrwala jazda nie bedzie sie zbyt szybko odbijala negatywnie na stanie pojazdu tak, ze uniemozliwi dalsza jazde.
Dystans jaki bedzie do pokonania to ok. 1000-1500km w jedna strone, 4-5 dni jazdy.
To, ze bedzie niewygodnie i wolno to juz wiem, wiec raczej interesuja mnie techniczne kwestie takiego wyjazdu

- atamankoszowy
- Świeżak
to ma byc jakis rekord Guinnessa?
Honda Varadero XL125 2001r https://www.youtube.com/watch?v=8SNUFKAmj34 | http://varadero125.com.pl - portal o małym Varadero
-
darth80 - Świeżak
Zadbaj o pełen serwis, łańcuch (spinka zapasowa w plecak), zębatki, opony, dętki (zapasowa w plecak), świece (zapasowe ze 2 w plecak) i narzędzia (zestaw kluczy płasko-oczkowych, klucz do świec, coś do zrzucenia opony itd...)
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Dzieki serdeczne za wszystkie odpowiedzi
Uscislajac, nie planuje codziennych dojazdow do pracy a jednorazowa wyprawe. Napewno dam znac jak wyklaruje sie cos konkretnego.

Uscislajac, nie planuje codziennych dojazdow do pracy a jednorazowa wyprawe. Napewno dam znac jak wyklaruje sie cos konkretnego.
- atamankoszowy
- Świeżak
Będąc w wieku lat "nastu" miałem taką motorynkę, popylałem nią po drogach polnych na wsi w trakcie wakacji. Jak na tamte czasy było to niesamowite przeżycie. Obecnie nie sądzę żebym dał tym radę pojechać dalej niż na drugi koniec podwórka.
Tak jak już koledzy napisali, powodzenia, trzymam kciuki. Zrób fotorelację z wyprawy, myślę że będzie to bardzo ciekawy artykuł.
Tak jak już koledzy napisali, powodzenia, trzymam kciuki. Zrób fotorelację z wyprawy, myślę że będzie to bardzo ciekawy artykuł.
- Doc66
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm