Yamaha dt 125 - Problem
• Strona 1 z 1
Yamaha dt 125 - Problem
Witam
Po powrocie z terenu do domu cross nie chciał wchodzić na wysokie obroty na każdym biegu , po przejechaniu 500m cross zgasł . Po 30 min postoju cross nie chciał odpalić z kopki , na za pych odpalił ale nie chciał wo gule wchodzić na wysokie obroty . Następnego dnia cross odpalił na za pych ale po 1 min zgasł i w chłodnicy zaczęła gotować się woda po odkręceniu korka zaczęło syczeć i wylewać się woda . Co mogło być przyczyną ?
Po powrocie z terenu do domu cross nie chciał wchodzić na wysokie obroty na każdym biegu , po przejechaniu 500m cross zgasł . Po 30 min postoju cross nie chciał odpalić z kopki , na za pych odpalił ale nie chciał wo gule wchodzić na wysokie obroty . Następnego dnia cross odpalił na za pych ale po 1 min zgasł i w chłodnicy zaczęła gotować się woda po odkręceniu korka zaczęło syczeć i wylewać się woda . Co mogło być przyczyną ?
- kosa1231
- Świeżak
dt to nie cross.
nie wiem co mogło byc, zacznij od wymiany swiecy, mozesz profilaktycznie zrobic mały serwis czyszczenie gaźnika itp. woda sie wylewa moze zagrzał sie a po odkręceniu korka zawsze moze poleciec.
nie wiem co mogło byc, zacznij od wymiany swiecy, mozesz profilaktycznie zrobic mały serwis czyszczenie gaźnika itp. woda sie wylewa moze zagrzał sie a po odkręceniu korka zawsze moze poleciec.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
moze byc jak reszta ok, to moze byc że uszczelka poszła
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
wiec profilaktycznie chociazby warto tÄ… uszczelke wymienic, majÄ…tku nie kosztuje a roboty duzo nie ma
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jaką uszczelkę lepiej założyć jednowarstwową czy trzywarstwową ?
czy ta uszczelka jest trzywarstwowÄ… : http://allegro.pl/uszczelka-glowicy-glo ... tabsAnchor
yamahę posiadam od nie dawna i nie wiem jak uszczelka tam jest czy się coś stanie jeśli mam założoną uszczelkę trzywarstwową a założę teraz jednowarstwową ?
czy może lepiej założyć uszczelkę ATHENA ?
czy ta uszczelka jest trzywarstwowÄ… : http://allegro.pl/uszczelka-glowicy-glo ... tabsAnchor
yamahę posiadam od nie dawna i nie wiem jak uszczelka tam jest czy się coś stanie jeśli mam założoną uszczelkę trzywarstwową a założę teraz jednowarstwową ?
czy może lepiej założyć uszczelkę ATHENA ?
- kosa1231
- Świeżak
athena pewnie najlepsza, pozatym mysle ze róznicy nie bedzie. ciekawe jak te warstwy maja sie do grubosci uszczelki
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jeśli chcesz zamówić to bierz dwie, może się przydać a w razie awarii lub jakichś napraw zaoszczędzisz na przesyłce i czasie, chyba że masz blisko sklep.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
28Nm to 28Nm. Kupujesz lub pożyczasz klucz dynamometryczny i kręcisz na krzyż najpierw tak 22-24 a potem dociągasz do wymaganego momentu.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości