Czy TPS jest przyczyna? Suzuki RMZ 250
• Strona 1 z 1
Czy TPS jest przyczyna? Suzuki RMZ 250
Czesc.
Mam takie szybkie pytanie. Czy zle ustawiony/padniety TPS moze byc przyczyna ze moja Suzuki Rmz 250 podczas wkrecania sie na obroty przerywa?
Wyglada to mniej wiecej tak:
Zapala normalnie i na kazdym biegu przy ostrzejszym przekreceniu manetki motocykl w pewnym momencie zaczyna sie dlawic/przerywac, ale po krotki czase na te wyzsze obroty sie wkreca. Tak sie dzieje na kazdym biegu. Myslalem z poczatku ze ma za duza dawke paliwa i sie zalewa, ale to jednak nie to. Dzisiaj wlozylem gaznik od WR 250(ten sam model gaznika) i motocykl chodzil tak jak ma chodzic. Wkrecal sie bez najmniejszego problemu. Wiekszosc w gazniku sprawdzone i teraz niepokoi mnie ten TPS.
Mam takie szybkie pytanie. Czy zle ustawiony/padniety TPS moze byc przyczyna ze moja Suzuki Rmz 250 podczas wkrecania sie na obroty przerywa?
Wyglada to mniej wiecej tak:
Zapala normalnie i na kazdym biegu przy ostrzejszym przekreceniu manetki motocykl w pewnym momencie zaczyna sie dlawic/przerywac, ale po krotki czase na te wyzsze obroty sie wkreca. Tak sie dzieje na kazdym biegu. Myslalem z poczatku ze ma za duza dawke paliwa i sie zalewa, ale to jednak nie to. Dzisiaj wlozylem gaznik od WR 250(ten sam model gaznika) i motocykl chodzil tak jak ma chodzic. Wkrecal sie bez najmniejszego problemu. Wiekszosc w gazniku sprawdzone i teraz niepokoi mnie ten TPS.
Suzuki RMZ 250
-
matthew #3 - Świeżak
Złe ustawienie gaźnika. Za duża dawka paliwa.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
Nie ma mozliwosci aby byla zbyt duza dawka paliwa... Dzisiaj siedzialem ponad 4h nad tym. Przekladalem dysze itd. z gaznika od WR i caly czas to samo.
Suzuki RMZ 250
-
matthew #3 - Świeżak
a ustawiałeś TPS ? ja kiedys cos sie pobawiłem to jakby z dołu sie troche inaczej wkręcał. w zasadzie jak go całkiem odepniesz to komputer idzie w tryb awaryjny i moto troche łagodniej sie wkręca ale nic nie strzelało. wiec odepnij i nie powinno byc strzelania czy czegokolwiek.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Po odpieciu jest to samo. W sumie temat do zamkniecia, bo dzisiaj postanowilem kupic nowy gaznik, nie chce mi sie juz bawic z tamtym, a mam na oku pare.
Suzuki RMZ 250
-
matthew #3 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości