Yamaha xj600n - ocena napedu
• Strona 1 z 1
Yamaha xj600n - ocena napedu
Hej .
Jestem tu nowy i odrazu pytanko.
Jutro jade odebrac tego caferacera, ale jedno mnie zastanawia- naped.
Myslicie ze jest juz na koncu, czy ma jeszcze pare mm regulacji co bym odrazu napedu nie musial wymieniac.
Sorki za fotki ale lepszych nie mam.
link do aukcji
http://www.ebay.co.uk/itm/YAMHA-XJ-600-CAFE-RACER-px-swap-motor-bike-/251596699995?ViewItem=&ssPageName=ADME%3AB%3ABODO%3AUK%3A1&item=251596699995&nma=true&si=%252FQkTHmyqzlr%252Be4mayLcIWX0aSgU%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557 (otwórz link)
ewentualnie ile km zrobie jeszcze na tym lancuchu ? wiem wiem ,zapytam sie wrozki
Jestem tu nowy i odrazu pytanko.
Jutro jade odebrac tego caferacera, ale jedno mnie zastanawia- naped.
Myslicie ze jest juz na koncu, czy ma jeszcze pare mm regulacji co bym odrazu napedu nie musial wymieniac.
Sorki za fotki ale lepszych nie mam.
link do aukcji
http://www.ebay.co.uk/itm/YAMHA-XJ-600-CAFE-RACER-px-swap-motor-bike-/251596699995?ViewItem=&ssPageName=ADME%3AB%3ABODO%3AUK%3A1&item=251596699995&nma=true&si=%252FQkTHmyqzlr%252Be4mayLcIWX0aSgU%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557 (otwórz link)
ewentualnie ile km zrobie jeszcze na tym lancuchu ? wiem wiem ,zapytam sie wrozki
- novymivo
- Świeżak
zapytaj właściciela ile ma napęd, obejrzyj zębatkę i będziesz wiedział. Jeśli bierzesz go od Anglika i to Cafe racer to masz prawie pewność, że napęd jest w dobrym stanie i nic złego się z nim nie będzie działo po drodze. Dobrze go nasmaruj przed podróżą. Pytaj go kiedy były wymienione zębatki (sprockets) i łańcuch (chain). Powinien odpowiedzieć normalnie. Przebieg tez powinien być prawdziwy.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
lagiboy napisał(a):zapytaj właściciela ile ma napęd, obejrzyj zębatkę i będziesz wiedział. Jeśli bierzesz go od Anglika i to Cafe racer to masz prawie pewność, że napęd jest w dobrym stanie i nic złego się z nim nie będzie działo po drodze. Dobrze go nasmaruj przed podróżą. Pytaj go kiedy były wymienione zębatki (sprockets) i łańcuch (chain). Powinien odpowiedzieć normalnie. Przebieg tez powinien być prawdziwy.
Dziekuje za odpowiedz.
Juz nim jezdzilem, musialem tylko sprowadzic kask i odziez z PL dlatego odbior przedluzyl mi sie o tydzien.
Dlaczego naped- bo poprostu widze ze brakuje lub jest na minimum miejsce do naciagu lancucha na wachaczu. Stad ta konsternacja.
Jak powiekszycie zdjecia to zobaczycie o co mi chodzi , mam nadzieje .
- novymivo
- Świeżak
To jeszcze sprawdź czy są nominalne przełożenia. Może ktoś wrzucił na tył mniejszą o kilka ząbków zębatkę żeby moto miało niższe obroty na trasie? W serwisówce (nie każdej) jest opis jak zmierzyć zużycie łańcucha.
zużycie zębatek trzeba już ocenić "na oko"
zużycie zębatek trzeba już ocenić "na oko"
- Artur_
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość