Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Mandaty za granicą - sprawdź ile...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Mandaty za granicą - sprawdź ile...

Komentarze użytkowników
_________

[Aktualności] Mandaty za granicą - sprawdź ile...

Postprzez Åšcigacz » 30/7/2014, 11:47

Dyskusja na temat: Mandaty za granicą - sprawdź ile kosztują!
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Mandaty za granicą - sprawdź ile kosztują!
Åšcigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/7/2014, 11:47

Jak to zazwyczaj bywa, pewnie zależy na kogo się trafi... Ja kilka lat temu zapłaciłem mandat, za przekroczenie prędkości na autostradzie, w Austrii - 170/130 km/h - 20 euro. Dodam, że jechałem autem na naszych blachach.<br><hr>Paskud
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/7/2014, 12:22

Komentatorzy napisał(a):Jak to zazwyczaj bywa, pewnie zależy na kogo się trafi... Ja kilka lat temu zapłaciłem mandat, za przekroczenie prędkości na autostradzie, w Austrii - 170/130 km/h - 20 euro. Dodam, że jechałem autem na naszych blachach.<br><hr>Paskud<br>
Pewnie, ze zalezy, przeca tam tez sa ludzie. ale w UK za jazde 170km/h na autostradzie to jest natychmiastowa utrata prawa jazdy + areszt i sprawa sadowa gdyz jest to PRZESTEPSTWO. Mozliwy 3 miesieczny areszt i £2600 (jakies 15 tys. zl) do zaplaty + koszta procesowe. I to jest zupelnie niezalezne od tego, na kogo trafisz.... przepis w tej kwestii jest jasny i nie pozostawia pola manewru.
Zeby natychmiastowo stracic prawo jazdy w UK wystarczy przekroczyc juz 150km/h na autostradzie lub 70km/h w miescie<br><hr>edhsh
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/7/2014, 13:26

Komentatorzy napisał(a):Jak to zazwyczaj bywa, pewnie zależy na kogo się trafi... Ja kilka lat temu zapłaciłem mandat, za przekroczenie prędkości na autostradzie, w Austrii - 170/130 km/h - 20 euro. Dodam, że jechałem autem na naszych blachach.<br><hr>Paskud<br>
Komentatorzy napisaÅ‚(a):Pewnie, ze zalezy, przeca tam tez sa ludzie. ale w UK za jazde 170km/h na autostradzie to jest natychmiastowa utrata prawa jazdy + areszt i sprawa sadowa gdyz jest to PRZESTEPSTWO. Mozliwy 3 miesieczny areszt i £2600 (jakies 15 tys. zl) do zaplaty + koszta procesowe. I to jest zupelnie niezalezne od tego, na kogo trafisz.... przepis w tej kwestii jest jasny i nie pozostawia pola manewru.
Zeby natychmiastowo stracic prawo jazdy w UK wystarczy przekroczyc juz 150km/h na autostradzie lub 70km/h w miescie<br><hr>edhsh<br>
Przepisy w Anglii są bardzo odmienne od polskich , jak ich całe prawo, ale nie zawsze takie okrutne. Przykład sprzed kilku lat : złapany po "kilku piwach" został ukarany grzywną 200Funtów + 2 letni zakaz prowadzenia, po 1,5 roku poszedł na kurs za 130Funtów skracający zakaz o 6 mies. , następnie zapłacił 120Funtów za badania lekarskie i 100Funtów za WYDANIE ponowne prawa jazdy. Warto zwrócić uwagę, że w Anglii najczęściej zatrzymuje się prawo jazdy, a następnie ponownie WYDAJE, bez upokarzającego egzaminu w "stylu polskim".<br><hr>adam57
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê