[Aktualności] Mandaty za granicą - sprawdź ile...
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Mandaty za granicą - sprawdź ile...
Dyskusja na temat: Mandaty za granicą - sprawdź ile kosztują!
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Mandaty za granicą - sprawdź ile kosztują!
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Mandaty za granicą - sprawdź ile kosztują!
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Jak to zazwyczaj bywa, pewnie zależy na kogo się trafi... Ja kilka lat temu zapłaciłem mandat, za przekroczenie prędkości na autostradzie, w Austrii - 170/130 km/h - 20 euro. Dodam, że jechałem autem na naszych blachach.<br><hr>Paskud
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pewnie, ze zalezy, przeca tam tez sa ludzie. ale w UK za jazde 170km/h na autostradzie to jest natychmiastowa utrata prawa jazdy + areszt i sprawa sadowa gdyz jest to PRZESTEPSTWO. Mozliwy 3 miesieczny areszt i £2600 (jakies 15 tys. zl) do zaplaty + koszta procesowe. I to jest zupelnie niezalezne od tego, na kogo trafisz.... przepis w tej kwestii jest jasny i nie pozostawia pola manewru.Komentatorzy napisaÅ‚(a):Jak to zazwyczaj bywa, pewnie zależy na kogo siÄ™ trafi... Ja kilka lat temu zapÅ‚aciÅ‚em mandat, za przekroczenie prÄ™dkoÅ›ci na autostradzie, w Austrii - 170/130 km/h - 20 euro. Dodam, że jechaÅ‚em autem na naszych blachach.<br><hr>Paskud<br>
Zeby natychmiastowo stracic prawo jazdy w UK wystarczy przekroczyc juz 150km/h na autostradzie lub 70km/h w miescie<br><hr>edhsh
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przepisy w Anglii sÄ… bardzo odmienne od polskich , jak ich caÅ‚e prawo, ale nie zawsze takie okrutne. PrzykÅ‚ad sprzed kilku lat : zÅ‚apany po "kilku piwach" zostaÅ‚ ukarany grzywnÄ… 200Funtów + 2 letni zakaz prowadzenia, po 1,5 roku poszedÅ‚ na kurs za 130Funtów skracajÄ…cy zakaz o 6 mies. , nastÄ™pnie zapÅ‚aciÅ‚ 120Funtów za badania lekarskie i 100Funtów za WYDANIE ponowne prawa jazdy. Warto zwrócić uwagÄ™, że w Anglii najczęściej zatrzymuje siÄ™ prawo jazdy, a nastÄ™pnie ponownie WYDAJE, bez upokarzajÄ…cego egzaminu w "stylu polskim".<br><hr>adam57Komentatorzy napisaÅ‚(a):Jak to zazwyczaj bywa, pewnie zależy na kogo siÄ™ trafi... Ja kilka lat temu zapÅ‚aciÅ‚em mandat, za przekroczenie prÄ™dkoÅ›ci na autostradzie, w Austrii - 170/130 km/h - 20 euro. Dodam, że jechaÅ‚em autem na naszych blachach.<br><hr>Paskud<br>Komentatorzy napisaÅ‚(a):Pewnie, ze zalezy, przeca tam tez sa ludzie. ale w UK za jazde 170km/h na autostradzie to jest natychmiastowa utrata prawa jazdy + areszt i sprawa sadowa gdyz jest to PRZESTEPSTWO. Mozliwy 3 miesieczny areszt i £2600 (jakies 15 tys. zl) do zaplaty + koszta procesowe. I to jest zupelnie niezalezne od tego, na kogo trafisz.... przepis w tej kwestii jest jasny i nie pozostawia pola manewru.
Zeby natychmiastowo stracic prawo jazdy w UK wystarczy przekroczyc juz 150km/h na autostradzie lub 70km/h w miescie<br><hr>edhsh<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości