A2 , a CBR 600?
• Strona 1 z 1
A2 , a CBR 600?
Witam!
Za jakiś czas przyjdzie mi robić prawko kategorii A2. Mam pytanie. Nie stać mnie na zmianę motocykla co dwa sezony. Podpatrzałem sobie, że sporo osób rejestruje CBR600RR na A2. Chce jeździć zablokowaną CBR'ką - 34km, a gdy zrobię w wieku 20 lat zwykle A, to sobie odblokuje. Da radę to jakoś zrobić, abym w wieku 18 lat , po zrobieniu A2, mógł wsiąść legalnie na CBR'kę?
http://allegro.pl/honda-cbr600rr-pc37-2 ... 61254.html
Z góry dziękuje za pomoc.
Za jakiś czas przyjdzie mi robić prawko kategorii A2. Mam pytanie. Nie stać mnie na zmianę motocykla co dwa sezony. Podpatrzałem sobie, że sporo osób rejestruje CBR600RR na A2. Chce jeździć zablokowaną CBR'ką - 34km, a gdy zrobię w wieku 20 lat zwykle A, to sobie odblokuje. Da radę to jakoś zrobić, abym w wieku 18 lat , po zrobieniu A2, mógł wsiąść legalnie na CBR'kę?
http://allegro.pl/honda-cbr600rr-pc37-2 ... 61254.html
Z góry dziękuje za pomoc.
- Campbellock
- Świeżak
To co Ty chcesz albo na co niemasz ochoty nikogo nie interesuje, zasada jest prosta, prawodawca mowi a Ty robisz, a jak Ci sie to nie podoba, to wyprowadz sie do Niemiec.
Jestes zdania, ze jezeli ktos cos robi, to jest to legalne ?

Jestes zdania, ze jezeli ktos cos robi, to jest to legalne ?

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
jackal_pl napisał(a):Pomijając już fakt, że kompletnie nie znasz się na tym nowym prawie - 34KM to nie jest ograniczenie A2...
Oswiec mnie, i podaj prosze jakie w/g Ciebie jest to dlawienie ? ? ? Jaka kategoria ?

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Re: A2 , a CBR 600?
Campbellock napisał(a):Nie stać mnie na zmianę motocykla co dwa sezony
A co chcesz dożywotnio tą cbr jeździć? Zresztą nie rozumiem tego stwierdzenia w ogóle...
Koleś z aukcji też niezły

Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
34km- przeważnie moto tak dławione są.
Nie stać mnie na zmainę moto co dwa sezony. Mając 18 lat zrobię a2 i kupie coś do tej mocy 48. Potem mając 20 lat, zrobię A i kupie coś powyżej 48km.
A co byście powiedzieli o SV650 zablokowanej? Warto na coś takiego patrzeć? Czy sytuacja podobna jak w przypadku CBR?
Nie stać mnie na zmainę moto co dwa sezony. Mając 18 lat zrobię a2 i kupie coś do tej mocy 48. Potem mając 20 lat, zrobię A i kupie coś powyżej 48km.
A co byście powiedzieli o SV650 zablokowanej? Warto na coś takiego patrzeć? Czy sytuacja podobna jak w przypadku CBR?
- Campbellock
- Świeżak
Czemu nie ?

- andy7
- Moderator
Każde zablokowane moto jest głupie.
Ale dlaczego od razu nielegalne?
Na przykład sprowadzamy sportową 600 z kraju gdzie dość często są w idiotyczny sposób już w fabryce, to po zablokowaniu (doblokowaniu?
) do tych 35kw spełnia wymogi rejestracji na A2
Bo przecież nie powstało z 120KM 600 
Ale dlaczego od razu nielegalne?
Na przykład sprowadzamy sportową 600 z kraju gdzie dość często są w idiotyczny sposób już w fabryce, to po zablokowaniu (doblokowaniu?

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Invi napisał(a):Każde zablokowane moto jest głupie.
Invi, prosze, wrecz blagam,
OSWIEC niewiedzacego i wyjasnij mi dlaczego ?

- andy7
- Moderator
Sposób działa w inną stronę przynajmniej ja znam parę takich przypadków.
Jeżeli motocykl - zagranicami wyjeżdża z fabryki z fabrycznie blokowanym silnikiem do np 35kW - nie wiem w jakich tam krajach, czy w niemczech czy gdzieś to dotyczy, to można śmiało rej. na a2
Ale jeżeli kupujesz z polskimi blachami i ma więcej niż 96km to ni hu hu nie zarejestrujesz. A jeżeli ma te powyżej 46 ale poniżej 96km to możesz starać się o blokowanie,ale to masa pieniędzy,chodzenia,załatwiania i szkoda zachodu.
Jeżeli motocykl - zagranicami wyjeżdża z fabryki z fabrycznie blokowanym silnikiem do np 35kW - nie wiem w jakich tam krajach, czy w niemczech czy gdzieś to dotyczy, to można śmiało rej. na a2
Ale jeżeli kupujesz z polskimi blachami i ma więcej niż 96km to ni hu hu nie zarejestrujesz. A jeżeli ma te powyżej 46 ale poniżej 96km to możesz starać się o blokowanie,ale to masa pieniędzy,chodzenia,załatwiania i szkoda zachodu.
-
kuba210796 - Świeżak
andy7 napisał(a):Invi napisał(a):Każde zablokowane moto jest głupie.
Invi, prosze, wrecz blagam,
OSWIEC niewiedzacego i wyjasnij mi dlaczego ?
Bo to jest tak, jakby ktoś kazał Ci biegać ze związanymi nogami.
A tekst typu "nie stać mnie na zmianę co dwa lata" jest po prostu śmieszny. Ile taki motocykl straci na wartości przez te dwa lata? O ile w ogóle straci, przez te dwa lata można sobie dozbierać trochę grosza i kupić na prawdę fajny sprzęt nie robiąc syfu w papierach zdejmując blokadę etc. Już sam fakt, że jeżeli w zdarzeniu drogowym trafisz na kogoś kumatego, komu moto nie będzie pasowało do 35kW i nawet mając kat. A, okaże się, że moto nie ma blokady, która jest w papierach, można sobie trochę skomplikować życie.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Glenroy napisał(a):Bo to jest tak, jakby ktoś kazał Ci biegać ze związanymi nogami.
Motocykl nier ma nog, ma kola, dlawienie w niczym nie przeszkadza, ale w dalszym ciagu jestem gotow wysluchac przekonywujacych mnie argumentow.

- andy7
- Moderator
Ja osobiście nie mam nic do zablokowanych motocykli i sam takimi jeżdżę.
Z tego co się orientuję to żaden motocykl z fabryki nie wyszedł seryjnie zablokowany, a blokują je serwisy, więc CBR się nie mieści:) (jeśli się mylę proszę o poprawę i potwierdzone info.)
Jeśli pierwsze moto to odradzam SV bo SV'ka jest wściekła, jak jest doświadczenie to mogę polecić. Gdyby była wygodniejsza to dalej bym śmigał na SV:)
@Glenroy
Z tym porównaniem to przesadziłeś...
Co byś wolał Seicento 900 czy Golfa z taką samą mocą?
Odpowiedź jest chyba jasna, tak samo jest z motocyklami...
Z tego co się orientuję to żaden motocykl z fabryki nie wyszedł seryjnie zablokowany, a blokują je serwisy, więc CBR się nie mieści:) (jeśli się mylę proszę o poprawę i potwierdzone info.)
Jeśli pierwsze moto to odradzam SV bo SV'ka jest wściekła, jak jest doświadczenie to mogę polecić. Gdyby była wygodniejsza to dalej bym śmigał na SV:)
@Glenroy
Z tym porównaniem to przesadziłeś...
Co byś wolał Seicento 900 czy Golfa z taką samą mocą?
Odpowiedź jest chyba jasna, tak samo jest z motocyklami...
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
andy7 napisał(a):jackal_pl napisał(a):Pomijając już fakt, że kompletnie nie znasz się na tym nowym prawie - 34KM to nie jest ograniczenie A2...
Oswiec mnie, i podaj prosze jakie w/g Ciebie jest to dlawienie ? ? ? Jaka kategoria ?
34KM = 25kW. Dalej sądzisz, że jest to ograniczenie A2? Ja myślałem cały czas, że 35kW = 48 KM... Może się coś zmieniło?
Kawasaki ER-5, 98r.
- jackal_pl
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości