Sprzedałem Skuter
• Strona 1 z 1
Sprzedałem Skuter
Witam. Wczoraj sprzedałem skuter Yamaha Aerox 2002r.
Przyjechali w 5 osób jeździli nim podobał się i wgl. super obejrzeli bardzo dokładnie.
Po 2h dzwonią, że im się popsuł, przejechali ok. 20KM i stanął, powiedzieli mi, że nie ma kompresji i się zatarł.
Ja jeździłem nim cały tydzień do pracy ok. 20km w jedną stronę czyli razem dziennie ok. 40km.
i było wszystko w porządku.
Facet powiedział, że tego tak nie zostawi. Co może mi zrobić ?
Na umowie kupna, sprzedaży jest artykuł "Sprzedający oświadcza, że pojazd nie ma wad technicznych, które są mu znane i o których nie powiadomił kupującego, a Kupujący potwierdza znajomość stanu technicznego pojazdu."
Ja nie miałem pojęcia o tym, że coś jest nie tak, bo zwyczajnie się na tym nie znam.
Dodam jeszcze, że skuter nie miał przeglądu technicznego.
Proszę o jak najszybszą odpowiedź.
Przyjechali w 5 osób jeździli nim podobał się i wgl. super obejrzeli bardzo dokładnie.
Po 2h dzwonią, że im się popsuł, przejechali ok. 20KM i stanął, powiedzieli mi, że nie ma kompresji i się zatarł.
Ja jeździłem nim cały tydzień do pracy ok. 20km w jedną stronę czyli razem dziennie ok. 40km.
i było wszystko w porządku.
Facet powiedział, że tego tak nie zostawi. Co może mi zrobić ?
Na umowie kupna, sprzedaży jest artykuł "Sprzedający oświadcza, że pojazd nie ma wad technicznych, które są mu znane i o których nie powiadomił kupującego, a Kupujący potwierdza znajomość stanu technicznego pojazdu."
Ja nie miałem pojęcia o tym, że coś jest nie tak, bo zwyczajnie się na tym nie znam.
Dodam jeszcze, że skuter nie miał przeglądu technicznego.
Proszę o jak najszybszą odpowiedź.
- Boryn98
- Świeżak
rzeklbym, ze kupujacy ma Problem ktorego nie masz Ty.
Spij spokojnie.

Spij spokojnie.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości