Po myciu ciężko odpala Peugeot Satelis 250ccm3
• Strona 1 z 1
Po myciu ciężko odpala Peugeot Satelis 250ccm3
Peugeot Satelis 250cmm3 2010r. Miałem zdjęte wszystkie plastiki w moto i postanowiłem go trochę przepucować, spryskałem boki, sam dół silnika jakąś chemią, felgi a następnie wodą z węża ogrodowego próbowałem delikatnie opłukać i normalnie odpalił przejechałem 100m i zostawiłem aby dokładnie na słońcu wyschnął, mija 30min i normalnie odpalam, jedzie i w pewnym momencie słychać że coś jest nie halo. Na początku chodził i jak chciałem dodać gazu to zgasł a teraz nie chce odpalić. Proszę o pomoc, wszystkie wtyczki elek. przeleciałem specjalnym preparatem, sprawdzałem świecie, iskra jest, filtr również OK. Podam również swój nr. telefonu gdyby znalazł się jakiś pomysł w dalszych krokach 661-029-938. Pozdrawiam
- qba163m
- Świeżak
hehe taaa jeszcze bede dzwonił ;D
zobacz czy w filtrze powietrza nie ma wody, i zacząłbym od czyszczenia gaźnika, czy to juz wtrysk ?
po 1 to jeszcze postaw go na słonce niech dobrze przeschnie, drugie to bym zaczął od dojrzenia do dolotu, byc moze woda dostała się do gaźnika a nawet niewielka ilość powoduje takie objawy
zobacz czy w filtrze powietrza nie ma wody, i zacząłbym od czyszczenia gaźnika, czy to juz wtrysk ?
po 1 to jeszcze postaw go na słonce niech dobrze przeschnie, drugie to bym zaczął od dojrzenia do dolotu, byc moze woda dostała się do gaźnika a nawet niewielka ilość powoduje takie objawy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa