Dopisanie kat. A1 do B
• Strona 1 z 1
Dopisanie kat. A1 do B
Cześć, mam pytanie, wchodzi ustawa o kierowaniu motocykli do 125 cm mając kat. B. Czyli uprawnienia rozszerzają się o A1.
I czy gdy pójdę do urzędu wpiszą mi na tej podstawie A1 w prawo jazdy?
Dla mnie by było to istotne ze względu na legalną jazdę motocyklem do 125 cm za granicą.
I czy gdy pójdę do urzędu wpiszą mi na tej podstawie A1 w prawo jazdy?
Dla mnie by było to istotne ze względu na legalną jazdę motocyklem do 125 cm za granicą.
- markslew
- Świeżak
A niby na jakiej podstawie? Zdałeś egzamin na A1? Twoje uprawnienia nie rozszerzają się o daną kategorię, tylko o możliwość kierowania dodatkowym motocyklem. Ale egzaminu ani dodatkowej kategorii nie masz.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Chodzi o to że nie masz prawa jazdy A1 prawda? Ale możesz też kierować 125, różnica jest taka, że TYLKO w krajach które mają własne wewnętrzne przepisy pozwalające na dodatkowe przywileje kat B i tyle w temacie. Np we włoszech czy czechach będziesz mógł, w innych krajach nie dających takich przywilejów będziesz musiał mieć A1. Jak Ci tak zależy to zrób pełną kategorię A bądź A2, bo ze 125 na trasie będziesz i tak się męczył.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości