Pierwszy motocykl - Romet 202 z 2014 roku dobry wybór?
• Strona 1 z 1
Pierwszy motocykl - Romet 202 z 2014 roku dobry wybór?
Siema,
Mam 14 lat, a tak naprawdę to będę w październiku i na wiosnę mam zamiar kupić jakiś motorower 50cm3 najlepiej do 3tys. zł.Czy romet 202 z 2014 roku to dobry wybór? Czy ktoś z was ma ten motorower?Jeśli tak to jak go oceniacie? Może polecicie mi jakiś inny.
Na koniec dodam że jeździłem simsonem S51 i jawą 250, więc biegi już raczej umiem zmieniać
. Mam 175cm wzrostu i nadwagÄ™. Czekam na propozycje.
Z góry dzięki
Mam 14 lat, a tak naprawdę to będę w październiku i na wiosnę mam zamiar kupić jakiś motorower 50cm3 najlepiej do 3tys. zł.Czy romet 202 z 2014 roku to dobry wybór? Czy ktoś z was ma ten motorower?Jeśli tak to jak go oceniacie? Może polecicie mi jakiś inny.
Na koniec dodam że jeździłem simsonem S51 i jawą 250, więc biegi już raczej umiem zmieniać

Z góry dzięki

- AxelFoley8778
- Świeżak
powiem Ci tak, do jazdy każdy sprzet jest spoko, w tej pojemnosci na cuda nie ma co liczyc.... ale własnie do jazdy... chinskie sprzety lubią się sypać i nie są zbyt mocne. wiec jak chcesz bezpieczniej i dłuzej polatać to kup sobie cos markowego
obojętne co, czy chcesz skuterka, czy enduro, czy jakis sportowy sprzęt to wszystkie beda dla ciebie, silniki w większosci i tak są jedne i te same. także czy kupisz yamahe dt, czy aprilie RS, to dostajesz ten sam silnik podobne zawieszenie tylko plastiki inne i pozycja za kierownicą inna. i do 3 tysiecy spoko cos ciekawego markowego kupisz i bedzie to lepsza opcja niz chinczyk
i na przyszłosc takie pytania zadawaj w dziale skuterkowym i 50tkowym
obojętne co, czy chcesz skuterka, czy enduro, czy jakis sportowy sprzęt to wszystkie beda dla ciebie, silniki w większosci i tak są jedne i te same. także czy kupisz yamahe dt, czy aprilie RS, to dostajesz ten sam silnik podobne zawieszenie tylko plastiki inne i pozycja za kierownicą inna. i do 3 tysiecy spoko cos ciekawego markowego kupisz i bedzie to lepsza opcja niz chinczyk
i na przyszłosc takie pytania zadawaj w dziale skuterkowym i 50tkowym
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Tak jak henio mówi, szukaj czegoś markowego.
Z enduro/supermoto:
-Derbi senda,
-Yamaha DT50,
-Peugeot XP6/XPS,
-Motorhispania Furia 50.
Z "plastików":
-Yamaha TZR50,
-Aprilia RS50,
-Rieju RS2
-Peugeot XR6/XR7,
-Motorhispania RX50/RX50R,
-Derbi GPR.
Na początek jednak bym Ci polecał coś z segmentu supermoto/enduro, ponieważ ew szlif będzie praktycznie bezbolesny dla budżetu.
Z enduro/supermoto:
-Derbi senda,
-Yamaha DT50,
-Peugeot XP6/XPS,
-Motorhispania Furia 50.
Z "plastików":
-Yamaha TZR50,
-Aprilia RS50,
-Rieju RS2
-Peugeot XR6/XR7,
-Motorhispania RX50/RX50R,
-Derbi GPR.
Na początek jednak bym Ci polecał coś z segmentu supermoto/enduro, ponieważ ew szlif będzie praktycznie bezbolesny dla budżetu.
- Kamool
- Świeżak
Do października jeszcze 3 miesiące, a do wiosny...ech...nie lepiej wrócić do tematu na wiosnę?
To temat podobny do tego: "Kim będę jak dorosnę...."
To temat podobny do tego: "Kim będę jak dorosnę...."
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Gumis, słyszałem, że prawo jazdy mogę robić w wieku 13 lat i 9 miesięcy czyli 3 miesiące przed urodzinami. Więc mogę zaczynać już teraz
- AxelFoley8778
- Świeżak
Do egzaminów Cię dopuszczą dopiero jak będziesz miał odpowiedni wiek. Poza tym co ma dostanie prawa jazdy do motocykla, który i tak będzie kupowany dopiero na wiosnę? Dostałeś parę przykładów wyżej. Poszukaj w internecie opini, poorientuj się w cenach i napisz na wiosnę jeśli dalej nie będziesz pewny. Jeśli będziesz miał jakieś dodatkowe pytania to napisz mi na priv i otworzę temat.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości