Zobacz wątek - Prąd dochodzi do cewki a iskry nie ma. Mz etz 250

Reklama

NAS Analytics TAG

Prąd dochodzi do cewki a iskry nie ma. Mz etz 250

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Prąd dochodzi do cewki a iskry nie ma. Mz etz 250

Postprzez kacper@wp.pl » 11/7/2014, 20:02

Witam. Kładłem sam instalację bo oczywiście elektryk wystawił mnie do wiatru. :neutral: . I jest oto taki problem. Prąd dochodzi do cewki ale niestety iskry nie ma. Sprawdzałem wszędzie dochodzi prąd do stacyjki także. A jeśli chodzi o stacyjkę to mam ją chyba zepsutą bo na każdej pozycji mogę wyciągnąć kluczyk. Do cewki dochodzą 2 kable i dochodzi do nich prąd Czyli mam coś z zapłonem? Mam przerywacz. Już nwm co robić. Z góry przepraszam jeśli napisałem jakieś głupoty no ale cóż nie znam się . Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
kacper@wp.pl
Świeżak
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14/6/2012, 15:48


Postprzez SpeedyGonzales » 12/7/2014, 08:53

W jakiej kolejności podłączyłeś przerywacz, stacyjkę, kondensator, cewkę? Najpierw ustaw odstęp styków przerywacza wg instrukcji, a jak nie masz to próbuj w przedziale 0,2-0,4 , jak to nie pomoże to zobacz czy masz całą izolację na przewodach, żaden nie może dotykać masy. Sprawdź jeszcze raz, czy nie ma nigdzie zwarcia. Mogłeś za bardzo przeciągnąć młoteczek w jedną bądź drugą stronę, wtedy przerywacz może się nie otwierać bądź odwrotnie nie zamykać. Pokręć magnetem i sprawdź jak zachowuje się przerywacz, spróbuj na innej świecy, kapturek nie popękany?
Avatar użytkownika
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum
 
Posty: 1730
Dołączył(a): 25/11/2013, 22:20
Lokalizacja: Sandomierz/TBG

Postprzez kacper@wp.pl » 12/7/2014, 17:43

Przerywacz wgl nie reaguje. Cały czas jest zamknięty. ;/
kacper@wp.pl
Świeżak
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14/6/2012, 15:48

Postprzez kacper@wp.pl » 12/7/2014, 19:12

Przerywacz wgl nie reaguje. Nie otwiera się
kacper@wp.pl
Świeżak
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14/6/2012, 15:48

Postprzez SpeedyGonzales » 12/7/2014, 19:30

Rozumiem. Daj zdjęcia to Ci wytłumaczymy po kolei. Generalnie musisz zbliżyć przerywacz do krzywki, rozumiesz?
Avatar użytkownika
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum
 
Posty: 1730
Dołączył(a): 25/11/2013, 22:20
Lokalizacja: Sandomierz/TBG

Postprzez kacper@wp.pl » 13/7/2014, 10:48

Już przerywacz zrobiony. Otwiera się i zamyka. Lecz iskry dalej nie ma. Dodam jeszcze, może to jest istotne, że mam włożony akumulator 6v 4ah .. Oryginalnie miały 12v i 9 ah.. Mam taki włożony żeby sprawdzić czy będzie ta iskra może być ze jest za słaby i nic z tego?
kacper@wp.pl
Świeżak
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14/6/2012, 15:48

Postprzez SpeedyGonzales » 13/7/2014, 12:25

Musi być 12v. Pojemność może się różnić, ale MUSI być odpowiednie napięcie. Jaka przerwa na stykach?
Avatar użytkownika
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum
 
Posty: 1730
Dołączył(a): 25/11/2013, 22:20
Lokalizacja: Sandomierz/TBG

Postprzez kacper@wp.pl » 14/7/2014, 18:51

Akumulator zmieniony na 12v. Iskry nadal nie ma. :? . Przerwa na stykach w GMP katalogowe 0,3 mm . Macie jakieś pomysły?
kacper@wp.pl
Świeżak
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14/6/2012, 15:48

Postprzez SpeedyGonzales » 14/7/2014, 20:26

Przeczytaj sobie moją pierwszą wypowiedź. Sprawdź czy nie ma zwarcia oraz kolejność podłączania cewki kondensatora przerwacza stacyjki.
Avatar użytkownika
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum
 
Posty: 1730
Dołączył(a): 25/11/2013, 22:20
Lokalizacja: Sandomierz/TBG

Postprzez kacper@wp.pl » 14/7/2014, 20:49

Sprawdzę wszystko i powiem co i jak.
kacper@wp.pl
Świeżak
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14/6/2012, 15:48

Postprzez kacper@wp.pl » 15/7/2014, 10:46

Posprawdzałem i nie widac nigdzie zwarcia itp. Okazało się że trochę źle podłączyłem stacyjkę ;/ . Zrobiłem jak trzeba, iskry nadal nie ma tyle że podczas przekręcania kluczyka na pierwszą pozycję iskra przeskakuje na świecy. :shock:
kacper@wp.pl
Świeżak
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14/6/2012, 15:48



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości




na gr