Jaki cruiser do 9 000 zł
• Strona 1 z 1
Jaki cruiser do 9 000 zł
Witajcie,
rozglądam się za swoim pierwszym motocyklem. Zakup planuję na przełomie zimy/wiosny ale chcę sobie jeszcze teraz gdy jest ciepło wybrać model i podjechać gdzieś go obejrzeć.
PrzechodzÄ…c do rzeczy:
Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
- Honda Varadero 125 - na kursie kat A ok. dwa lata temu
- jakiÅ› skuter 50 - kilkadziesiÄ…t km
Wiek, waga, wzrost,
23 lata, 90 kg, 180 cm
Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Chcę nim śmigać na co dzień do pracy - 70% ale także na dłuższe trasy (marzy mi się wyprawa na dwóch kółkach po Europie) - 30% - jazda z plecaczkiem - 60%
Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Ciężko powiedzieć ale jeżeli by zastąpił mi na okres całego sezonu samochód to pewnie ok 300-400 miesięcznie.
Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Budżet - max 9 000 włączając w to kurtkę, rękawice i 2 kaski
Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Myślę, że tyle ile będzie trzeba - ok 1000 zł na wymiany części i serwisowanie zawsze się znajdzie.
Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Cruisery - cenię sobie wygodę, a w dodatku ten dźwięk
Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
- Honda VF 750 Magna
- Suzuki Intruder 800
- Kawasaki Vulcan VN 750, VN 800, VN 1500 - ten model najbardziej mi się podoba ale sporo czytałem o awaryjności 750... a nie wiem czy uda mi się coś znaleźć rozsądnego z 800 lub 1500 za te pieniądze
Chciałbym jakiś duży i wygodny motocykl, nie tylko dla mnie ale też dla plecaczka. Miło by było jakby był wyposażony w: szyba z przodu, lightbar, sissybar i fajnie by było jakby miał jakieś sakwy - im lepiej doposażony kupię tym mniej później będzie trzeba dokładać
.
Dodam, że wolę się trochę na początku pomęczyć i bardzo ostrożnie jeździć niż za sezon zmieniać moto.
rozglądam się za swoim pierwszym motocyklem. Zakup planuję na przełomie zimy/wiosny ale chcę sobie jeszcze teraz gdy jest ciepło wybrać model i podjechać gdzieś go obejrzeć.
PrzechodzÄ…c do rzeczy:
Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
- Honda Varadero 125 - na kursie kat A ok. dwa lata temu
- jakiÅ› skuter 50 - kilkadziesiÄ…t km
Wiek, waga, wzrost,
23 lata, 90 kg, 180 cm
Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Chcę nim śmigać na co dzień do pracy - 70% ale także na dłuższe trasy (marzy mi się wyprawa na dwóch kółkach po Europie) - 30% - jazda z plecaczkiem - 60%
Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Ciężko powiedzieć ale jeżeli by zastąpił mi na okres całego sezonu samochód to pewnie ok 300-400 miesięcznie.
Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Budżet - max 9 000 włączając w to kurtkę, rękawice i 2 kaski
Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Myślę, że tyle ile będzie trzeba - ok 1000 zł na wymiany części i serwisowanie zawsze się znajdzie.
Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Cruisery - cenię sobie wygodę, a w dodatku ten dźwięk

Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
- Honda VF 750 Magna
- Suzuki Intruder 800
- Kawasaki Vulcan VN 750, VN 800, VN 1500 - ten model najbardziej mi się podoba ale sporo czytałem o awaryjności 750... a nie wiem czy uda mi się coś znaleźć rozsądnego z 800 lub 1500 za te pieniądze
Chciałbym jakiś duży i wygodny motocykl, nie tylko dla mnie ale też dla plecaczka. Miło by było jakby był wyposażony w: szyba z przodu, lightbar, sissybar i fajnie by było jakby miał jakieś sakwy - im lepiej doposażony kupię tym mniej później będzie trzeba dokładać

Dodam, że wolę się trochę na początku pomęczyć i bardzo ostrożnie jeździć niż za sezon zmieniać moto.
- kjung
- Świeżak
Nie chce Ciebie martwić ale słaby strój dla 2 osób to jakieś 2,5-3k na osobe.
Czyli z Twoich 9 zostaje 3-4 na motocykl.
Rejestracja, pewnie oc, jakis podstawowy serwis. i zostaje ci 2k na motocykl
Tego nie przeskoczysz. Oszukujesz tylko siebie.
Czyli z Twoich 9 zostaje 3-4 na motocykl.
Rejestracja, pewnie oc, jakis podstawowy serwis. i zostaje ci 2k na motocykl

kjung napisał(a):Dodam, że wolę się trochę na początku pomęczyć i bardzo ostrożnie jeździć niż za sezon zmieniać moto.
Tego nie przeskoczysz. Oszukujesz tylko siebie.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
Na początku chociaż kaski kupię za ok 1000 zł sztuka pewnie. Kurtki i resztę będę kupował mając już swoje dwa kółka
Myślę, że optymalnie pewnie by było wydać 6 000 na moto i resztę w ubrania i opłaty. Tylko pytanie co za te 6 000 dostanę ciekawego i niezawodnego?
W tym przedziale to chyba tylko magna albo vulcan 750. Może coś innego jeszcze polecicie? Chciałbym coś pancernego nie do zajeżdżenia z czym mógłbym się zestarzeć hehe

W tym przedziale to chyba tylko magna albo vulcan 750. Może coś innego jeszcze polecicie? Chciałbym coś pancernego nie do zajeżdżenia z czym mógłbym się zestarzeć hehe
- kjung
- Świeżak
Dobry kask dostaniesz za 700-800zł, kurtka za 400 do dostania. Do tego buty za 400 dostaniesz + 150 na rękawice. Na upartego w dżinsach możesz jeździć. Czyli w 3k dla siebie i plecaczka się zmieścisz bez spodni dla obu i butów dla plecaczka.
Można szukać Virago 535. Spójrz sobie na motocykle pokroju Kawasaki Zephyr. Może spodoba ci się klasyka bez armatury.
Można szukać Virago 535. Spójrz sobie na motocykle pokroju Kawasaki Zephyr. Może spodoba ci się klasyka bez armatury.
- kello
- Świeżak
kjung napisał(a):Kurtki i resztę będę kupował mając już swoje dwa kółka![]()
Prosiłeś o radę to ją dostajesz: To jest strasznie głupie to co chcesz zrobić. Tu masz dowód:
http://jalopnik.com/5952473/my-severely ... motorcycle
Najpierw ubrania potem motocykl.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości