FZS 1000 - jakie opony wybrać ?
• Strona 1 z 1
FZS 1000 - jakie opony wybrać ?
Witam!
Opony w moim Fazerku niemal błagają o wymianę dlatego też muszę się powoli interesować tematem. Jakie opony polecacie do szybkiej turystyki ? Zależy mi na dobrej przyczepności ale na tor nie uczęszczam, chciałbym natomiast żeby opony trochę czasu pojeździły, a nie żeby po 5-6tys km były do wymiany. W deszczową pogodę również nie wyjeżdżam.
Nie zakładałem budżetu bo nie wiem ile trzeba przeznaczyć, żeby opona spełniała swoją rolę ale też nie była najlepsza i najdroższa.
Rozmiar przód 120/70 ZR17
Rozmiar tył 180/55 ZR17
Opony w moim Fazerku niemal błagają o wymianę dlatego też muszę się powoli interesować tematem. Jakie opony polecacie do szybkiej turystyki ? Zależy mi na dobrej przyczepności ale na tor nie uczęszczam, chciałbym natomiast żeby opony trochę czasu pojeździły, a nie żeby po 5-6tys km były do wymiany. W deszczową pogodę również nie wyjeżdżam.
Nie zakładałem budżetu bo nie wiem ile trzeba przeznaczyć, żeby opona spełniała swoją rolę ale też nie była najlepsza i najdroższa.
Rozmiar przód 120/70 ZR17
Rozmiar tył 180/55 ZR17
- szczypek92
- Świeżak
Jeżeli tańsze opony to tylko Mitas Sport Force, jeżeli stać cię to kup jedne z czołówki (Michelin, Dunlop, Goodyear, Pirelli, itp). Wszelkie gówna chińskie sobie odpuść (Shinko, Nankang, Full Bore, Maxxis). Ostatnio był test tanich opon w Motocykl 8/2014. Nic nie było o np. Heidenau, ale raczej nie spodziewałbym się zadowalającej jakości. Ja bym poszukał jakichś firmowych, tym bardziej, że to motocykla poważnego.
Honda CB 900 2004r.
- Pioto
- Świeżak
Pioto napisał(a): Goodyear.
Zaczeli produkowac opony motocyklowe

Chyba jednak Ci sie cos po teges

Angel ST, STII, Metzeler Z8 lub Z 6

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości