Honda XL Varadero 125 jako pierwsze moto?
• Strona 1 z 1
Honda XL Varadero 125 jako pierwsze moto?
Cześć. Podobno weszły w życie nowe przepisy lub nie długo do życia wejdą z motocyklem o pojemności 125cm3 i prawem jazdy kat. B min. 3 lata. Mi za rok (w marcu) minie właśnie 3 latka z tą kategorią i chciałbym kupić jakiś motocykl, tani, wygodny i "niezniszczalny"
żebym mógł zwiększyć doświadczenie, przed zrobieniem pełnej kat. A. Mam 184cm wzrostu i ważę około 70kg, moim doświadczeniem jest 4 sezonowa jazda skuterem. Mam na oku Hondę XL Varadero 125, bardzo mi się podoba i z tego co czytałem jest to dobra propozycja na pierwszy motocykl. I tu moje pytanie do was, czy rzeczywiście byłby to dobry wybór, aby zakupić zimą, przed rozpoczęciem sezonu takie moto, czy polecacie coś innego? W przyszłości chciałbym się przesiąść na jakieś większe moto szosowo-turystyczne lub sportowe, lecz najpierw muszę złapać doświadczenie, no i zrobić prawo jazdy kat. A. Jeżeli jest to dobry motocykl, to podpowiedzcie, z którego roku kupić, bo możliwe że w późniejszych latach i produkcji, dodali coś ciekawego lub zmienili. Gdybyście jednak polecili mi inny motocykl, to proszę powiedzieć jaki, chciałbym przeznaczyć 4-6tyś zł i około 1tyś zł na strój (kask, rękawice itd.)

żebym mógł zwiększyć doświadczenie, przed zrobieniem pełnej kat. A. Mam 184cm wzrostu i ważę około 70kg, moim doświadczeniem jest 4 sezonowa jazda skuterem. Mam na oku Hondę XL Varadero 125, bardzo mi się podoba i z tego co czytałem jest to dobra propozycja na pierwszy motocykl. I tu moje pytanie do was, czy rzeczywiście byłby to dobry wybór, aby zakupić zimą, przed rozpoczęciem sezonu takie moto, czy polecacie coś innego? W przyszłości chciałbym się przesiąść na jakieś większe moto szosowo-turystyczne lub sportowe, lecz najpierw muszę złapać doświadczenie, no i zrobić prawo jazdy kat. A. Jeżeli jest to dobry motocykl, to podpowiedzcie, z którego roku kupić, bo możliwe że w późniejszych latach i produkcji, dodali coś ciekawego lub zmienili. Gdybyście jednak polecili mi inny motocykl, to proszę powiedzieć jaki, chciałbym przeznaczyć 4-6tyś zł i około 1tyś zł na strój (kask, rękawice itd.)
- Koryo
- Świeżak
tak na prawde obojętne co kupisz wszystko jeździ dosyc podobnie, akurat viaderko z racji Vłki jeździ dosyc żwawo i jest wygodnym sprzętem. wybó jest duzy i na dobrą sprawe to każdy jest godny polecenia, pytanie tylko czego szukasz, varadero to turystyk, nie wjedziesz tym w teren, nie powygłupiasz sie na 1 kole czy nie zejdziesz na kolanko.... ale są sprzęty które z kolei nie nadaję się na przelot po trasie... itp itd. także sprzet sam w sobie spoko, o ile taki typ Cię interesuje. a czy kupisz to czy jakies supermoto czy "ścigacza" to jeden grzyb róznic kolosalnych nie ma bo z tej pojemnosci i tak sie cudów nie wykręci.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):tak na prawde obojętne co kupisz wszystko jeździ dosyc podobnie, akurat viaderko z racji Vłki jeździ dosyc żwawo i jest wygodnym sprzętem. wybó jest duzy i na dobrą sprawe to każdy jest godny polecenia, pytanie tylko czego szukasz, varadero to turystyk, nie wjedziesz tym w teren, nie powygłupiasz sie na 1 kole czy nie zejdziesz na kolanko.... ale są sprzęty które z kolei nie nadaję się na przelot po trasie... itp itd. także sprzet sam w sobie spoko, o ile taki typ Cię interesuje. a czy kupisz to czy jakies supermoto czy "ścigacza" to jeden grzyb róznic kolosalnych nie ma bo z tej pojemnosci i tak sie cudów nie wykręci.
Mi zależy na tym, żeby móc bezproblemowo dostać się z pkt A do pkt B, żeby móc czasami wyskoczyć w teren (lubię zbierać grzybki ;p), żeby był tani, mało palił. Wiem, że z tej pojemności to dużo nie będzie, ale muszę na czymś zacząć. A tak btw nie interesuje mnie jazda na 1 kole, bynajmniej nie teraz

- Koryo
- Świeżak
wiesz do tego celu równie dobrze nadaje się skuter, supermoto, czy jakies enduro.
kazdym podjedziesz na grzyby, i z punktu a do b.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):wiesz do tego celu równie dobrze nadaje się skuter, supermoto, czy jakies enduro.
Widzę, że ty mnie nie za bardzo rozumiesz. Ja już przejeździłem 4 sezony na skuterze, ale przecież ze skutera nie przesiądę się na jakąś 600-tke. Muszę zdobyć doświadczenie w jeździe motocyklem z manualną skrzynią biegów, zapoznać się trochę bardziej z wyższą prędkością, bo skuterkiem to 75km/h najwięcej śmigałem, a tak przy okazji chcę, aby nadawał się i w trasę i w teren. Prosiłem o potwierdzenie, czy to "ścigacz" i supermoto nic mi nie mówi, bo jest od groma, różnego typu motocyklów.
- Koryo
- Świeżak
Bierz smialo. Sam od tego zaczynalem, bardzo fajny motorek. Mozna sie wpakowac do lasu i sobie "poszalec", jest dosc spory i ciezki wiec z tym sie licz. Odpychac sie cos tam odpycha, wygodny i malo pali. Dobrze go wspominam 

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Krmtzzz napisał(a):Bierz smialo. Sam od tego zaczynalem, bardzo fajny motorek. Mozna sie wpakowac do lasu i sobie "poszalec", jest dosc spory i ciezki wiec z tym sie licz. Odpychac sie cos tam odpycha, wygodny i malo pali. Dobrze go wspominam
Dobrze, chyba jestem w pełni zdecydowany odnośnie tego motocykla, wiem że swoje waży, ale ja do słabszych nie należę, więc teraz jeszcze pytanie z którego roku kupić, czy nie ma różnicy?
- Koryo
- Świeżak
Krmtzzz napisał(a):Budzet ? Ja mialem 2001, ta nowsza jakas taka brzydka
Widzę, że nie przeczytałeś mojego pierwszego posta ze zrozumieniem

chciałbym przeznaczyć na motocykl 4-6tyś zł i około 1tyś zł na strój (kask, rękawice itd.)
- Koryo
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości