Yamaha yzf r125 - przebieg i przeglÄ…dy
• Strona 1 z 1
Yamaha yzf r125 - przebieg i przeglÄ…dy
Witam.
Zamierzam kupić yamahe yzf r125.
To jest tylko 125ccm a osiągi ma bardzo wyśrubowane i sie dobrze zbiera, ile można na takim silniczku przejechać bez grzebania i remontów ?
Chcę kupić moto z 2008 roku z przebiegiem 22000km.
Czy przebieg nie jest zbyt duży, chciał bym pojeździć nim minimum 2 sezony.
Co ile należy robić przeglądy/wymiany olejów, filtrów itp.
Pozdrawiam.
Zamierzam kupić yamahe yzf r125.
To jest tylko 125ccm a osiągi ma bardzo wyśrubowane i sie dobrze zbiera, ile można na takim silniczku przejechać bez grzebania i remontów ?
Chcę kupić moto z 2008 roku z przebiegiem 22000km.
Czy przebieg nie jest zbyt duży, chciał bym pojeździć nim minimum 2 sezony.
Co ile należy robić przeglądy/wymiany olejów, filtrów itp.
Pozdrawiam.
- asrt
- Świeżak
Od dłuższego czasu przeglądam to forum aż w końcu postanowiłem się zarejestrować
Co do motocykla to patrząc na obecne przepisy jest on chyba najbardziej pożądany.
Nie znam się tak dobrze na motocyklach jak na autach, ale biorąc pod uwagę wysokoobrotowy silnik (9000 rpm), myślę że motor wytrzymałby do przedziału 40-50 tys. przebiegu.
Pytanie zatem czy się opłaca? Wszystko tak naprawę obraca się wokół ceny.
Jeśli chodzi o silnik, nie mam zielonego pojęcia czy po takim dystansie robi się jego remont (co się zużywa), czy w grę wchodzi tylko jego wymiana (czyli teoretycznie zakup nowego motocykla?) W tym temacie niech wypowiedzą się bardziej doświadczeni koledzy w tej dziedzinie
Przy zakupie warto byłoby również zwrócić uwagę na prace tego silnika.
Nie da się ukryć, że jest to sprzęt wręcz pożądany przez młodocianych, którzy uwielbiają katować takie maszynki (nie piszę że "zawsze tak jest" ale...
), wtedy nawet przy przebiegu 8 tys. silnik mógłby być "na wyczerpaniu"

Co do motocykla to patrząc na obecne przepisy jest on chyba najbardziej pożądany.
Nie znam się tak dobrze na motocyklach jak na autach, ale biorąc pod uwagę wysokoobrotowy silnik (9000 rpm), myślę że motor wytrzymałby do przedziału 40-50 tys. przebiegu.
Pytanie zatem czy się opłaca? Wszystko tak naprawę obraca się wokół ceny.
Jeśli chodzi o silnik, nie mam zielonego pojęcia czy po takim dystansie robi się jego remont (co się zużywa), czy w grę wchodzi tylko jego wymiana (czyli teoretycznie zakup nowego motocykla?) W tym temacie niech wypowiedzą się bardziej doświadczeni koledzy w tej dziedzinie

Przy zakupie warto byłoby również zwrócić uwagę na prace tego silnika.
Nie da się ukryć, że jest to sprzęt wręcz pożądany przez młodocianych, którzy uwielbiają katować takie maszynki (nie piszę że "zawsze tak jest" ale...

Czas na maszynę, która uczy pokory 

- tombe
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości