Zobacz wątek - Pierwszy Motocykl pojemność (600)
NAS Analytics TAG

Pierwszy Motocykl pojemność (600)

Chcesz kupić swój pierwszy lub kolejny motocykl. Nie wiesz jak wybrać. Zadaj pytanie tutaj.
Pytania o enduro, cross-y, skutery, motorowery, motocykle o pojemności do 250 ccm odpowiednio w działach niżej.
_________
ModerujÄ…: Black-Ghost, Boshi, Rosiboj, Lagiboy

Postprzez jaroaro » 3/7/2014, 13:11

Masz rację, 106-konny trypel to "motorynka". Pisząc posta nawet mnie wspomniałem o Tobie a czepiasz się jakbym obraził Twoją matkę. Co do motocykla to nie można nawet zerknąć jak wygląda bo taki człowiek jak Ty nazywa to leczeniem kompleksów?
Triumph Street Triple
jaroaro
Bywalec

Postprzez Stormshadow » 3/7/2014, 13:13

jasnoksieznik napisał(a):To, co decyduje o "kopie", to stosunek mocy do masy.
zgadzam siÄ™ :)

jasnoksieznik napisał(a):Czyli motocykl dla poczatkujacego, 50KM to ospowiednik 350konnego auta. R6 to odpowiednik 800konnej osobowki. To nie ma sensu, zwlaszcza na dwoch kolach, zamiast czterech.
Takimi pojazdami jezdza idioci, lansiarze lub ludzie totalnie spaczeni (te kategorie nie wykluczaja sie nawzajem).

nie przedstawiles nam swojego profilu psychologicznego, wiec musimy zgadywac:
- lansiarzem nie jestes, bo jakbys byl szczery czlowiek, to bys napisal ze wyglada oblednie, ze fajna furka, ze gimbazy na to leca.
- zeby byc spaczonym i to swiadomie, najwyrazniej brak ci doswiadczenia - sprawiasz wrazenie, ze nie wiesz w co sie pchasz, nie masz techniki jazdy, nie masz doswiadczenia (jakbys mial, to bys napisal, prawda?)

Metoda eliminacji zostaje tylko jedna opcja, a ona Ci sie nie spodoba.

Przeczytaj prosze http://rtfm.killfile.pl - tam jest wytlumaczone, dlaczego ludzie na forum zachowuja sie tak, jak widac w tym temacie.

znam wiele osób które uczą się jazdy na L, ale z racji dość dobrej pozycji rodziców dostają samochody ktore kosztuja niebotyczne pieniążki z ilością koni przewyższających krolewskie stajnie :) i wiele z nich naped na tyl ktory jest trudniejszy do opanowania :) i nikt im nie odradzal zakupu takiego auta na pierwsze bo ma za duzo koni, bo ma sportowy charakter itd itd, zaraz poleca teksty bo w samochód chroni kierowce i takie tam... itd,
to ze chce spelnic swoje marzenie kupujÄ…c akurat dany motocykl o podanych markach i parametrach to tylko i wylacznie moja decyzja, a jak na razie dopiero jedna moze dwie osoby napisaly na temat podanych motocykli lub ich odpowiednikach :)

profil psychologiczny...

od kilku lat brak jazdy brawurowej i bez racjonalnego myslenia, udzial w kilku kolizjach, wypadkach daje duzo do myslenia, zwlaszcza gdy ktos doznaje obrazen [ nie z mojej winy ]
na drodze spedzilem sporo czasu, jako kierowca, pasazer zarowno samochodu oraz motocykla,
zakup motocykla wiaze się z pewnymi decyzjami do ktorych czlowiek musi dorosnąć, nie jestem napalonym na motocykl 18 latkiem ( aktualnie trzeba miec 24 lata na kat. A) który chce kupic scigacza dla podjezdzania pod szkole/uczelnie i imponowania rowiesnikom, , chce po prostu nauczyc sie jezdzic na 600 (na kazdym innym jazda bedzie zupelnie inna) a nie na niczym mniejszym wiekszym, czlowiek uczy sie jezdzic cale zycie, zarowno bedzie tak ze mna jak i z wami, z kupnem motocykla zwlekam od kilku lat, dlatego ze wciaz spotykalem sie z takimi opiniami, nie napisalem tutaj proszac o umoralnianie i pisania co jest dla mnie dobre a co nie?
macie doswiadczenie jako takie w jezdzie itd, jedni dluzsze inni kroszte, a jeszcze inni wcale i sa na forum aby trolowac, napisalem aby uslyszec wypowiedzi i opinie o motocyklach oraz ich uzytkowaniu przez osoby ktore takie posiadają lub posiadały MAJĄC WNIEŚĆ DO TEMATU, a osoby ktore nigdy nie mialy zadnej technicznej stycznosci z podanymi motocyklemi powinny, przejsc w inny temat, a nie pisać swoich wywodow ze to nie dla ciebie bo ja jezdze dluzej i wiem co jest lepsze dla ciebie, tak na prawde sami nie wiecie co dla was najlepsze a chcecie komus ukladac zycie* mowa do wszystkich tych ktorzy udzielaja sie nie na temat, na swiecie jest ogrom ludzi zaczynajacych od 600cc a nawet litra, i wiele z nich zyje i nie uwaza ze popelnilo blad zaczynajac od takich pojemnosci,
Stormshadow
Świeżak

Postprzez leff » 3/7/2014, 13:21

stosunek mocy do masy .... ja bym jeszcze uwzglednil wartosc momentu i predkosc obrotowa przy jakiej jest uzyskiwany
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez Stormshadow » 3/7/2014, 13:29

leff napisał(a):stosunek mocy do masy .... ja bym jeszcze uwzglednil wartosc momentu i predkosc obrotowa przy jakiej jest uzyskiwany

siłę tarcia, wiatr oraz aerodynamike pojazdu, kąt po ktorym sie porsza, cos jeszcze?

dziekuje za odpowiedz do tematu... przydatna;/
Stormshadow
Świeżak

Postprzez Kaai » 3/7/2014, 13:43

leff, zamknij temat w pi*du. beznadziejny przypadek, gość nie potrafi czytać, a jedyną osobą która przyklaskuje temu poronionemu pomysłowi jest inny gość który kupił r6 na pierwsze moto a skręcać nie potrafi.

jak ktoś nie chce dac sobie pomóc to niech się roz****. jednego matoła mniej.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez leff » 3/7/2014, 14:10

Stormshadow napisał(a):
leff napisał(a):stosunek mocy do masy .... ja bym jeszcze uwzglednil wartosc momentu i predkosc obrotowa przy jakiej jest uzyskiwany

siłę tarcia, wiatr oraz aerodynamike pojazdu, kąt po ktorym sie porsza, cos jeszcze?

dziekuje za odpowiedz do tematu... przydatna;/

no wyszla Twoja ignorancja ... .poczytaj sobie dlaczego np, B1250 albo inne bigbike'y potrafia skrzywidzc bardziej niz sport

kup co uwazasz, nie interesuja Cie opinie innych, nikt nie moze sie wypowiadac niezgodnie z Twoja wola itd ..... czas na klode.
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Poprzednia strona

Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê