Triumph Speed Triple 2010 wymiana wydechu problem
• Strona 1 z 1
Triumph Speed Triple 2010 wymiana wydechu problem
Witam wszystkich ,
Otóż zacząłem swoją przygodę z Triumphem około rok temu i nigdy nie zawiódł mnie mój motorek , bardzo dzika maszyna polecam , jednak wracając do tematu , właśnie przyszedłem z garażu udało mi sie zamontować nowy wydech , stare dwie rurki trochę już obskurnie wyglądały , zamontowałem wydech Mivv Suono , po odpaleniu komarka silnik chodzi nie równo , dławi sie na niskich obrotach po dodaniu gazu jak by wraca do formy , dodam że z wydechu przy dodaniu gazu p....a półmetrowe płomienie , zauważyłem również malutkie pierdzenie przy kolektorze najwidoczniej i ja tez coś tam zle skręciłem , jednak na zegarach zapaliła się lampka od silnika , jutro sprawdzę w TuneEcu co tam za błąd sie zapalił , podobno słyszałem ze po założeniu nowego wydechu trzeba wgrać nowe mapy do silnika jednak w tym temacie jestem zielony jak marsjanin , dodam że rok Tripla 2010 , dzięki z góry za podsuniecie pomysłu będę wdzięczny za pomoc.
Otóż zacząłem swoją przygodę z Triumphem około rok temu i nigdy nie zawiódł mnie mój motorek , bardzo dzika maszyna polecam , jednak wracając do tematu , właśnie przyszedłem z garażu udało mi sie zamontować nowy wydech , stare dwie rurki trochę już obskurnie wyglądały , zamontowałem wydech Mivv Suono , po odpaleniu komarka silnik chodzi nie równo , dławi sie na niskich obrotach po dodaniu gazu jak by wraca do formy , dodam że z wydechu przy dodaniu gazu p....a półmetrowe płomienie , zauważyłem również malutkie pierdzenie przy kolektorze najwidoczniej i ja tez coś tam zle skręciłem , jednak na zegarach zapaliła się lampka od silnika , jutro sprawdzę w TuneEcu co tam za błąd sie zapalił , podobno słyszałem ze po założeniu nowego wydechu trzeba wgrać nowe mapy do silnika jednak w tym temacie jestem zielony jak marsjanin , dodam że rok Tripla 2010 , dzięki z góry za podsuniecie pomysłu będę wdzięczny za pomoc.
- speedmaster10
- Świeżak
- speedmaster10
- Świeżak
Przecież to nie pierwszy przypadek gdzie po zmianie tłumika i nie wgraniu nowych map w Tryplu dmucha płomieniem. Chociaż ona ma tendencje to strzałów po zejściu z obrotów nawet na oryginalnym tłumiku i mapach. Jeszcze warto wiedzieć jaki błąd Ci wyświetla.
Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
Witam ponownie , naprawiłem problem z nie równym chodzeniem na niskich obrotach , odłaczyłem gdzieś wężyk od podćisnienia nie wiem jakim cudem ale mi sie to udało , naprawiłem nieszczelność przy kolektorze , płomienie ustały , cieżko jest teraz rozpalić z wydechu , czasami coś tam zazieje ale nie jak wcześniej , błąd mi wywalił : " O2 oxygen sensor " bodajże od lambdy , po skasowaniu błedu wytrzymał dzien dzisiaj cholerstwo wróciło , wyczytałem jakie mapy mam wgrać z angielskiej strony , posiadam wydech Mivv Suono wiec jest to układ 3in1 , jeśli ktoś jest obcykany w tym czy może mi ktos dobrać mape do mojego moto ? z wgraniem sobie poradze .
- speedmaster10
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości