Przesiadka z CBR F2 na coś powyżej 1 litra
• Strona 1 z 1
Przesiadka z CBR F2 na coś powyżej 1 litra
WITAM
Doświadczenie ze słabszymi motorami raczej sobie odpuszczę, aktualnie 3 sezon użytkuje Honde CBR F2 z której to jestem baaardzo zadowolony, ale niestety zaczyna brakować mocy, zwłaszcza jak wsiądzie się w 2 osoby. Czasami użytkuje Hondę CBF 1000 i tam jest już znacznie lepiej ale to jeszcze nie to. Planuję zakupić coś z pojemnością powyżej 1000 ccm, tak żeby miało moc ale też nie żarło paliwa w niesamowitych ilościach. Tak wiem, cudów nie ma ale zawsze można znaleźć kompromis między moc/spalanie. Mam 28 lat, ważę 100 kg i mam 180 cm wzrostu. Motor ma być sportowy. Myślałem o jednej z Hond CBR 1000, Czy Suzuki Hayabusa.
Bardzo proszę o jakieś przyzwoite propozycje w budżecie do 15 kl zł.
Doświadczenie ze słabszymi motorami raczej sobie odpuszczę, aktualnie 3 sezon użytkuje Honde CBR F2 z której to jestem baaardzo zadowolony, ale niestety zaczyna brakować mocy, zwłaszcza jak wsiądzie się w 2 osoby. Czasami użytkuje Hondę CBF 1000 i tam jest już znacznie lepiej ale to jeszcze nie to. Planuję zakupić coś z pojemnością powyżej 1000 ccm, tak żeby miało moc ale też nie żarło paliwa w niesamowitych ilościach. Tak wiem, cudów nie ma ale zawsze można znaleźć kompromis między moc/spalanie. Mam 28 lat, ważę 100 kg i mam 180 cm wzrostu. Motor ma być sportowy. Myślałem o jednej z Hond CBR 1000, Czy Suzuki Hayabusa.
Bardzo proszę o jakieś przyzwoite propozycje w budżecie do 15 kl zł.
- buchi86
- Świeżak
Re: Przesiadka z CBR F2 na coś powyżej 1 litra
Bierz CBF 1000 z ABS'em
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Podczas jazdy CBF zauważyłem, że hamulce są tam bardzo słabe (wersja z ABS). Wystarczy malutki wybój i podrzuca całym przodem przez co zamiast hamować, przód fruwa w powietrzu. Poza tym trochę za mało mocy. Kolega razem ze mną jeździ na BMW K1200S i raczej nie mam szans nawet żeby spaliny powąchać, jedyne gdzie go gonie to kręte drogi, ale na prostej to już inna bajka, chodź z tego co wiem BMW też znacznie lepiej składa się w zakręty.
- buchi86
- Świeżak
jaroaro napisał(a):Na prostej to nawet hayce z turbo będzie brakować mocy. Myślałeś nad Honda XX?
Przyznaję że nie myślałem, ale to baaaardzo kusząca propozycja. Niedrogo a moc jest i spalanie też nie wyżyłowane. Jedyne co zniechęca to nieco staroświecki wygląd . Puki co jest dla mnie teraz numerem 1. Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?
Ewentualnie co myślicie o CBR 1000 RR?
- buchi86
- Świeżak
[quote="jaroaro"]Może powiedz kumplom, że jedzie się tak szybko jak szybko może jechać najwolniejszy ; )[/quote
Hehe, słuszna uwaga, ale czasami jak się trzeba gdzieś szybko przemieścić to na nikogo się nie czeka a nawet jeśli to nikt nie chce być tym który ciągnie się jak smród za wojskiem .
Generalnie przemyślałem temat i już wiem, że motorem tym będę chciał jeździć również w dalekie trasy, opcja kufrów to 100%, więc typowania CBR 1000 RR czy GSRX 1000 k5 odpadają bo człowiek by się zajechał na śmierć w tak wygodnych warunkach . Tak więc niech będzie to coś sportowo turystyczne.
Chciał bym aby mój nowy motocykl był wyposażony w reflektor ksenonowy. Spodziewam się, że będzie to raczej mało możliwe w przewidywanym budżecie ale może jakiś konkretny motor jest łatwiej do tego zaadoptować tylko że ksenon bez soczewki to nie ksenon.
TL1000R - Super propozycja, niestety motor stricte sportowy więc odpada .
Na obecną chwilę myślę między Hayabusa a CBR 1100 XX.
Hehe, słuszna uwaga, ale czasami jak się trzeba gdzieś szybko przemieścić to na nikogo się nie czeka a nawet jeśli to nikt nie chce być tym który ciągnie się jak smród za wojskiem .
Generalnie przemyślałem temat i już wiem, że motorem tym będę chciał jeździć również w dalekie trasy, opcja kufrów to 100%, więc typowania CBR 1000 RR czy GSRX 1000 k5 odpadają bo człowiek by się zajechał na śmierć w tak wygodnych warunkach . Tak więc niech będzie to coś sportowo turystyczne.
Chciał bym aby mój nowy motocykl był wyposażony w reflektor ksenonowy. Spodziewam się, że będzie to raczej mało możliwe w przewidywanym budżecie ale może jakiś konkretny motor jest łatwiej do tego zaadoptować tylko że ksenon bez soczewki to nie ksenon.
TL1000R - Super propozycja, niestety motor stricte sportowy więc odpada .
Na obecną chwilę myślę między Hayabusa a CBR 1100 XX.
- buchi86
- Świeżak
Ok, myślę że się zdecydowałem. Hayabusa. Nieco mocniejszy motocykl, z tego co czytałem bardziej elastyczny i przede wszystkim ma soczewkę w reflektorze. Do tego dochodzi niewiele aczkolwiek mniejsze spalanie. Cena tylko jest nieco wyższa . Teraz kwestia wyboru, innymi słowy czym się kierować przy zakupie. Nie ukrywam, że jak już to stanę się posiadaczem jednego z pierwszych roczników aby zminimalizować cenę, z tym że jeśli któryś z nowszych wprowadza znaczące zmiany co wpływa na jakość motocykla, to wolę parę groszy dołożyć. W tej kwestii jest w stanie ktoś coś podpowiedzieć ??
- buchi86
- Świeżak
lagiboy napisał(a):no i VFR 1200?
Cholernie niewygodny, lub jeszcze bardziej cholernie niewygodny. Tylko F 650 SM go przebija.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Wszystkie sportowe litry nie są wygodne bo takie maja być... One mają kręcić najlepsze czasy a nie najwygodniej ci tyłek wozić Hyperbiki typu Busa, ZX12R czy XX są większym kompromisem ale po winklach na kolanie jeździć też nie bedziesz
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości