Światła pozycyjne
• Strona 1 z 1
Światła pozycyjne
Witam, jestem posiadaczem Hondy CBR 2010r. problem w tym, że nie ma ona świateł pozycyjnych. Od razu gdy włączymy zapłon zapalają się "krótkie". Nie da się ich wyłączyć, ani nic z tych rzeczy tzn. nie ma możliwość aby zapłon był włączony bez świateł. Czy jest to normalne ? Co w przypadku gdy będę chciał zostawić motor na poboczu? Nie mam przecież możliwość zostawić go na światłach, wyciągając kluczyk ze stacyjki.
-
Quebonafide - Świeżak
-
Quebonafide - Świeżak
w hondach tak jest, ja mam horneta 2013 i niestety jest dokładnie jak u Ciebie. w instrukcji nic na ten temat nie ma, żadnego przęłącznika też nie ma. Jutro popróbuje ale raz już próbowałem i nie udało mi się znaleźć. głupie to jest bo żarówka pozycyjna jest i w instrukcji jest nawet narysowane jak ja wymienić ale nic o włączeniu samego pozycyjnego światła.
-
lagiboy - Moderator
Mam dokładnie tak jak mówisz, tym bardziej szkoda też akumulatora, bo ciągle odpala się na zapalonych światłach i bezsensownie obciąża akumulator...
-
Quebonafide - Świeżak
- stareRadio
- Świeżak
Od ktoregos tam roku (iirc 2008, ale moge sie mylic) motocykle musza miec swiatla pozycyjne i swiatla mijania zalaczane z stacyjki – taki wymog homologacyjny.
Swiatla pozycyjne mozesz zalaczyc przekrecajac kluczyk dalej po zamknieciu blokady kierownicy – w niektorych moto trzeba kluczyk wcisnac glebiej – taka blokada przed przypadkowym zalaczeniem.
Swiatla pozycyjne mozesz zalaczyc przekrecajac kluczyk dalej po zamknieciu blokady kierownicy – w niektorych moto trzeba kluczyk wcisnac glebiej – taka blokada przed przypadkowym zalaczeniem.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Quebonafide napisał(a):Mam dokładnie tak jak mówisz, tym bardziej szkoda też akumulatora, bo ciągle odpala się na zapalonych światłach i bezsensownie obciąża akumulator...
jak rozrusznik kręci to światło gaśnie, przynajmniej u mnie, bawiłem się dzisiaj trochę i wertowałem instrukcję i stwierdzam, że nie ma opcji włączenia światła pozycyjnego samodzielnie. Nie ma takiej opcji w hondzie, żadne kręcenie, wciskanie, popychanie kluczyka w stacyjce nie daje efektu. Tak jest i tyle.
-
lagiboy - Moderator
W mojej kawasaki jak się przekręci kluczyk na pozycję zapłon i wciśnie kluczyk da się go przekręcić jeszcze dalej w prawo i zapalają się światła pozycyjne można kluczyk normalnie wyjąć. Mam takie coś na stacyjce P= i to są pozycyjne 

Braci siÄ™ nie traci
suzuki gsf 400 bandit--->kawasaki zx6r 636
suzuki gsf 400 bandit--->kawasaki zx6r 636
-
madman88 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość