Jaki motocykl enduro będzie dla mnie najlepszy ?
• Strona 1 z 1
Jaki motocykl enduro będzie dla mnie najlepszy ?
Witam .
Zastanawiam się nad wybraniem dla siebie motocykla może coś doradzicie jaki
Zależy mi motocyklu który nadaje sie w teren ale i tez czasem aby wylecieć nim na asfalt gdzieś podjechać , moto będzie używane na przejażdżki czyli nie będę nim latał w dalekie trasy .
bardzo ważne jest też aby miał światła ( często w lato latam w nocy po mieście ) , nie był za bardzo wysilony , miał te co najmniej 30 koni .Zależy mi też na żywotności silnika i bezawaryjności .
Mój wzrost : 177
Waga : 70
Oto kilka moto które mi wpadły na myśl :
Yamaha yz 250
Yamaha DT 125 ( to i niżej w ostateczności jak tamte będą bardzo awaryjne i za duże )
Yamaha TDR 125)
Honda cr 250
Honda NX 650 Dominator
Suzuki DR 650
KTM EXC 250
KAWASAKI KLX 650
Honda FX 650
Może macie jakieś inne fajne motocykle ?
Zastanawiam się nad wybraniem dla siebie motocykla może coś doradzicie jaki

Zależy mi motocyklu który nadaje sie w teren ale i tez czasem aby wylecieć nim na asfalt gdzieś podjechać , moto będzie używane na przejażdżki czyli nie będę nim latał w dalekie trasy .
bardzo ważne jest też aby miał światła ( często w lato latam w nocy po mieście ) , nie był za bardzo wysilony , miał te co najmniej 30 koni .Zależy mi też na żywotności silnika i bezawaryjności .
Mój wzrost : 177
Waga : 70
Oto kilka moto które mi wpadły na myśl :
Yamaha yz 250
Yamaha DT 125 ( to i niżej w ostateczności jak tamte będą bardzo awaryjne i za duże )
Yamaha TDR 125)
Honda cr 250
Honda NX 650 Dominator
Suzuki DR 650
KTM EXC 250
KAWASAKI KLX 650
Honda FX 650
Może macie jakieś inne fajne motocykle ?

- guziec583
- Świeżak
Wszystko zależy od tego jakie masz doświadczenie. Jeśli chcesz mieć cholernie mocne i chcesz często robić remont to kup sobie yz. Ale nawet tego nie zarejestrujesz. Ja bym ci polecił dt 125 ale to nowsze. Popatrz sobie różnice np jak wygląda 2000r a jak 2004 rok takiej dt . Kupisz juz piękna sztukę za 6 tys tylko czekaj i nie napalaj sie. Jeszcze zostanie Ci na podstawowe rzeczy rękawice kask itd. Ostatnio widziałem piękna sztukę za 6 tys. Ale poszła w tydzień. Mam zdjęcia to ci pokaże jaki stan za 5900. Jeździłem na tym motorze i powiem że jest dość duży i mocny no i silnik mało awaryjny.
- Gargus
- Świeżak
Na to co przy każdym motorze. Czy nie był spawany zobacz filtry. Czy każdy bieg wchodzi czy nie wyskakują. Rozpęc się i zobacz jak z kołami. Czy rama prosta. Zapytaj czy dozownik oleju działa czy leją do paliwa. Klocki zobacz no i sprzęgło czy ciągnie.
Jest dużo podobnych tematów odnośnie dt 125. Polecam poczytać na offroad.
Jest dużo podobnych tematów odnośnie dt 125. Polecam poczytać na offroad.
- Gargus
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości