Scigacz do 5000 tys. Brak doświadczenia.
• Strona 1 z 1
Scigacz do 5000 tys. Brak doświadczenia.
Witam. Tak jak w temacie. Chciałbym kupić pierwsze moto, ale mam kompletny brak doswiadczenia. Zalezy mi, aby byl sportowy i mial kocie oczy ewentualnie naprawde zeby byl sliczny. Cena to do 5k, ewentualnie 6k. W ubrania nie mam zamiaru poki co inwestowac.. tylko podstawa kask, rekawice, no i kurtka.. czekam niecierpliwie na wasze propozycje.
- tomasson93
- Świeżak
-
leff - ZlyCzlowiek
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie):
Odp: raz jechalem z kilometr na zipp 50, biegi wiem jak wrzucac itp. a tak to skuterem yamaha na wsi jezdzilem :/
- Wiek, waga, wzrost:
Odp: 21 lat, 65kg, 179cm.
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Odp: czysto rekreacyjnie, to moje pierwsze moto, wiec poki co krotki trasy po slasku, a w sierpniu na Zlot na gorze sw. Anny jak naucze sie jezdzic.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Odp: do 1000tys. raczej.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
5-6 tys. o ciucham nie myslalem. Nie mam nawet kasku
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Sportowe z kocimi oczami, ewentualnie turystyki
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Kawasaki gpz500s, Honda cbr125, Aprilla 125, suzuki sv650 - ale nie wiem czy dam rade tym.
Prosze o propozycje
Odp: raz jechalem z kilometr na zipp 50, biegi wiem jak wrzucac itp. a tak to skuterem yamaha na wsi jezdzilem :/
- Wiek, waga, wzrost:
Odp: 21 lat, 65kg, 179cm.
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Odp: czysto rekreacyjnie, to moje pierwsze moto, wiec poki co krotki trasy po slasku, a w sierpniu na Zlot na gorze sw. Anny jak naucze sie jezdzic.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Odp: do 1000tys. raczej.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
5-6 tys. o ciucham nie myslalem. Nie mam nawet kasku
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Sportowe z kocimi oczami, ewentualnie turystyki
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Kawasaki gpz500s, Honda cbr125, Aprilla 125, suzuki sv650 - ale nie wiem czy dam rade tym.
Prosze o propozycje
- tomasson93
- Świeżak
Sie glupio zapytam - masz prawo jazdy kat A1, A2 lub A?
Jesli masz prawko, to moze sie okazac, ze dla 1k km w roku bardziej oplaca sie wynajac moto np. na 2-3 weekendy, niz je kupowac.
Jesli masz prawko, to moze sie okazac, ze dla 1k km w roku bardziej oplaca sie wynajac moto np. na 2-3 weekendy, niz je kupowac.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
nawet nie wiem jak się zabrać do odpowiedzi. masz taki rozstrzał tu 125 tam 650 że diabli wiedzą co Ci doradzać. poczekam aż napiszesz jaką masz kategorię wbitą i czym zdawałeś egzamin o ile zdawałeś jakiś. no i za 5-6k to raczej ta dolna pojemność...
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
lagiboy napisał(a):nawet nie wiem jak się zabrać do odpowiedzi. masz taki rozstrzał tu 125 tam 650 że diabli wiedzą co Ci doradzać. poczekam aż napiszesz jaką masz kategorię wbitą i czym zdawałeś egzamin o ile zdawałeś jakiś. no i za 5-6k to raczej ta dolna pojemność...
Jaki rostrzal? te kilka koni? Nie patrz na pojemnosc patrz na moc.
Z tego wszystkiego najlepsza bedzie gpz'a.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość