Zobacz wątek - Aprilia rs 50 ciężko odpala

Aprilia rs 50 ciężko odpala

i inne małe pojemności
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Boshi, rosa, MarSen

Aprilia rs 50 ciężko odpala

Postprzez haku33 » 22/6/2014, 21:26

Witam.

Mam taki problem gdyż aprilia na zimnym silniku ciężko odpala.
Muszę wrzucić na bieg 1 lub 2 i kręcic rozrusznikiem ,żeby ruszał na biegu rozrusznik i dodawać trochę gazu i dopiero załapie go po 3-5minutach aż go tak rozrusznik po pcha .
I takiego muła dużego z początku ,że ledwo jedzie .

Proszę o pomoc .
haku33
Świeżak
 
Posty: 11
Dołączył(a): 15/4/2014, 19:44
Lokalizacja: Kraków


Postprzez cioracz » 23/6/2014, 06:54

Zobacz na innej świecy. Czy jak raz przekręcisz to nie zalewa świecy?
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
Avatar użytkownika
cioracz
Mieszkaniec forum
 
Posty: 2129
Dołączył(a): 2/1/2014, 20:15
Lokalizacja: Opatów/Kielce

Postprzez SpeedyGonzales » 23/6/2014, 22:27

W 2t zawsze odkręcasz gaz o ok 1/3 przy rozruchu. Włączając bieg podczas kręcenia rozrusznikiem stwarzasz tylko dodatkowe opory. Świeca mokra? Wygląda mi to na problem z gaźnikiem, ale zacznij od nowej świecy.
Avatar użytkownika
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum
 
Posty: 1730
Dołączył(a): 25/11/2013, 22:20
Lokalizacja: Sandomierz/TBG



Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości




na gr