Polerowanie lampy
• Strona 1 z 1
Polerowanie lampy
Mam trochę drobnych rysek na lampie widocznych pod światłem. Jakieś rady jak to elegancko wypolerować?
W necie są poradniki ale wolałbym wasze rady, tych którzy już to robili.
Niby jest opis żeby najpierw zmatowić 1200, a potem 2500 i na końcu pasta polerska. Czy 1200 to nie za gruby papier? Nie chcę spier*olić lampy.
Prosiłbym o krótki opis krok po kroku - jeśli ktoś już się w to bawił.
Pozdrawiam

Niby jest opis żeby najpierw zmatowić 1200, a potem 2500 i na końcu pasta polerska. Czy 1200 to nie za gruby papier? Nie chcę spier*olić lampy.

Pozdrawiam
-
Kirgeron - Świeżak
napisz z czego masz wykonanÄ… lampe, powinno byc napisane
ja mam chyba z poliwęglanu i w terenie sie momentalnie rysuje.
ale pasta polerska (zwykła tempo za 5 zł ) plus filc na wkrętarke i sie błyszczy jak nowa
głębokie ryski zostaja ale te drobne zmatowienia pięknie znikają.
ja mam chyba z poliwęglanu i w terenie sie momentalnie rysuje.
ale pasta polerska (zwykła tempo za 5 zł ) plus filc na wkrętarke i sie błyszczy jak nowa

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Papier zalezy od rys jakie posiadasz. Ja przy aucie zaczynalem od 2000->2500, jezeli efekt Cie nie zadowala to mozesz np. przeleciec pare razy 2000. Polerke najlepiej robic mechanicznie (wiadomo najlepszy efekt) ale nie zawsze jest sprzet.
- Futro
- Świeżak
Można bez problemu polecieć 1500-2000-2500, później polerka i pasta polerska. Tylko raczej nie tempo tylko coś w stylu Farecli (tylko szybko później umyć szczególnie czarne matowe plastiki bo jak przyschnie to zejść nie chce) lub czegoś specjalnie do tworzyw sztucznych. Nie za duże obroty, nie za duży nacisk, do tego woda i będzie dobrze. Po polerowaniu dobrze jest zabezpieczyć lampę preparatem anty UV- nie żółknie podobno tak szybko.
Jakieś 3 lata temu polerowałem lampę w motocyklu bo były ryski, rok temu w aucie, teraz znowu odświeżam w aucie bo minimalnie już coś widać (tym razem lekko tylko, bez papieru wodnego) i wszystko jest dobrze. Do tego widać różnicę (przeleciałem na razie 1 reflektor, 2 zostawiłem żeby zobaczyć efekt).
Jakieś 3 lata temu polerowałem lampę w motocyklu bo były ryski, rok temu w aucie, teraz znowu odświeżam w aucie bo minimalnie już coś widać (tym razem lekko tylko, bez papieru wodnego) i wszystko jest dobrze. Do tego widać różnicę (przeleciałem na razie 1 reflektor, 2 zostawiłem żeby zobaczyć efekt).
-
kravec - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości