Awaria sprzęgła loncin 200
• Strona 1 z 1
Awaria sprzęgła loncin 200
Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałosc. Padło mi sprzęglo w crossie loncin 200 i nie wiem jaka może byc przyczyna. Jechałem i nagle po naciśnięciu sprzęgła zacząło mi strasznie ciągnąc a po przejechaniu jeszcze kawałka w ogole nie bylo. Jak spróbowałem podciągnąc linke to klamke wcinąłem ale juz nie odbiła i jeszcze raz za linke i to samo. A teraz klamka jakby zablokowana. Dodam ze sprzęgło chodziło troche cieżko. Prosze o pomoc
Przenoszę do właściwego działu. kravec
Przenoszę do właściwego działu. kravec
Ostatnio edytowano 21/6/2014, 15:41 przez maciejo17, łącznie edytowano 1 raz
- maciejo17
- Świeżak
rozbiera pokrywe sprzęgła i zobacz czo tam sie dzieje. nikt jasnowidzem tutaj nie jest. moze ci sie cały kosz rozkręcił
i na przyszłosc uważniej dobieraj dział bo ten jest niewłasciwy
i na przyszłosc uważniej dobieraj dział bo ten jest niewłasciwy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
edytuj posty - bo zaraz pozgarniasz lizaki
nie wiem musisz podesłac fotke silnika, nie chce mi sie szukać. zapewne u ciebie jest wałek, ze scięciem, i na nim opiera się bolec który wypycha docisk sprzęgła. jak naciskasz klamke linka obraca wałek który nacięciem wypycha ten pręt który wypycha docisk sprzegła. tarcze i przekładki sie luzują i sie układ rozłącza
nie wiem musisz podesłac fotke silnika, nie chce mi sie szukać. zapewne u ciebie jest wałek, ze scięciem, i na nim opiera się bolec który wypycha docisk sprzęgła. jak naciskasz klamke linka obraca wałek który nacięciem wypycha ten pręt który wypycha docisk sprzegła. tarcze i przekładki sie luzują i sie układ rozłącza
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
http://zapodaj.net/d869e1f5b6853.jpg.html zdj sprzęgła
- maciejo17
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości