Ponowne wprowadzenie tego pojazdu do ruchu jest niemoliwe
• Strona 1 z 1
Ponowne wprowadzenie tego pojazdu do ruchu jest niemoliwe
Witam!!
kupiłem motocykl po przetlumaczeniu papierów, dostrzegłem wpis ,,kupujący oświadczam, że zostal poinformowany o tym ze ponowne wprowadzenie tego pojazdu do ruchu jest niemoliwe, poniewaz pojazd ten został sprzedany na częsci"
Dodał ze motocykl przeszedł przegląd techniczny
Znalazłem podobny POST about35323-0.html Aczkolwiek mi nie pisze nic o naprawie ?
Jest jakaÅ› szansa na zarejestrowanie tego ?
Proszę o szybką odpowiedz bo mam ochotę podrzeć te umowy !
kupiłem motocykl po przetlumaczeniu papierów, dostrzegłem wpis ,,kupujący oświadczam, że zostal poinformowany o tym ze ponowne wprowadzenie tego pojazdu do ruchu jest niemoliwe, poniewaz pojazd ten został sprzedany na częsci"
Dodał ze motocykl przeszedł przegląd techniczny
Znalazłem podobny POST about35323-0.html Aczkolwiek mi nie pisze nic o naprawie ?
Jest jakaÅ› szansa na zarejestrowanie tego ?
Proszę o szybką odpowiedz bo mam ochotę podrzeć te umowy !
- Windowss
- Świeżak
zwróciłbym sprzedającemu i zarządałbym zwrotu kasy, w tym za tłumaczenia
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
madcap napisał(a):zwróciłbym sprzedającemu i zarządałbym zwrotu kasy, w tym za tłumaczenia
Na jakiej podstawie? Jak sie nie umie czytac w obcym jezyku a chce sie kupic motocykl z zageranicy to sie bierze ze soba tlumacza, a nie placze po fakcie.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
No ale sprzedający chyba powinien go poinformować o tym fakcie?
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
gumis napisał(a):No ale sprzedający chyba powinien go poinformować o tym fakcie?
Poinformowal, dostal papiery. To ze ich nie rozumie to juz inna kwestia.
Sprzedajacy informuje Ciebie przy sprzedazy o wszystkim o czym pisze w dokumentach? To jednym slowem sprzedajacy powinien przeczytac przy Tobie wszystkie dokumenty

Przy takim podejsciu to mozesz odstapic od umowy bo motocykl ma w dokumentach 221 kg a nie 220.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
madcap napisał(a):zwróciłbym sprzedającemu i zarządałbym zwrotu kasy, w tym za tłumaczenia
Prawda moze ezec po srodku.
Znane sa fakty, ze sprzedawca informowal, a mlody kupujacy byl najarany jak szczerbaty na suchary, i olal, bo myslal, ze da rade obejsc. Nie dalo rady to byl placz.
Co zrobisz, jezeli sam sprzedajacy o tym fakcie nie wiedzial ?
Po czesci tez, Karol 20 ma racje.
Sprawa trudna do rozwiazania bez rozpatrzenia jej z dwoch stron, a znamy jedna.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
andy7 napisał(a):
Sprawa trudna do rozwiazania bez rozpatrzenia jej z dwoch stron, a znamy jedna.
jakby to byla krzywa rama to tak. Ale nie w przypadku jak dostajesz NA PISMIE fakty. Winal lezy tylko i wylacznie po stronie kupujacego, ze nie zapoznal sie z wszystkimi dokumentami przy kupnie.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
Karol20 napisał(a):jakby to byla krzywa rama to tak. Ale nie w przypadku jak dostajesz NA PISMIE fakty. Winal lezy tylko i wylacznie po stronie kupujacego, ze nie zapoznal sie z wszystkimi dokumentami przy kupnie.
Tylko i wylacznie jezeli dokumenty / papiery byly w j. polskim i kupujacy mogl sie z nimy zapoznac.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
andy7 napisał(a):
Tylko i wylacznie jezeli dokumenty / papiery byly w j. polskim i kupujacy mogl sie z nimy zapoznac.
Sprzedajacy nie ma obowiazku tlumaczenia papierow.
Sam jest sobie winny, ze kupil motocykl bez sprawdzenia papierow.
Do autora:
Jezeli do zarejestrowania nie potrzeba Ci tego swistka z adnotacja, to nie masz problemu.
Wedlug mnie taki motocykl nie nadeaje sie do jazdy po drogach, ktos madrzejszy od Ciebie to zauwazyl. Teraz zostales z motocyklem ktorym nie mozna jezdzic po drogach publicznych.
Co to za motocykl?
I jeszcze jedno, znajac nasze realia to nie masz umowy z handlarzem tylko z jakims obcokrajowcem. Mam racje?
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
Karol20 napisał(a):andy7 napisał(a):
Sprzedajacy nie ma obowiazku tlumaczenia papierow.
Sam jest sobie winny, ze kupil motocykl bez sprawdzenia papierow.
Teoretycznie na pewno, ale dobra papuga w sadzie dowiedzie Ci, ze nie do konca masz racje.
O tym, ze zatajasz " ukryte wady " nie wspomne.

- andy7
- Moderator
rozbierz go na części, poskładaj do kupy, wymień to co jest zużyte lub zepsute i wtedy masz sprzęt złożony z części. Na bank coś jest do wymiany. Wtedy z motocykla (strzelam) 95% części jest sprawnych, pozostałe 5% wymieniłeś, badanie techniczne dopuszczające do ruchu i wio.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości