Motocykl, a Maxi-Skuter
• Strona 1 z 1
Motocykl, a Maxi-Skuter
Witam!
Przejdę od razu do rzeczy. Spotkałem się ostatnio z opinią, jakoby maxi-skuter był rozwiązaniem lepszym i (co w mojej opini zaskakujące) bezpieczniejszym od motocykla w ruchu miejskim. Jednym z argumentów przemawiajacym za maxi-skuterem jest ochrona nóg, a własciwie brak możliwości ich przygniecenia. Co o tym myślicie? Jakie sa zalety i wady maxi-skuterow w miescie w porównaniu do motocykli?
Chcialbym zaznaczyć, że jestem kompletnie zielony w kontaktach z jednosladami. Z tego tytułu prosilbym o wyrozumiałość.
Z góry dziekuję za odpowiedzi!
Pozdrawiam!
Przejdę od razu do rzeczy. Spotkałem się ostatnio z opinią, jakoby maxi-skuter był rozwiązaniem lepszym i (co w mojej opini zaskakujące) bezpieczniejszym od motocykla w ruchu miejskim. Jednym z argumentów przemawiajacym za maxi-skuterem jest ochrona nóg, a własciwie brak możliwości ich przygniecenia. Co o tym myślicie? Jakie sa zalety i wady maxi-skuterow w miescie w porównaniu do motocykli?
Chcialbym zaznaczyć, że jestem kompletnie zielony w kontaktach z jednosladami. Z tego tytułu prosilbym o wyrozumiałość.
Z góry dziekuję za odpowiedzi!

Pozdrawiam!
- bienio26
- Świeżak
bezpieczniejszy moze i jest, na nogi bym nie zwracał uwagi, bo dla mnie na motocyklu jest równie bezpieczne, bardziej chodzi o to że dajesz gazu i nie musisz zmieniac biegów, masz hamulce w rękach i lepsze wyczucie. jest bardzo nisko srodek cięzkosci wiec inaczej sie prowadzi. ale jak kolega wyżej napisał
bez porównania do motocykla prawdziwego

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1