Naprawa hondy cbr 600 rr gdzie szukać części
• Strona 1 z 1
Naprawa hondy cbr 600 rr gdzie szukać części
Witam, mam motocykl z skasowanym przodem praktycznie. Jest to honda cbr 600rr pc40 chciałbym zapytać czy są jakieś strony na których można dostać p. cały przód czy pozostaje allegro? Oraz czy oddać do zrobienia mechanikowi czy do jakiegoś serwisu?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- BycJakRossi1916
- Świeżak
Powiem ci, że 2 lata temu też miałem 600 RR PC40 i skasowałem przód z bokiem i do tego wygięty stelaż tylny.
Pozornie nie wygląda to strasznie ale zobacz kosztorys:
Części:
Stelaż tylny - 450 zł (używka, stan bdb)
Czasza - 500 zł (używka, stan bdb)
Lampa prawa - 400 zł (używka, stan bdb)
Lusterko prawe - 100 zł (używka, stan bdb)
Kierunkowskaz prawy - 100 zł (używka, stan bdb)
Boczna owiewka górna - 420 zł (używka, z naklejkami, stan idealny)
Stelaż zegarów - 250 zł (nówka, zamiennik)
Szyba - 200 zł (nówka, zamiennik)
Wlot powietrza Ram Air - 715 zł (nówka, oryginał z ASO)
Pierdoły: śrubki, wypełnienia, przewody - 250 zł (nówka, orginał z ASO)
Usługi:
Malowanie czaszy pod kolor - 100 zł
Obszycie dwóch siedzeń - 200 zł
Spolerowanie rys na baku, błotniku, pługu - 150 zł
Całość około 3800-4000 zł (powyżej ceny orientacyjnie)
Największym rodzynkiem w tym wszystkim jest wlot powietrza za który w serwisie zapłacisz 715 zł - KAWAŁEK PLASTIKU. Nigdzie nie mogłem dostać używki.
Na szczęście zawieszenie i rama nie ucierpiały (wypadłem z z zakrętu poleciałem motocyklem w pole).
Jakbyś miał wszystko kupować w ASO to zapłaciłbyś jakieś 8 tysięcy, zamiast 4.
Motocykl złożyłem sam w pare godzin, rozebranie w jakąś godzinkę.
Według mnie najlepiej jakbyś sam wszystko rozebrał i oszacował co jest uszkodzone i zamawiaj z Allegro.
Efekt końcowy:
Prześlij fotkę uszkodzeń twojego motocykla to wycenię ci ile będziesz musiał zabulić.

Pozornie nie wygląda to strasznie ale zobacz kosztorys:
Części:
Stelaż tylny - 450 zł (używka, stan bdb)
Czasza - 500 zł (używka, stan bdb)
Lampa prawa - 400 zł (używka, stan bdb)
Lusterko prawe - 100 zł (używka, stan bdb)
Kierunkowskaz prawy - 100 zł (używka, stan bdb)
Boczna owiewka górna - 420 zł (używka, z naklejkami, stan idealny)
Stelaż zegarów - 250 zł (nówka, zamiennik)
Szyba - 200 zł (nówka, zamiennik)
Wlot powietrza Ram Air - 715 zł (nówka, oryginał z ASO)
Pierdoły: śrubki, wypełnienia, przewody - 250 zł (nówka, orginał z ASO)
Usługi:
Malowanie czaszy pod kolor - 100 zł
Obszycie dwóch siedzeń - 200 zł
Spolerowanie rys na baku, błotniku, pługu - 150 zł
Całość około 3800-4000 zł (powyżej ceny orientacyjnie)
Największym rodzynkiem w tym wszystkim jest wlot powietrza za który w serwisie zapłacisz 715 zł - KAWAŁEK PLASTIKU. Nigdzie nie mogłem dostać używki.
Na szczęście zawieszenie i rama nie ucierpiały (wypadłem z z zakrętu poleciałem motocyklem w pole).
Jakbyś miał wszystko kupować w ASO to zapłaciłbyś jakieś 8 tysięcy, zamiast 4.
Motocykl złożyłem sam w pare godzin, rozebranie w jakąś godzinkę.
Według mnie najlepiej jakbyś sam wszystko rozebrał i oszacował co jest uszkodzone i zamawiaj z Allegro.
Efekt końcowy:

Prześlij fotkę uszkodzeń twojego motocykla to wycenię ci ile będziesz musiał zabulić.
-
Kirgeron - Świeżak
u mnie napewno problem z chłodnicą będzie, jedna laga raczej ruszona, kierownik złamany. Wiec trzeba brac sę za rozbieranie 

- BycJakRossi1916
- Świeżak
http://owiewki24.pl/pl/p/HONDA-CBR-600- ... ILVER/1710
Jeśli byś chciał to tu masz komplety owiewek, tylko znajdź sobie malowanie. Sam jestem na etapie naprawy swojej, także też szukałem, ale chyba zdecyduję się na klejenie, bo potrzebuję tylko czachę i prawy bok
Jeśli byś chciał to tu masz komplety owiewek, tylko znajdź sobie malowanie. Sam jestem na etapie naprawy swojej, także też szukałem, ale chyba zdecyduję się na klejenie, bo potrzebuję tylko czachę i prawy bok

- Kamool
- Świeżak
Również znalazłem te na ebayu. Komplet 455$ + wysyłka. Nie wiem ile trzeba doliczyć za wysyłkę. Z tego co pisałem do nich, to kilku części z zestawy się nie opłaca kupować, bo za czachę, błotnik przedni, prawy duży bok, prawy pług i pokrywę baku do PC37 liczyli 400$.
Kirgeron, z malowaniem bywa różnie, jeśli ma, że tak to nazwę "egzotyczny" kolor, to jest ciężko. Swoją mam w malowaniu orange tribal z 2006r i w okolicy nie mam lakiernika który mógłby mi zrobić odpowiedni lakier.
Kirgeron, z malowaniem bywa różnie, jeśli ma, że tak to nazwę "egzotyczny" kolor, to jest ciężko. Swoją mam w malowaniu orange tribal z 2006r i w okolicy nie mam lakiernika który mógłby mi zrobić odpowiedni lakier.
- Kamool
- Świeżak
• Strona 1 z 1