Zobacz wÄ…tek - Suzuki TS - problem z obrotami
NAS Analytics TAG

Suzuki TS - problem z obrotami

i inne małe pojemności
_________

Suzuki TS - problem z obrotami

Postprzez Kobusering » 18/6/2014, 21:48

Witam
Ostatnio kupiłem Suzuki TS. Na jeździe próbnej jeździł idealnie. Problem zaczął się gdy go przywiozłem do domu. Transportowałem go w przyczepce(położyłem go po prostu na boku). Po transporcie miał problem z odpaleniem ale ostatecznie dał radę. Odpaliłem go pobawiłem się manetką i na postoju wkręcał się na obroty idealnie, gorzej było podczas jazdy - wkręcał się tak do 6 tys i nie chciał iść. Odstawiłem go.

Następnego dnia(dzisiaj) pokombinowałem z gaźnikiem pokręciłem śrubami i dowiedziałem się ciekawej rzeczy - śruba od mieszanki wkręcona na max a on pali, jeździ jak jeździ ale nic się specjalnie nie zmieniło. Zadzwoniłem do poprzedniego właściciela i powiedział mi że śruba od mieszanki może być nieoryginalna więc szukałem dalej. Zobaczyłem że iskry prawie nie ma więc kupiłem nową świecę - teraz wkręca się na obroty i jeździ normalnie przez jakiś odcinek jakiś 100 m a potem łapie zamuła, obroty spadają, potrafi zgasnąć a jak zgaśnie to ciężko go odpalić ale jak już odpali to historia się powtarza.

sprawdzałem też filtr powietrza, dysze w gaźniku - światło przez nie przechodzi. Dodam jeszcze że na postoju jak już odpali to zawsze idealnie się wkręca. Czy ktoś wie co to może być?
Kobusering
Świeżak

Postprzez cioracz » 18/6/2014, 22:46

Spróbuj na jeszcze innej świecu, ta nowa może mieć za niską lub za wusoką temperature
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
cioracz
Mieszkaniec forum

Postprzez MarSen » 18/6/2014, 22:49

Jak masz śrubę od mieszanki na maksa wkręconą to dostaje malutko paliwa. Wyreguluj dobrze gaźnik.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
MarSen
Moderator

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê