HONDA CBR 600 RR - nie mam kluczyka! co zrobić??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
HONDA CBR 600 RR - nie mam kluczyka! co zrobić??
Przed kilkoma dniami kupiłam Hondę CBR 600 RR rocznik 2006. Oczywiście używany. Jednak nie mam do niego kluczyka... Dowiadywałam się w serwisie Hondy w Wielkiej Brytanii (bo tutaj mieszkam) i powiedziano mi, że trzeba wymienić wszystko, nie można po prostu dorobić klucza i koszt będzie wynosił 1500 funtów. Anglicy zawsze idą na łatwiznę i wolą zapłacić więcej, byle by tylko nie tracić czasu na kombinowanie i wymyślenie innego tańszego sposobu. Może Wy moglibyście mi pomóc? Jest jakiś inny sposób? Bo żeby wymienić te zamki i tak potrzebny kluczyk...
Może był ktoś w podobnej sytuacji? Proszę o jakieś sensowne rady. Z góry wielkie dzięki.
Pozdrawiam
Może był ktoś w podobnej sytuacji? Proszę o jakieś sensowne rady. Z góry wielkie dzięki.
Pozdrawiam
- path
- Świeżak
ja mialem taki problem z cbr 600 F4 2002 rocznik (w polsce), jezdzilem po serwisach, dzwonilem po ludziach i skonczylo sie zakupem nowego moduklu z kompletem kluczy za ok 2800 w niemczech bo w polsce bylo drozniej o ok 1500 zl wiec chyba mina, swoja droga czego az 1500£
Sorka zapomnialem o opcji szukaania podobnej po grubym dzwonie i dokupienia modulu ze stacyjka itp.
Podobno da sie immobilizer totalnie wylaczyc i wtedy kombinowaz tylko ze stacyjka i kluczem ale nie wiem na 100%
Sorka zapomnialem o opcji szukaania podobnej po grubym dzwonie i dokupienia modulu ze stacyjka itp.

Podobno da sie immobilizer totalnie wylaczyc i wtedy kombinowaz tylko ze stacyjka i kluczem ale nie wiem na 100%

byla CBR600 F4 Sport | R6 2004 | teraz - ZX6R 2007 | | http://www.youtube.com/watch?v=9TghY-O9 ... 20Kawasaki
- fenis77
- Świeżak
w Stanach można kupić tanio moto po kradzieży z rozwaloną stacyjką i koszt nabycia nowej to ok. 300 $ (była gdzieś ostatnio R6 z 2004 r.)
Pozdr
Pozdr

Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
Pewnie kupiłeś moto na aukcji... My też mieliśmy w Angli CBR RR bez kluczyków i tu jest taki problem, że taki motor kupuje się tylko na handel bo ma immobilajzer i dupa trzeba wszystko rozbebeszac i programować komputer a to spore koszta...
### SUZUKI GSXR K4 ###

- gawron0
- Świeżak
Czy konieczne jest to programowanie, gdybym całkowicie wymieniła stacyjkę i komputer? Znalazłam coś takiego:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... :IT&ih=005
Co o tym myślisz? Można by było to zamontować bez większych dodatkowych kosztów?
Pozdrawiam
Co o tym myślisz? Można by było to zamontować bez większych dodatkowych kosztów?
Pozdrawiam

- path
- Świeżak
Re: HONDA CBR 600 RR - nie mam kluczyka! co zrobić??
[/quote]
Zakładaj tematy we właściwych działach.
Nie ma za co.[/quote]
Przepraszam za moje naganne zachowanie i dziękuję za sensowną radę :]
Zakładaj tematy we właściwych działach.
Nie ma za co.[/quote]
Przepraszam za moje naganne zachowanie i dziękuję za sensowną radę :]
- path
- Świeżak
no to jest wlasnie caly komplet wiec bierz i sie nie zastanawiaj 

byla CBR600 F4 Sport | R6 2004 | teraz - ZX6R 2007 | | http://www.youtube.com/watch?v=9TghY-O9 ... 20Kawasaki
- fenis77
- Świeżak
Czy ta cbr 600 RR jest z USA?(nie napisałeś gdzie ją kupiłeś,wtedy nie ma immobilizera) Mam r6 05r z usa i też nie miałem kluczyków, ale moje moto nie miało immobi..., więc wyjmuje się stacyjkę( rozwierca się śruby zamocowania stacyjki i obudowę wkładki,trzeba do tej operacji odkręcić główkę i górną półkę), zawozi do zakładu dorabiania kluczy (odpowiedniego-w Wawie np. jest kilka) i za 150 zeta masz dorobiony!!! Co do immobi...proponuję odłączyć mechanicznie tzn. znaleźć przewód dochodzący do stacyjki i go odciąć, powinno zadziałać, jeśli nie to będziesz miała 100% pewności, że to komputer. Taka operacja powinna się kalkulować nawet przylatując ze stacyjką i kompem z moto do polski, jeśli u angoli nie da rady lub chcą za to kupę kasy.Ale będziesz musiała poprosić jakiegoś kolegę, bo sama nie dasz rady!!!
- Marian_r6
- Świeżak
Dzięki za pomoc! Motor kupiłam w UK.
Mam jeszcze pytanie:
Czy jak wymienie ten komplet, to konieczne bedzie programowanie od nowa? bo ten komplet bedzie pochodzil od innej hondy.
I czy mozna to tak po prostu wykrecic? nie uszkodze zadnych srub? Nie chce narazić się na dodatkowe koszta, bo te i tak będą duże.
Z góry dziękuję
P.S. Oj tam zaraz sama nie dam rady
Dzięki 
Mam jeszcze pytanie:
Czy jak wymienie ten komplet, to konieczne bedzie programowanie od nowa? bo ten komplet bedzie pochodzil od innej hondy.
I czy mozna to tak po prostu wykrecic? nie uszkodze zadnych srub? Nie chce narazić się na dodatkowe koszta, bo te i tak będą duże.
Z góry dziękuję

P.S. Oj tam zaraz sama nie dam rady

- path
- Świeżak
path napisał(a):Czy konieczne jest to programowanie, gdybym całkowicie wymieniła stacyjkę i komputer? Znalazłam coś takiego:
Pozdrawiam
Jeśli uda Ci się zakupić ten komplet to zostanie jedynie zamontowanie go w motocyklu. tyle, ze nie ma opcji "kup teraz" więc niekoniecznie w tej cenie to wyciągniesz...
- musieli
- Świeżak
po prostu na aukcji internetowej
Ktos uzywal motor i oddał do komisu czy ubezpieczenie zabralo, gdy go stuknął i można kupić w do brej cenie, dobry rocznikowo pojazd
ja najpierw kupilam a pozniej zaczelam sie dowiadywac, ze dorobic kluczyka sie tak po prostu nie da
Ktos uzywal motor i oddał do komisu czy ubezpieczenie zabralo, gdy go stuknął i można kupić w do brej cenie, dobry rocznikowo pojazd

ja najpierw kupilam a pozniej zaczelam sie dowiadywac, ze dorobic kluczyka sie tak po prostu nie da

- path
- Świeżak
a co waszym zdaniem lepiej zrobic: zawiezc motor do Polski i tam rozwiazac ten problem (bo znalazlam serwis w ktorym sie tego podejma) czy kupic tutaj ten komplet i zamontowac samemu?
W tej hondzie jest tez alarm - nie bedzie z nim problemu, gdy zaczne to wymieniac?
W tej hondzie jest tez alarm - nie bedzie z nim problemu, gdy zaczne to wymieniac?
- path
- Świeżak
Pewnie pilota od alarmu też nie masz? Więc alarm jest tymczasowo do wypięcia. Można dorobić/dokodować pilot do alarmu ale pewnie w UKeju to góry złotych za to będą chcieli. Pozostała wymiana immobilaisera, modułu i zamków to pryszcz.
- musieli
- Świeżak
witam ponownie, kupilam caly zestaw z kluczykiem (stacyjka, HISS antena, komputer) podlaczylam wszystko, ale kontrolka od HISS nadal nie gasnie, wiec nie moge go odpalic. czy przyczyna moze byc alarm, ktory jest zamontowany ? czy on moze wspolgrac z HISS-em? alarm- meta system M357T, nie mam do niego pilota, moze ktos wie jak rozmontowac alarm z motocykla (CBR600 RR 2006) prosze o pomoc (schemat, instrukcja instalacji) moze jakies podpowiedzi, z gory dziekuje i pozdrawiam
- path
- Świeżak
No to ładne kwiatki.... Nie chcę krakać, ale najprawdopodobniej ktoś Cię wpuścił w malyny...
Alarm napewno nie współgra z HISSem. Jeśli kontrolka nie gaśnie to znaczy, ze kluczyk nie jest od tego zestawu (nie jest zaprogramowany). Tak jak powiedziałem wcześniej - dorobienie kluczyka do stacyjki to nie problem.
Masz 2 kluczyki do tego "nowego" zestawu???
Alarm napewno nie współgra z HISSem. Jeśli kontrolka nie gaśnie to znaczy, ze kluczyk nie jest od tego zestawu (nie jest zaprogramowany). Tak jak powiedziałem wcześniej - dorobienie kluczyka do stacyjki to nie problem.
Masz 2 kluczyki do tego "nowego" zestawu???
TWOJA RIZOMA (otwórz link)
- musieli
- Świeżak
Strona producenta:
http://www.metasystem.co.uk/index.php/m ... 7tv2_alarm
Zapytaj poprzez formulaż kontaktowy o najbliższego dealera i udaj się do niego z motocyklem. Powinni pomóc.
http://www.metasystem.co.uk/index.php/m ... 7tv2_alarm
Zapytaj poprzez formulaż kontaktowy o najbliższego dealera i udaj się do niego z motocyklem. Powinni pomóc.
TWOJA RIZOMA (otwórz link)
- musieli
- Świeżak
Mam 2 kluczyki. Bylem w serwisie hondy, a tam mi powiedzieli, ze to wina alarmu i dlatego kontrolka HISS swieci. zreszta wydaje mi sie, ze tam pracuja same głąby i nie maja o niczym pojecia. jak bylem pytac sie czy dorobia mi kluczyk pod oryginalna stacyjke to popatrzyli sie na mnie jak na idiote i powiedzieli, ze to niemozliwe i ze musze wymienic caly zestaw ( koszt 1500Ł ). w tym samym dniu dzwonilem do serwisu w polsce i powiedzieli ze moga cos takiego zrobic. juz sam niewiem o co tu chodzi i co mam zrobic, motocykl jest rozkrecony i
niemoge go nigdzie zawiesc. zname powiedzenie " polak wszystko potrafi" znowu sie sprawdza. dziekuje i pozdrawiam
niemoge go nigdzie zawiesc. zname powiedzenie " polak wszystko potrafi" znowu sie sprawdza. dziekuje i pozdrawiam
- path
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa