Piaggio Nrg power 2007 dławi się na wysokich obrotach
• Strona 1 z 1
Piaggio Nrg power 2007 dławi się na wysokich obrotach
Siemka Mam piaggio nrg, trochę tuningowane, jakies kilka miesięcy temu jeździłem nią normalnie i jej v-max wynosił 130 potem tak wyszło że zgasła i nie chciała już odpalić, ale że jako nie miałem czasu na naprawę to stała tak kilka miesięcy. Wziłąłem sie za nią kilka dni temu przeczyściłem gaźnik i odpaliła, lecz v-max spadł do 80 i na dodatek strasznie go "muli"na wysokich obrotach (wkręca sie do 9 tys i dalej tak jak by chciał ale nie mógł bo coś go trzyma, to samo jest jak się jedzie np. jade już te 80 i nagle potężny muł do 50 a potem normalnie chodzi) Wydaje mi się że problemem jest gaźnik ponieważ sprawdziłem już świecę, fajkę, przewód ccewki, filtr powietrza. Nic nie to nie pomaga, lecz sprawdzałem na innych 3 gaźnikach (nie wiadomo czy są dobre) i było dokładnie to samo. Zaprowadziłem do znajomego mechanika i także powiedział że to jest wina gaźnika. Może miał ktoś podobny problem, ponieważ kiepsko u mnie z kasą i nie chcę wydawać pieniędzy w błoto w wypadku gdyby na nowym gaźniku było to samo. Z góry dziękuje za wasze odpowiedzi.
Ps. świeca ma kolor lekkko brązowy, gaźnik regulowałem już kilka razy nic to nie daje.
Ps. świeca ma kolor lekkko brązowy, gaźnik regulowałem już kilka razy nic to nie daje.
Aprilia rs 125 2007 r
-
przemko241 - Świeżak
Skoro na trzech gaźnikach nie pracuje jak powinien to raczej nie przypadek. Filtr paliwa nie zapchany? Próbowałeś odpalić bez wydechu?
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Sprawdzałem, nie ma filtra paliwa, a co daje odpalenie bez wydechu bo nie za bardzo rozumiem ? Mam wydech Stage6 jak by to miało jakieś znaczenie. Myślałem może że to jeszcze membrana bo pamiętam jak ją wyjąłem do przeczyszczenia to jedna z tych płytek otwierała się z większym oporem niż druga. Membrana z Malossi.
Aprilia rs 125 2007 r
-
przemko241 - Świeżak
Znam kilka historii w których przytkany wydech właśnie w 2t był przyczyną. Uszczelki pod gaźnik masz dobre? Zawór membranowy oczywiście możesz sprawdzić, jeśli się rozpadły płytki to będą wyraźne straty mocy. Mówisz że stało się tak nagle, więc w grę może wchodzić nawet uszkodzenie silnika.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości