Zobacz wątek - Piaggio Nrg power 2007 dławi się na wysokich obrotach
NAS Analytics TAG

Piaggio Nrg power 2007 dławi się na wysokich obrotach

i inne małe pojemności
_________

Piaggio Nrg power 2007 dławi się na wysokich obrotach

Postprzez przemko241 » 13/6/2014, 18:17

Siemka Mam piaggio nrg, trochę tuningowane, jakies kilka miesięcy temu jeździłem nią normalnie i jej v-max wynosił 130 potem tak wyszło że zgasła i nie chciała już odpalić, ale że jako nie miałem czasu na naprawę to stała tak kilka miesięcy. Wziłąłem sie za nią kilka dni temu przeczyściłem gaźnik i odpaliła, lecz v-max spadł do 80 i na dodatek strasznie go "muli"na wysokich obrotach (wkręca sie do 9 tys i dalej tak jak by chciał ale nie mógł bo coś go trzyma, to samo jest jak się jedzie np. jade już te 80 i nagle potężny muł do 50 a potem normalnie chodzi) Wydaje mi się że problemem jest gaźnik ponieważ sprawdziłem już świecę, fajkę, przewód ccewki, filtr powietrza. Nic nie to nie pomaga, lecz sprawdzałem na innych 3 gaźnikach (nie wiadomo czy są dobre) i było dokładnie to samo. Zaprowadziłem do znajomego mechanika i także powiedział że to jest wina gaźnika. Może miał ktoś podobny problem, ponieważ kiepsko u mnie z kasą i nie chcę wydawać pieniędzy w błoto w wypadku gdyby na nowym gaźniku było to samo. Z góry dziękuje za wasze odpowiedzi.

Ps. świeca ma kolor lekkko brązowy, gaźnik regulowałem już kilka razy nic to nie daje.
Aprilia rs 125 2007 r
przemko241
Świeżak

Postprzez SpeedyGonzales » 13/6/2014, 21:08

Skoro na trzech gaźnikach nie pracuje jak powinien to raczej nie przypadek. Filtr paliwa nie zapchany? Próbowałeś odpalić bez wydechu?
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum

Postprzez przemko241 » 13/6/2014, 21:56

Sprawdzałem, nie ma filtra paliwa, a co daje odpalenie bez wydechu bo nie za bardzo rozumiem ? Mam wydech Stage6 jak by to miało jakieś znaczenie. Myślałem może że to jeszcze membrana bo pamiętam jak ją wyjąłem do przeczyszczenia to jedna z tych płytek otwierała się z większym oporem niż druga. Membrana z Malossi.
Aprilia rs 125 2007 r
przemko241
Świeżak

Postprzez SpeedyGonzales » 14/6/2014, 13:21

Znam kilka historii w których przytkany wydech właśnie w 2t był przyczyną. Uszczelki pod gaźnik masz dobre? Zawór membranowy oczywiście możesz sprawdzić, jeśli się rozpadły płytki to będą wyraźne straty mocy. Mówisz że stało się tak nagle, więc w grę może wchodzić nawet uszkodzenie silnika.
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê