Yamaha DT 50 Zebatki
• Strona 1 z 1
Yamaha DT 50 Zebatki
Witam! Mam pytanie dotyczace zebatek do Yamahy DT 50R 2003r, czy zebatki 11/53 beda dobre ? Mam aktualnie 13/53 no i na szostce mozna powiedziec ze nie moge jechac tylko ze zgory v-max wynosi na prostej okolo 65-70 km/h. Jak zaloze przednia zebatke 11 to co mi sie zmieni? Czy v-max sie podniesie czy spadnie? Czy jest musowa wymiana tylnej zebatki ? Z gory dzieki za pomoc 

- blazejopl
- Świeżak
im więcej z tyłu a mniej z przodu tym moto jest silniejsze i wolniej pojedzie na v max
i odwrotnie mała z tyłu, duza z przodu - v max wzrosnie ale spadnie przyspieszenie
skoro nie ma mocy na 6tce, to przydało by sie lepsze przełozenie i lepsze przyspieszenie, wiec mała z przodu, lub wieksza z tyłu. ale zamiast wsadzać za małą lepiej daj większa z tyłu, bo im mniejsza przednai zebatka tym szybciej sie zuzywa
a co do samego sprzętu, pewnie zamiast zebatek lepiej zrobic remont silnika, bo jeszcze nie widziałem żeby DT leciała 70 km/h i na 6tce nie dawała rady ;P
i odwrotnie mała z tyłu, duza z przodu - v max wzrosnie ale spadnie przyspieszenie
skoro nie ma mocy na 6tce, to przydało by sie lepsze przełozenie i lepsze przyspieszenie, wiec mała z przodu, lub wieksza z tyłu. ale zamiast wsadzać za małą lepiej daj większa z tyłu, bo im mniejsza przednai zebatka tym szybciej sie zuzywa
a co do samego sprzętu, pewnie zamiast zebatek lepiej zrobic remont silnika, bo jeszcze nie widziałem żeby DT leciała 70 km/h i na 6tce nie dawała rady ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dzieki za pomoc, jednak ja bardzo duzo nie jezdze i kupilem juz 11 przednia i zobacze jak sie bd jezdzic
A mam jeszcze jedno pytanie czy jak pojezdze troche dluzej na wiekszych obrotach np 20-30min to kazdy 2 suw slabnie ? Bo potem ma troche mniej mocy. Czytalem ze tylko chlodzone powietrzem tak robia a ja mam chlodzony ciecza i mam to samo. Nie wiem czy to jest normalne czy nie

- blazejopl
- Świeżak
juz moze silnik nie jest w najlepszej kondycji, pod wpływem wysokiej temperatury wszystko sie rozszerza i moze nie miec tej kompresji co na ciepłym silniku.
też moze to byc kwestia np sprzegła i tylko wydaje ci sie że ma mniej mocy, a tak na prawde się uslizguje. ( ja tak miałem w swoim piździku )
też moze to byc kwestia np sprzegła i tylko wydaje ci sie że ma mniej mocy, a tak na prawde się uslizguje. ( ja tak miałem w swoim piździku )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości