światła w hondzie ns-1 80ccm
• Strona 1 z 1
światła w hondzie ns-1 80ccm
Pytałem na forum dot. mechaniki, ale bez odzewu - spróbuję więc tutaj.
Sprawa dotyczy Hondy NS-1 Montesa 80ccm
światła tył i przód - świecą z różnym natężeniem - na biegu jałowym praktycznie ledwie się tlą, jak dam obrotów zaczynają jaśnieć. Słyszałem gdzieś, że to kwestia rozróżnienia czy mam w moto alternator (wtedy miałyby świecić zawsze stałym światłem) czy prądnicę (wtedy rzekomo powinno być tak, jak u mnie). Ale spotkałem też drugą opinię (gdzieś tu na forum), że takie objawy jak u mnie wskazują, że ktoś źle podpiął żarówki (równolegle) i w konsekwencji akumulatorek bez obrotów nie wydala, a zatem natężenie światła spada. No to jak to jest?
Sprawa dotyczy Hondy NS-1 Montesa 80ccm
światła tył i przód - świecą z różnym natężeniem - na biegu jałowym praktycznie ledwie się tlą, jak dam obrotów zaczynają jaśnieć. Słyszałem gdzieś, że to kwestia rozróżnienia czy mam w moto alternator (wtedy miałyby świecić zawsze stałym światłem) czy prądnicę (wtedy rzekomo powinno być tak, jak u mnie). Ale spotkałem też drugą opinię (gdzieś tu na forum), że takie objawy jak u mnie wskazują, że ktoś źle podpiął żarówki (równolegle) i w konsekwencji akumulatorek bez obrotów nie wydala, a zatem natężenie światła spada. No to jak to jest?
If you think nobody cares if you're alive,
try missing a couple of car payments.
-- Earl Wilson
-- Earl Wilson
- mckrzysiek
- Świeżak
W chondzie NS-1 masz prawdopodobnie prądnicę, więc wszystko jest ok. Nie masz sie czym martwić.
<a href="http://www.bezpieczny-motocyklista.info/">
</a>
<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>

<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>
-
cdsMarcin - Bywalec
w 2 suwach jest prÄ…dnica a w 4 alternator ;pp
"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
x_miki_x napisał(a):w 2 suwach jest prądnica a w 4 alternator ;pp
I tu siÄ™ mylisz! Np. Jawa 350 jest 2 suw i jakoÅ› ma alternator

-
konrad1422 - Świeżak
ja wiem że się nie zalicza ale podałem przykład że się myli! Nie było napisane o jaką pojemność mu chodzi

-
konrad1422 - Świeżak
ja w swojej hondzie obecnie jezdze bez akumulatora,jak dam na biegu jalowym na max obroty to swieci mi sie kontrolka biegu jalowego,a tylna lampa caly czas swieci takim samym swiatlem (ps. jest to montessa z '89) ktos wie ocb?
- flinston-91
- Świeżak
thx all
If you think nobody cares if you're alive,
-- Earl Wilson
-- Earl Wilson
- mckrzysiek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm