Zobacz wątek - POWITALNIA Jestes nowy? Przywitaj sie, przedstaw tutaj
NAS Analytics TAG

POWITALNIA Jestes nowy? Przywitaj sie, przedstaw tutaj

O wszystkim
_________

Postprzez pabloot » 9/7/2009, 17:30

Witam, Paweł z katowic :) Suzi GSXR 1000K5
pabloot
Świeżak

Postprzez Łobuz » 13/7/2009, 18:22

Wita wszystkich dziewczyna z Zielonej Góry!
Mam 19 lat. Od jakiegoś czasu spełniam się w karierze plecaczka, ale jednocześnie ciężko haruję na własną CBR 600 :)

Bardzo cenię Wasze forum, dlatego postanowiłam dołączyć do tej społeczności. Mam nadzieję, że będzie nam się miło dyskutować.
KOCHAM ŻELUSIA :*
Łobuz
Świeżak

Postprzez torbiasz » 14/7/2009, 09:17

siema.. mam na imie Tobiasz, od tego sezonu rozpocząłem swoja karierę na konkretnym sprzecie..mianowicie GSX-R SRAD 600 :D pozdro
torbiasz
Świeżak

Postprzez dgd » 14/7/2009, 14:52

Hej wszystkim!

Mam na imię Darek. Obecnie przymierzam się do zakupu mojego pierwszego moto. Jako nastolatek miałem niewielkie doświadczenie ze sprzętem dosiadanym w młodości przez mojego ojca. Była to WSK, bodajże M06 B3. Wiernie służył mi w przemierzaniu leśnych i polnych dróg ;) Od tego czasu minęło już parę lat, obecnie mam za sobą 26. wiosnę.

Obecnie najbardziej odpowiada mi stylistyka cruiserów, choć niektóre choppery również wzbudzają we mnie spore emocje :)

Obecnie mieszkam we Wrocławiu (choć pochodzę z Kielc) i to zapewne właśnie dolnośląskie szlaki przemierzał będę najczęściej.

Liczę, że nauczę się wiele czytając wypowiedzi doświadczonych Kolegów i Koleżanek, a kiedyś może i moje doświadczenia (kiedy już je zdobędę) komuś posłużą.

Jak tylko zdobędę swoją pierwszą maszynę z pewnością podzielę się swoją radością.

Pozdrawiam
dgd
Świeżak

Postprzez -pawlus- » 19/7/2009, 16:13

Witam, serdecznie wszystkich. Mam 26 lat i od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem HONDY CBR600 F4 z 2000 roku :D Sportowe motocykle ZAWSZE mnie fascynowały i w końcu udało mi się spełnić marzenie :) Wcześniej jeździłem na MZ350 i Java250 to były motorki w zasięgu mojej reki (a raczej kieszeni) no ale teraz mam już wreszcie coś lepszego hehe.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
-pawlus-
Świeżak

Postprzez krzychu1119 » 20/7/2009, 15:59

Witam wszystkich, zdałem prawko i pora na większy motor, przygodę zacząłem w wieku 10 lat na motorynce. Pozdro
krzychu1119
Świeżak

Postprzez Osttry » 22/7/2009, 12:43

Cześć mam na imię Michał mam 23 lata i mieszkam sobie w Lublinie. W sumie nie mam przygody z motocyklami bo troszkę się ich boje. Póki co śmigałem tylko na skuterze :) Na co dzień przemieszam się Renault Megane Coupe. Jestem również regionalnym przedstawicielem Megane Coupe Klub Polska. Pozdrawiam wszystkich!
Osttry
Świeżak

Hejka :))

Postprzez sol213 » 23/7/2009, 23:31

Na forum jestem od bardzo niedawna :)) Mieszkam w Warszawie ale pochodzę ze Śląska :))
Na razie niczym nie jeżdzę ale marzy mi sie Kawasaki ZX-R7 piękna maszyna :))
Najlepsze jest to,a może i nie ( przynajmniej nie dla moich bliskich) że dopiero Warszawa uświadomiła mi jak bardzo kocham motory, nie ma piękniejszej muzyki niż dźwięk motoru i lepszego widoku (poza pięknymi Tatrami :)) niż śmigające ścigacze :))
Pozdrawiam
sol213
Świeżak

Postprzez Speed55 » 24/7/2009, 19:17

Witam
Nazywam sie Piotr. Mieszkam w Łodzi.
W motorkach zakochalem sie dwa lata temu kupilem sobie wtedy Yamahe XJ600S jako pierwszy motor polecam kazdemu. Zrobilem na niej 10000km. Obecnie jezdze CBR1000F.
Jak ktos jest chetny do posmigania razem to zapraszam.
Speed55
Świeżak

Postprzez Marekku » 28/7/2009, 22:42

Cześć! : ]
Nazywam się Marek co sugeruje już nick. Mieszkam na obrzeżach Katowic. Moja przygoda z moto zaczęła się tydzień temu na rf600r'ce jako...pasażer. Wcześniej jeździłem na Romecie ale tylko w jedną stronę pola na wsi bo w drugą już nie pociągnął ^^ Mamy (głownie mój brat) w garażu Aprille Leonardo (Kymco yup50). I to by było na tyle, dziękuje : ]
Marekku
Świeżak

Postprzez Pomian » 2/8/2009, 08:26

Witam, Pomian z tej strony. Nie jestem tu nowy ponieważ sporo pisałem na tym forum ponad rok temu. Niestety musiałem przerwać to hobby z powodów osobistych. Teraz mam więcej czasu i postaram się czynnie uczestniczyć w życiu forum. Pozdrawiam wszystkich użytkowników! ;)
YAMAHA YZF R6 2003r.
Pomian
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Dejiko » 2/8/2009, 23:14

Cześć ;)

Mam zamiar w najbliższym czasie iść na kurs kat. A
Chciałabym jednak najpierw trochę się dowiedzieć o motocyklach, bo szczerze Wam powiem to jestem mega zielona xD

Stało się to moją obsesją, sama nie wiem skąd to przyszło, jeszcze rok temu tak panicznie się bałam motorów że na najzwyklejszy skuter bałam się wsiąść ;) poważnie...

Lęk pokonałam do momentu kiedy pierwszy raz w końcu wsiadłam na motor no i się zaczęło ;)
Na ścigaczu nigdy nie jeździłam, ale wiem że to jest moje największe marzenie :)

Zanim pójdę na kurs chcę się trochę zapoznać z tym światem, żebym znowu nie wyszła na głupią blondynkę z kaprysem xD

I tak jak pójdę to nikomu nie powiem, z rodziny nikt nie jeździ na ścigaczach ani innych motorach, ze znajomych też raczej nie, po prostu nie zrozumieją.

Co tu dużo gadać 184 km/h moim autkiem już mi nie starcza, nie chcę lepszego auta chce ścigacza!

NO więc WITAM :)))
Dejiko
Świeżak

Postprzez Ramone » 3/8/2009, 15:38

jestem ramone, witam lat 17
Ramone
Świeżak

Postprzez KOLO » 6/8/2009, 20:33

Siema!
Nowy na forum. Jestem z Łodzi, Konrad mi na imię, lat 25, latam już ładnych pare lat ale początki to jak zwykle WSK-i itp. W tamtym roku kupiłem F3-ke ale niestety 3 miechy temu pewien ktos nie ustąpił pierwszeństwa, teraz kupiłem R6 2001 i próbuje dalej.... bo to dobre jest!
KOLO
Świeżak

Postprzez karolka_pas » 6/8/2009, 21:32

Witam!
Jestem Karolina,mam 26 lat i jestem z Koła.
Zaczynam moją przygodę z motocyklami,do tej pory tylko plecaczkowałm :)
karolka_pas
Świeżak

Postprzez DarekPio » 10/8/2009, 11:01

Witam wszystkich :)
Jestem tu nowy, wiec zacznę od przedstawienia się.
Jestem Darek.
Pochodzę z Gdyni, a mieszkam obecnie w wiosce 20 km od niej. Mam 19 lat.
Moja zabawa z 2 kółkami (pomijając rower) zaczęła się 2 lata temu, gdy rodzice kupili mojej młodszej siostrze skuter. Zacząłem jeździć i bardzo mi się to spodobało. Wtedy obiecałem sobie ze zrobię wszystko aby zrobić za rok prawo jazdy i kupić jakiś motocykl ,początkowo myślałem o 250, szybko się skończyło bo koledzy zaczęli mi mówić ze szybko się znudzę. Wiec pomyślałem o 500. Wiec jak juz skończyłem 18 lat zaczełem szukać szkoły gdzie mają 250 i 500 do nauki.
No i na kursie pierwszy raz jechałem motocyklem (Suzuki GN250) :) super sprawa, było trochę problemów z nauczeniem się operowania sprzęgłem ale po godzinie już nie było problemu i instruktor dał mi CB500, no i się bawiłem robiąc 8, slalom i jeżdżąc sobie wokół placu. Na 4 godzinie wyjechałem na miasto 500 i byłem cały zadowolony :). Z względu ze własnych pieniędzy nie mam na początku wakacji zacząłem się rozglądać za 500 w cenie 4000-6000 tys, namawiając ojca żeby mi kupił. No i ojciec zna się na mechanice i jak zobaczył w jakim są stanie motocykle za te pieniądze zaczął patrzeć na takie za powyżej 10 tys, byłem zdziwiony bo to już trochę kasy jest. Ale wtedy przyszła obawa ze kupi się coś co zaraz zacznie szwankować. Jednego dnia przypadkowo trafili do salonu Hondy (przypadkowo bo wcześnie były tam tylko używane motocykle) no i CBF600N z 2008 roku została kupiona po kłopotliwych przejściach z kredytem na nią :)
Tak zaczęła się moja historia z jednośladami.
Teraz uczę się jeździć lepiej i bezpieczniej zaczynając od lektury "motocyklista doskonały" która polecili przy odbierze motocykla.
A jak uzbieram pieniądze pójdę na kurs doskonalenia jazdy.

PS. wszystkim zaczynającym swoją przygodę z motocyklem odradzam kupowania 600 na pierwsze motocykl, człowiek się wtedy tylko martwi ze maszyna ciężka i wielka moc której nie potrafi się użyć, a to spowalnia doskonalenie jazdy. Sam gdybym miał kasę i rozum to przebujałbym się z pół roku na 250.
DarekPio
Świeżak

Postprzez patryk83 » 10/8/2009, 12:12

DarekPio napisał(a):PS. wszystkim zaczynającym swoją przygodę z motocyklem odradzam kupowania 600 na pierwsze motocykl, człowiek się wtedy tylko martwi ze maszyna ciężka i wielka moc której nie potrafi się użyć, a to spowalnia doskonalenie jazdy. Sam gdybym miał kasę i rozum to przebujałbym się z pół roku na 250.

Cześć. Witam na forum.
Wszystkim czytającym tą końcówkę nie radzę się sugerować jego zdaniem :)
Ja się nie martwiłem, że nie ogarnę swojej maszynki, nie każdy ma jak Ty:) Sześć setki się nadają dla nie dla wszystkich :) i nie każde...
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
patryk83
Bywalec

Postprzez DarekPio » 10/8/2009, 15:16

patryk83 napisał(a):
DarekPio napisał(a):PS. wszystkim zaczynającym swoją przygodę z motocyklem odradzam kupowania 600 na pierwsze motocykl, człowiek się wtedy tylko martwi ze maszyna ciężka i wielka moc której nie potrafi się użyć, a to spowalnia doskonalenie jazdy. Sam gdybym miał kasę i rozum to przebujałbym się z pół roku na 250.

Cześć. Witam na forum.
Wszystkim czytającym tą końcówkę nie radzę się sugerować jego zdaniem :)
Ja się nie martwiłem, że nie ogarnę swojej maszynki, nie każdy ma jak Ty:) Sześć setki się nadają dla nie dla wszystkich :) i nie każde...

jeszcze zależy z czego się przesiada (z skutera 50 to co innego niz z motocykla 125cmm). A ja tez się nie martwiłem ze nie ogarnę, tylko to ogarnianie trochę dłużej trwa
DarekPio
Świeżak

Postprzez frutis » 11/8/2009, 18:16

Witam wszystkich forumowiczów. Na ścigaczu bywam już od dosyć dawna, więc wypadało by się wreszcie przedstawić.
Łukasz, 20 lat. Mieszkam niedaleko Chojnic (woj. Pomorskie), ale obecnie uczę się w Dęblinie (woj. Lubelskie).
Prawo jazdy kat. A posiadam od 2 lat, ale nie mam zbyt dużego doświadczenia. Jeździłem komarami WSKami i Mińskiem 125, a cały kurs na prawko robiłem na kawasaki ER5.
Teraz planuję kupić swoje pierwsze własne moto: yamahę fazer 600 z około 2000r.
frutis
Świeżak

Postprzez duciu1994 » 13/8/2009, 10:47

witam wszystkich
mam na imie mateusz i mam 15 lat.uczęszczam do 3-ciej klasy gimnazjum w złejwsi wielkiej bardzo lubie jezdzic skuterami .Sam mam skutera desire 50.Chyba to wszystko Pozdrawiam ;]
duciu1994
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark