HJC IS-17, Shark S900C, a może Lazer Bayamo Z-Line?
• Strona 1 z 1
HJC IS-17, Shark S900C, a może Lazer Bayamo Z-Line?
Jak w temacie: HJC IS-17, Shark S900C, a może Lazer Bayamo Z-Line? Dwa pierwsze kaski z półki 800zł, a może nie przepłacać i kupić ten ostatni za 400zł, szczególnie że zbiera dobre opinie? Kryteria wyboru: integral za max 800zł, blenda, dobra wentylacja i wyciszenie. Proszę nie proponować mi Shoeia, Schubertha i Araia - świetne, drogie i nie na moją kieszeń.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Ja z kolei posiadam IS-17. Blenda, pinlock, dobra wentylacja, wygodny, polecany przez sporo osób. Jeśli chodzi o hałas to dla mnie jest głośno przy prędkościach plus 100 km/h (dlatego korzystam z opcji zatyczki jak kolega wyżej), ale nie mam porównania z innymi kaskami. Najlepiej jeśli przymierzysz i HJC i Sharka i wybierzesz ten, który lepiej Ci leży na głowie.
- paddy
- Świeżak
Dzięki. Pozostała tylko opinia kogoś kto jeździ/ił w Lazerze Bayamo. Ostatnio wygrał porównanie tanich kasków w innym portalu motoryzacyjnym, ale super byłoby usłyszeć opinię kogoś, kto w nim dłużej jeździ/ił i powiedziałby o swoich odczuciach w stosunku do droższych kasków (jak wymienione wyżej). Bo w sumie Lazer to też dobra stara marka.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Kask jest super wykonany, blenda chodzi precyzyjnie, nie opada, uszczelki wyglądają na solidne, szybka dobrze przylega. Fajnym bajerem są wloty wentylacyjne z przodu, na górze i na tylnej górnej części kasku, wszystkie z możliwością zamykania/otwierania. Wyściółka mega miękka i miła w dotyku. Akurat dzisiaj robiłem zdjęcia tego kasku i dokładnie go oglądałem, jakbyś chciał zobaczyć szczegóły, to zapraszam:
www.scigacz.pl
Szczerze, to aż dziwi mnie taka niska cena, jak na tą jakość wykonania
Nie piszę tutaj żeby polecać swój sklep, ale akurat natrafiłem na ten wątek, a dzisiaj dokładnie analizowałem ten kask.
Nie reklamujemy się w ten sposób. kravec
www.scigacz.pl
Szczerze, to aż dziwi mnie taka niska cena, jak na tą jakość wykonania

Nie reklamujemy się w ten sposób. kravec
Jak jeszcze raz zamieszczę tą reklamę w stopce to dostane bana na stałe.
- motorafik-pl
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości