Karta Motorowerowa-Nowy użytkownik
• Strona 1 z 1
Karta Motorowerowa-Nowy użytkownik
Witam
jeśli piszę w złym dziale to bardzo przepraszam , ale jestem nowy. A piszę , ponieważ mam pytanie:) Czy jeśli pójdę do szkoły i powiem że zgubiłem karte motorowerową to ona bez żadnych pytan i wgl na miejscu da mi nową? Jeśli dam jej zdjęcie i zapłacę ?
jeśli piszę w złym dziale to bardzo przepraszam , ale jestem nowy. A piszę , ponieważ mam pytanie:) Czy jeśli pójdę do szkoły i powiem że zgubiłem karte motorowerową to ona bez żadnych pytan i wgl na miejscu da mi nową? Jeśli dam jej zdjęcie i zapłacę ?
- Rox1s
- Świeżak
Powinni mieć, wylegitymują Cię i powinieneś dostać jej kopię, odpłatnie. Kilka, kilkanaście złotków to kosztuje. To znaczy zawsze tak było, nie wiem jak po 18 stycznia. Warto zajechać i zapytać 

Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Wydaje mi się że dostaniesz zaświadczenie o ukończonym egzaminie i wtedy musisz udać się do swojej szkoły , raczej nie bd musiał zdawać na am bo z tego co się orientuje prawo nie działa wstecz
Gdy ja wyrabialem to bylo potrzebne tylko zdj i bezpłatne

- wodnicki
- Świeżak
z chwilą wprowadzenia kat. AM (19.01) nie wystawia się już wtórników karty motorowerowej.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
No ale muszą mieć go w bazie danych czy coś że ukończył kurs na tą karte motorowerową w szkole jazdy ( dowód wpłaty itd,na karte motorowerową nie było skomplikowanego egzaminu all na placu ) i wtedy jeśli nie do swojej szkoły może zgłosić się do urzędu swojego miasta i tam powini mu wyrobić Am , Czy posiadacze karty motorowerowej mieli wymienić ją na AM [rok?] czy mogą poprostu poruszać się na dokumentach które mieli dotychczas?
Z tym prawem chodziło mi o to że jeżeli porusza się ktoś na karcie motorowerowej i po zmianie przepisów nie musi robić nowego prawka pod kategorie AM teraz.
Z tym prawem chodziło mi o to że jeżeli porusza się ktoś na karcie motorowerowej i po zmianie przepisów nie musi robić nowego prawka pod kategorie AM teraz.
- wodnicki
- Świeżak
Karta motorowerowa jest ważna do ukończenia przez posiadacza 18 roku życia. Można ją odpłatnie wymienić na AM w UM. Potrzeba do tego badań lekarskich i samej karty. Wtedy masz normalnie PW kat. AM. Jeżeli jej nie wymienisz, a skończysz 18 lat to traci ważność.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości