Zobacz wątek - spodnie, buty, kask - gdzie kupić? Wasze opinie produktów..
NAS Analytics TAG

spodnie, buty, kask - gdzie kupić? Wasze opinie produktów..

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

spodnie, buty, kask - gdzie kupić? Wasze opinie produktów..

Postprzez bryk77 » 10/1/2011, 06:13

Jak w temacie. Za kilka dni zaczyna mi się urlop także będzię trochę czasu na małe zakupy. Mianowicie chcę kupić:

Trzewiki:
- Alpinestars SMX-4 (otwórz link)

Będą to moje pierwsze buty. Te Alpiny mają dobrą opinię i jestem na nie zdecydowany.

Garnek:
- AGV T-2 Maori (otwórz link) (zasadnicze pytanie odnosi się do sklepu, bo oferuje ten kask zadziwiająco tanio - dla porównania 1828 zł w Intermotors),
- AGV Stealth SV (otwórz link) (nieco tańsza opcja),
- Shark S900 (otwórz link) (bardzo był tu kiedyś chwalony),
- HJC FG-15 (otwórz link) (mile widziane opinie, bo jakoś nie mam przekonania).

Generalnie brałbym najwygodniejszy. Dla przykładu (z ciekawości) mierzyłem Shoei XR-1100. W rozmiarze M był za ciasny, a w rozmiarze L był już za duży. Ogólnie nie zrobił na mnie dobrego wrażenia.

Spodnie tekstylne:
- Alpinestars ST-5 DRYSTAR (otwórz link) (o ile starczy funduszy; mile widziane inne - tańsze - propozycje),
- Modeka Quebec Pro (otwórz link) (jak wyżej),
- Alpinestars Rodeo Denim (otwórz link) (czy warto je w ogóle kupić?).

Zależy mi na czymś uniwersalnym dlatego wybrałem tekstylne spodnie. Zastanawiam się na Modeką, bo z czasem za rozsądne pieniądze mógłbym dokupić kurtkę do kompletu. Na dzień dzisiejszy mam już jedną skórzaną kurtkę także mi się nie spieszy.

Tak w kwestii wyjaśnienia. Kilka m-cy temu pytałem Was o kask. Niestety wtedy z przyczyn losowych nie kupiłem żadnego.

Czy ktokolwiek robił zakupy w 4ride.pl (otwórz link)? Mają bardzo atrakcyjne ceny. Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś sklep w Warszawie? Byłem w intermotors na Łopuszańskiej. Jest jeszcze Larsson na Połczyńskiej (z nieznanego mi powodu nie mogę otworzyć ich katalogu online). Napewno są też mniejsze sklepy, które warto odwiedzić.

Kupując w sklepie internetowym można sporo zaoszczędzić, ale gdzieś muszę przymiarkę zrobić. Jeśli cena by się wiele nie różniła to kupiłbym coś również na miejscu.

Pzrd!
bryk77
Stały bywalec

Postprzez regis440 » 10/1/2011, 10:36

calkiem fajne i niedrogie portki to Held Outlow, sa kroju jeansów, z wypinana podpinka, ale wszyta membeana

sklep z tymi ciuchami ktory moge polecic (ja jestem zadowolony z obslugi, goscie, sympatyczni i kumaci ), niestety w lodzi http://motorwings.pl/

spodnie modeki też są fajne, przymiezalem, i niby wszystko ok, ale sa grube i sztywne, widac niemieckie wykonanie ;),
w modece fajne jest to że maja rozmiarówke chyba na każdego, rowniez z przedluzanymi nogawkami
regis440
Świeżak

Postprzez amahay » 10/1/2011, 11:07

wszystko prócz kasku w modece możesz kupić , ja jestem bardzo zadowolony .
amahay
Stały bywalec

Postprzez bryk77 » 10/1/2011, 12:54

regis440 napisał(a):calkiem fajne i niedrogie portki to Held Outlow, sa kroju jeansów, z wypinana podpinka, ale wszyta membeana

Przyznam szczerze, że patrzyłem na nie wczoraj. Do tego Held ma fajny krój kurtek.

regis440 napisał(a):sklep z tymi ciuchami ktory moge polecic (ja jestem zadowolony z obslugi, goscie, sympatyczni i kumaci ), niestety w lodzi http://motorwings.pl/

Byłbym nawet skłonny przejechać się do Łodzi (brat jeździ do Tuszyna kilka razy w tygodniu, a to rzut beretem), ale nie mają za bogatej oferty.

Czy ktoś może polecić dobrego dealera Modeki spośród poniższych punktów sprzedaży?

Warszawa, HONDA PLAZA, Malownicza 29 A, tel.(22) 431 00 71
Warszawa, MOTORISTA, Kopijników 42, tel.(22) 39 27 110
Warszawa, MOTO STYL, Targowa 7, tel.(22) 818 91 32
Warszawa, OLEK MOTOCYKLE, Jutrzenki 81, tel.(22) 867 67 67
Warszawa, SCOOTERLAND, Modlińska 103 A, tel.(22) 676 91 51
Warszawa, TARBOR, Kijowska 11, tel.(22) 818 14 85
Warszawa-Marki, MOTO-SZKLARNIA, Piłsudskiego 73, tel.(22) 77 13 100
Sękocin Nowy, FREE&FUN MOTORS, Al.Krakowska 81, tel.(22)
bryk77
Stały bywalec

Postprzez p_r_z_e_m_k_o » 10/1/2011, 17:00

Odnośnie 4ride, ja brałem u nich właśnie Sharka S900. Wszystko w jak najlepszym porządku, dobry kontakt no i konkurencyjne ceny.

Co do kasku za dużo Ci nie powiem, bo jeszcze nie miałem okazji testować, ale jeśli Ci nie zależy na malowaniu to tego Sharka bez problemu poniżej 600 PLNów wyrwiesz.
Alfa 155 2.0 8v TS
Suzuki SV 650
p_r_z_e_m_k_o
Świeżak

Postprzez bryk77 » 11/1/2011, 07:13

Nastawiałem się na zakup kasku do 800 zł. także jest w czym wybierać. AGV T-2 w 4ride.pl wychodzi bardzo tanio i skłonny jestem nieco dołożyć.

Co do dealera Modeki to najbliżej mam do Olek Motocykle oraz Free&Fun Motors i tam właśnie się wybiorę.

Konkretnie jeszcze nie jestem zdecydowany na Modekę czy Alpinę. Nikt tu zbytnio się nie wypowiada na ten temat także pozostaje mi tylko przymierzyć i samemu ocenić.
bryk77
Stały bywalec

Postprzez regis440 » 11/1/2011, 09:32

za niecałe 2 tyg ( 22 styczeń ) w łodzi jest motoweteranbazar, tam w jednym miejscu bedziesz mial raczej wszystkich producentów i mozna sobie przymierzyc i porównac
regis440
Świeżak

Postprzez bryk77 » 11/1/2011, 14:26

pan_wiewiorka napisał(a):Co do spodni, to widzę to rozpatrujesz również modele, które nie mają wypinanej membrany. W takim razie pomyśl o Ozone Jax. Jeśli jeansy, to tylko Mottowear. Jeśli będziesz w okolicach Wawy, to daj znać. Zarówno jeansy Mottowear jak i teksy Ozone możesz sobie obadać u mnie.

Dzięki. Po głębszym zastanowieniu chyba jednak kupię coś co potem będę mógł skompletować z kurtką. Jeden z userów bardzo pozytywnie kiedyś się wypowiadał o tych spodniach Alpiny. Kurtka do tego wyszła by jakieś 150-300 zł. więcej niż z Modeki (w zależności od modelu). Dżinsy fajna sprawa nacodzień.

pan_wiewiorka napisał(a):Co do garnka, swego czasu myślałem o AGV ale w wersji bez blendy. Rozpatrywałem Stealth'a i S-4. Oba mają po 5 gwiazdek w teście SHARP, nowe wersje (z blendami) już cztery.

Te z blendą mają chyba oznaczenie SV. Tak wydedukowałem patrząc na allegro. Mam wadę wzroku i raczej nie używam okularów przeciwsłonecznych także zastanawiam się nad sensem blendy w moim przypadku.

regis440 napisał(a):za niecałe 2 tyg ( 22 styczeń ) w łodzi jest motoweteranbazar

O ile będę mógł to chętnie się wybiorę - planowałem weekendowy wypad ze znajomymi, ale to jeszcze nic pewnego.
bryk77
Stały bywalec

Postprzez Kohelet » 11/1/2011, 22:06

Wspominałeś o spodniach alpiny, mam wlasnie takie teraz do sprzedania: http://allegro.pl/show_item.php?item=1409418141
V rulez.
Kohelet
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 11/1/2011, 23:16

W smx jezdze juz ze 2-3 lata i nic sie z nimi nie dzieje i nie przemakaja. Troche sa kaloszowate przy smx5. Smx dorwiesze chyba za 700 bym chyba uderzal w ten model.
Seba_ER5
VIP Ścigacz.pl

Postprzez bryk77 » 12/1/2011, 03:59

Seba_ER5 napisał(a):W smx jezdze juz ze 2-3 lata i nic sie z nimi nie dzieje i nie przemakaja. Troche sa kaloszowate przy smx5. Smx dorwiesze chyba za 700 bym chyba uderzal w ten model.

Chodziło mi o SMX-4. Są w cenie około 600 zł. SMX-5 to chyba następca modelu SMX-4, ale już nie będę kombinował. Te buty cieszą się dobrą opinią i przy nich zostanę. Jakie masz te SMX? Widzę, że są R i Plus. Już się gubię w tych oznaczeniach.. Dzięki za opinię.

Kohelet napisał(a):Wspominałeś o spodniach alpiny, mam wlasnie takie teraz do sprzedania: http://allegro.pl/show_item.php?item=1409418141

Nie takich szukam, ale i tak o kilka rozmiarów na mnie za duże - mam roz. 34/36.

edit & update:

Mierzyłem dziś Alpiny SMX-5, bo SMX-4 nie mieli. I mam takie pytanie, bo ów buty są bardzo luźne od kostki w górę. Czy to normalne? Dla porównania próbowałem SMX-R i te można idealnie dopasować do łydki poprzez pasek ściągający. Poza tym są węższe w łydce. Niestety stopa już nie czuje się tak komfortowo jak w SMX-5.

Mierzyłem również spodnie Alpiny ST-5 Drystar. Nie mieli rozmiaru L także miałem na sobie tylko XL. W pasie i na długość ok, ale ochraniacze na kolanach były za nisko (noga ugięta w kolanie). Aha, no i sprawiały wrażenie luźnych. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Czy to oznacza, że właściwym rozmiarem byłby L?

Jak się okazało w Irlandii nie ma dystrybutora AGV. Te kaski po prostu nie są dostepne. W sklepach są albo drogie marki takie jak Arai czy Shoei albo tani shit.
Ostatnio edytowano 13/1/2011, 02:58 przez bryk77, łącznie edytowano 1 raz
bryk77
Stały bywalec

Postprzez bryk77 » 14/1/2011, 13:06

up...

Z garnka niestety muszę narazie zrezygnować. Poczytałem trochę opinii oraz recenzji i już byłem zdecydowany na HJC FG-15. Rownież znalazłem w bardzo dobrej cenie HQ-1. Niestety okazało się, że skorupy tych kasków nie są stworzone na moją głowę. Sprzedawca namówił mnie na przymiarkę kasku Arai. Początkowo nie chciałem gdy zobaczyłem cenę (1699 zł). Jak się okazało żaden kask (m.in. Shoei) nie leży na mojej szlachetnej głowie tak jak ten. :D Wogóle nie było czuć ciężaru. Do tego czułem się jak w drugiej skórze. Pomyślałem, że póki co dam sobie spkój z garnkiem i za kilka m-cy kupię Arai Chaser lub Viper. Można je już dostać za 1300 zł. na allegro, ale na spokojnie poszukam czegoś na ebayu w Angli.

Kolega z innego forum prowadzi sklep internetowy. Zaoferował mi Alpiny SMX-5 (SMX-4 nie ma) i ST-5 DRYSTAR w bardzo dobrych cenach. Tylko teraz mam kolejny pomysł, bo skoro nie kupuję garnka to mam więcej kasy. Zatem rozważam jeszcze zakup A-10 z Alpiny zamiast ST-5 DRYSTAR. Lepiej przylegają do ciała, są dość uniwersalne i można dopiąć do nich slidery. Te spodnie są skórzano-tekstylne. ST-5 to full tekstyl i nie do końca mam do nich zaufanie. Różnica w cenie to około 300 zł.

M.in. z taką opinią odnośnie A-10 się spotkałem:

zet21 napisał(a):Z oferty Alpinestars najlpsze są A10 - wiem coś o tym bo pracuje w InterMotors i mam wszystkie modele spodni do wglądu.

A teraz trochę żalu... :P Kuźwa, jak tak to wszyscy pierdoły piszecie, ale jak już o coś konkretnie człowiek zapyta to zero odzewu...
bryk77
Stały bywalec

Postprzez bryk77 » 7/2/2011, 00:48

Zakupione Alpinestars A10

Obrazek

Zamówione Alpinestars SMX PLUS

Obrazek

Miało być co innego, ale w dobrej cenie dostałem z końcówek z ubiegłego roku. Spodnie zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie. Oby z bucikami było podobnie. Garnek Arai Chaser lub Viper będzie na wakacje.
bryk77
Stały bywalec

Postprzez mrówa » 8/2/2011, 14:13

Co do butów przymierz jeszcze sidi vertigo jeżeli jeszcze nie kupiłeś tamtych chyba cena podobna,naprawdę dobre buty poczytaj o nich.
Posiadam takie 3 sezony żadnych problemów nawet po dzwonie dostałem w stopę z boku stopa cała.
http://www.youtube.com/watch?v=Vwu7MMdXQEc
CBR 600 F4I
mrówa
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 8/2/2011, 16:40

qrde SMX plus :D tez musze kiedys takie dorwac :).
Seba_ER5
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Arczi_wu » 8/2/2011, 16:45

Alpinestars SMX PLUS widziałem te buty dziś w sklepie, ciekawie wyglądają nawet
Arczi_wu
Świeżak

Postprzez bryk77 » 8/2/2011, 16:51

Właśnie dziś doszły. Śliczności :D

Spodnie kupiłem u tego samego gościa. Przelew za buty miał mi zrobic brat wczoraj, ale nie zdążył po pracy. Dziś rano już paczkę dostałem, za którą zapłaciłem dopiero pół godziny temu. Nawet nie klikałem opcji kup w sklepie tylko mailowo ze sprzedającym się dogadałem. Takie zaufanie w tych czasach to rzadkość. A do tego wszystko w bardzo dobrych cenach.

Mogę śmiało polecić www.bikebox.pl

Bardzo szybko i profesjonalnie. Dostawa tego samego bądź następnego dnia.

mrówa napisał(a):Co do butów przymierz jeszcze sidi vertigo jeżeli jeszcze nie kupiłeś tamtych chyba cena podobna,naprawdę dobre buty poczytaj o nich.
Posiadam takie 3 sezony żadnych problemów nawet po dzwonie dostałem w stopę z boku stopa cała.
http://www.youtube.com/watch?v=Vwu7MMdXQEc

Miałem mały dylemat, bo znam kilka osób, które latają w batach Sidi i nikt złego słowa nie powiedział na produkty tej marki. Tylko Plusy w dobrej cenie były i do spodni pasowały. Poza tym to jeden z wyższych modeli Alpiny.
bryk77
Stały bywalec

Postprzez mrówa » 8/2/2011, 19:58

No to wygodnego noszenia w nadchodzącym sezonie,a na koniec sezonu opiszesz jak się sprawowały :wink:
CBR 600 F4I
mrówa
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 9/2/2011, 00:49

- HJC FG-15 (mile widziane opinie, bo jakoś nie mam przekonania).

mi sie bardzo dobrze jezdzi w tym kasku. Dodatkowo jest deflekor na nos. Kompozyt jescze nie testowalem crashtestu :D odpukac. Szybka nie rusuje sie i raczej nei paruje potrafi cos sie skroplic ale to w zimne dni.... Dosc cichyba nawet przy predkosci 200+
Seba_ER5
VIP Ścigacz.pl

Postprzez bryk77 » 9/2/2011, 03:30

Kliknij link poniżej. Jest tam sporo konkretnych opinii. Sam znalazłem wiele odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.

http://www.honda-hornet.pl/viewtopic.php?t=309 (otwórz link)

FG-15 tylko przymierzałem, ale śmiało mogę powiedzieć, że o parowaniu nie ma mowy. Próbowałem chuchać na szybkę i nic. Można go dostać poniżej 600 zł i jest on prównywalny z wyższym modelem HQ-1 (od 1000 zł w góre). Wyszedł niedawno jeszcze jeden model HJC (nie pamiętam jaki model) z pompowanymi policzkami co umożliwia idealne dopasowanie się do twarzy.
bryk77
Stały bywalec

Następna strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe