Zobacz wÄ…tek - falco do oceny
NAS Analytics TAG

falco do oceny

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

falco do oceny

Postprzez hejter » 30/12/2010, 06:54

czy ktoś z forum mógłby rzucić okiem na to ogłoszenie http://motoshow.otomoto.pl/index.php?se ... d=M1957729 ?
Motocykl już dosyć długo wisi, co prawda falco jest mało popularna ale jednak jest dobrym motocyklem wg. tego co czytałem na forach... Cena 8200 a na początku z tego co pamiętam było koło 9000pln. Co dla mnie ważne przebieg i historia serwicowa udokumentowana...

motocykl z terenów powodziowych, sprzedawca zapewnia że go "nie zalało"; zgodził się na wpisanie w umowie punktu:
"sprzedający potwierdza pełną sprawność techniczną i mechaniczną motocykla; jak i również potwierdza że motocykl nie ucierpiał w tegorocznych powodziach. W przeciwnym razie sprzedający zobowiązuje się na zwrot całości pieniędzy za motocykla a kupujący jego zwrot" (ble, ble,ble jakoś trzeba by to lepiej sformułować)
hejter
Świeżak

Postprzez falconiforme » 31/12/2010, 18:38

Na pierwszy rzut oka:
- nie widać poważnych uszkodzeń ramy, wydechów i wahacza
- stan wszystkich plastików musisz sprawdzić sam. Dwa kolory nie wiadomo czy są finezją właściciela.
- sprawdź czy zadupek jest prosty.
- te czarne boczki MUSISZ odkręcić i sam zobaczyć czy nie są krzywe chłodnice (dwie cieczy i jedna oleju) i cienkie ich mocowania.
- sprawdzić możesz jeszcze czy leci olej z pokrywy zaworów z przedniego cylindra
- na zdjęciu widać bardzo dobry amortyzator Ohlinsa prawdopodobnie od RSV (nowy około 4 tys zł). Oryginalny do Falco jest kiepski.
- Oryginalna stopka pewnie będzie do wymiany (na e-bay dostaniesz stabilniejszą od bubseywoo)
- gleby nie szkodzÄ… silnikowi z powodu suchej miski olejowej.
- spytaj ile i jakiego spala oleju. Mi około 0,5l na 6 tys km (od max do min).
- spytaj czy wymieniał tarcze sprzęgłowe
- Jeśli pojedziesz i odpalisz, zobaczysz że silnik Aprilii w V2 trochę szumi. Jest to normalne. Mi pomógł chyba uszlachetniacz MOTOR-LIFE.
- neutralny może ciężko wchodzić, ale jest na to rada
http://apriliaforum.org/viewtopic.php?f ... 437c0392a0

Serwisu do Aprilii w Polsce prawnie nie ma. Więc udokumentowaną historią serwisową pewnie się nie podeprzesz.
JEST JEDNO POZYTYWNE ALE: synchronizacja przepustnic i sprawdzenie zaworów to pryszcz. W żadnym innym motocyklu chyba nie robi się tak prosto. Jedynie do wymiany płytek zaworowych trzeba ściągać wałki rozrządu.

Tu znajdziesz resztÄ™ potrzebnych informacji:
about45436.html

Dwa lata temu kupiłem w tej cenie w jak się okazało w dużo gorszym stanie.
Falco to chyba najczęściej rozwijany motocykl na częściach młodszych braci i nie tylko.
Jeśli staniesz się nabywcą, na apriliaforum.com znajdziesz wszystko.
Ongoing Success
falconiforme
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez hejter » 1/1/2011, 13:58

falconiforme, serdeczne dzięki, takiej odpowiedzi mi było potrzeba :D
a co myślisz o tym że mógł być "zatopiony w powodzi" bo kolektory nie wyglądają tak sobie...
hejter
Świeżak

Postprzez falconiforme » 1/1/2011, 18:19

Kolektory ja mam identycznie brzydkie :D. Więc nimi sobie nie zawracaj głowy.

A gdyby był po powodzi musiała by paść elektryka i z pewnością miałby ślady brudu w trudno dostępnych miejscach. Ten wygląda na czysty.
Ongoing Success
falconiforme
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez hejter » 10/1/2011, 15:09

falconiforme, jeszcze raz dzięki za pomoc, moto jak najbardziej ok. jedynie aku do wymiany z obowiązkowych wymian. Jak narazie sprzedawcę mogę polecać (motoshow z krosna), nie było żadnych niedomówień, otwarte karty...
pozdrawiam
Aprilia Sl 1000 falco
hejter
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê