Zobacz wątek - Rocznica.....
NAS Analytics TAG

Rocznica.....

O wszystkim
_________

Rocznica.....

Postprzez waglik » 6/3/2007, 20:45

Myślałem o tym wiele miesięcy i postanowiłem się podzielić z wami tą informacją otóż mija 25 rocznica od śmiertelnego potrącenia mojego wujka Franciszka. Wiem, że może to nie być ciekawe ale postanowiłem Wam o tym napisać. Wy też napiszcie jeśli ktoś z was stracił życie przez motocykl. A więc to było tak (to jest z opowiadań mojego taty mnie nie było wtedy na świecie) był piękny dzień marzec prawdopodobnie 20 i wujek jechał do pracy jak codziennie na stację benzynową (jechał przez Tarnów do dziś stoi tam stacja tylko jest to teraz Orlen) i skręcał w lewą stronę a ponieważ jadący za nim koleś zniecierpliwiony tym że wujek jechał wolno postanowił go wyprzedzić w tym samy czasie wyjek już był na lewej stronie jezdni. Niestety ten gość nie zdążył zachamować i potrącił śmiertelnie mojego wujka. Po wypadku żył jeszcze 3 dni i powiedział swoim braciom żeby nie sprzedawali maszyn ale żeby nadal jeździli na nich (ponieważ wiedział że umrze). Po pogrzebie mój tata zrobił tak jak mu brat kazał sprzedał jego sprzęt a swój zostawił. Jeździł jeszcze przez około 5 lat aż sie ożenił i sprzedał ponieważ też bał się że zabije się.Miał wszystko pracował na stacji (pewnie wiecie że dawniej w czasach PRL-u było wszystko trudno dostępne benzyna też a wujek miał takie szczęscie że w godzinach nocnych przyjeżdzali z moim tata Junakiem z bocznym wuzkiem i brali benzyne oczywiście płacąc za nią szefowi) więc mieli na czym jeździć. Miał dziewczyne Monike która po wypadku wyjechała do Anglii i ślad po niej zaginoł. To cała opowieść jest ona w 100 % autentyczna. Oczywiście wine poniusł ten kierowca ale niestety zycia nikt nie zwróci.......
Cezet 175 ccm.
Rok produkcji -1985
Rok kupna 1985
Max prędkość- ok. 100 km/h
Spis licznika- 21 sierpień 2006 - 05160
waglik
Świeżak

Re: Rocznica.....

Postprzez mlody » 6/3/2007, 21:51

waglik napisał(a): ..Wy też napiszcie jeśli ktoś z was stracił życie przez motocykl. ...

Chyba zza swiatow ten ktos napisze :?
Smutna historia,no ale coz,takie zycie.Dziwi mnie,ze wypisujesz takie rzeczy na forum,tym bardziej ze minelo juz 25 lat..
Ja tez stracilem wiele bliskich osob,pozostaly w sercu,nie widze powodu zeby opisywac na forum,kto co i jak... zycie toczy sie dalej.

P.s znalazlem Twoj inny post,jestem pod wrazeniem jak rozpoczynasz sezon...

waglik napisał(a):Chłopaki mam pytanie nie moge znaleść odpowiedzi na pytanie które mnie nurtuje przez 2 lata a chodzi o to kiedy zaczyna się sezon motorowy słyszałem że 21 kwietnia ale nie wiem tego na 100 % a 2 pytanie to w jaki sposób najlepiej zacząć ja zawsze zaczynynałem od : Czyszczenie calusielniego to zajmowało mi min. 1 dzień i pod wieczór podłączałem akumlator (nie zostawiałem na zime bo się zasiarczy) i na 2 dzień rano ok. godziny 12.00 zapalałem motorek trąbiłem ,paliłem gume przez około minute (żeby dobrze rozgrzać po zimie ) :D i jeździłem przez około 1,5 godz. nie wiem jak zacząć sezon bo mam mało kumpli co mają motory w.o. więc się nie mam od kogo dowiedzieć :D

:lol: :lol: 8) :twisted:
mlody
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Piankowy Marynarzyk » 7/3/2007, 00:06

LOL :D mocne
Piankowy Marynarzyk
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Smoli » 7/3/2007, 06:49

Chyba też co podobnego wymyśle na otwarcie sezonu.
Smoli
Świeżak

Postprzez torowiec » 8/3/2007, 01:12

ja pier...le co to bylo :twisted:
torowiec
Świeżak

Postprzez indus » 8/3/2007, 21:14

fajna historyjka, szkoda że prawdziwa, ale bez senu wypisywać to na forum
indus
VIP Ścigacz.pl

Postprzez waglik » 9/3/2007, 15:48

Ja chciałem wam tylko napisać co i jak sorry jeśli wam się nie podobało a nie miało pisać z was tylko ktoś z wasych bliskich sorry za ort.
Cezet 175 ccm.
Rok produkcji -1985
Rok kupna 1985
Max prędkość- ok. 100 km/h
Spis licznika- 21 sierpień 2006 - 05160
waglik
Świeżak

Postprzez mafioza » 10/3/2007, 14:54

-LOL- historia z życia wzięta!!!
mafioza
VIP Ścigacz.pl

Powrót do Hydepark